-
[szin=white]B5 téves. A kicsik vannak forgatható lövegtornyokban (főleg hajótest), a nagy (vágó és orrlöveg) lézerek pölö a hajó orrában közel fix rögzítéssel vannak (mert a méret a lényeg :))
A Nova-osztály esetén az egész hajók azonos ikercsövű ágyútornyok vannak, az Omega-osztály esten nekem az orr-pajzs oldalán lévő lövegek nem fix rögzítésűnek tünnek (bizonyos szintig kitéríthetőnek tűnik legalábbis). Méretre egyébként a Nova ikerágyú tornyai messze nagyobbak, mint az Omega lövege - holott elvileg a Nova az öregebb, elavultabb technológia. :)
Pedig annak is megvolt az értelme, azaz lényegében ha nem nyomta, akkor csak pályakorrekciót végzett (ha nyomta, akkor irányváltást). Ez az IFH játékból piszok jól kijön, azaz nem pikkpakk hátraarc, hanem visszafelé gyorsítással nagyonhosszú lassítás, majd utána kezdődik ellentétes irányba a gyorsítás
Szerinted tehát úgy, ahogy az alap-BSG-ben láthattuk normális? Mert az IFV-ben látható megoldás tökéletes e téren, de ami a BSG-féle ábrázolást illeti, az egy teljesen más tészta...
És energiapazarló (merthát ki lőne ott lövedékkel amikor van lézer?). Láttad a The Pirkininget? Kb mint ott a Bester utánzat főágyú elsütését követően (fél percig nincs energia) vacogva: melyik szadista állat tervezte ezt a fegyvert :))))
A lézer nem egyértelműen jobb a kinetikai fegyvereknél, korábban már utaltam a fókusz problémájára. De most a találat problémájánál tartotunk, nem a lőszer / energia problémájánál. :)
Ott az lesz a gond amit említettem: minél messzebb van, annál kisebb az esélye, hogy eltalálod (még egy álló célpontot is!). Te sem állsz, az univerzum sem áll és mivel nem egy űrteleszkóp miniatürizált vezérlése és mechanikája került beépítésre a gépbe, ezért az sem pontos (sztem direkt állította úgy a fejlesztő, hogy messziről még ez az überszerencse találat se legyen)
Kb. 3k-ról a vadászok lövedékei eltünnek, nem kell eltaláljon, csak azt kell nézni, hogy látod-e a nagy távolságból rád kilőtt lövedékeket elsuhanni melletted...
Ez bizony egy nagyon jó kérdés :)
A fene, én meg azt hittem, hogy csak én néztem felületesen, és nem tünt fel, mikor erről volt szó. :\
Másik: figyeltétek a Pegasus XO-jának szövegét, mikor bemegy Chief-éket "kimenteni". Amikor a két ütlegelelőt lehordja, az még csak élvezetes (szvsz nagyon eltalálták a forgatókönyvírók a szövegét), de utána van egy érdekes mondata: "You can't rape a machine, liutenant."
Igencsak többértelmű kijelentés...