-
Olvastam a Zahn könyveket, de az általa vázolt taktikákkal szemben vannak fenttartásaim, egy X-wing játékban biztos működnének, de hogy a valóságban is...
Emlékszel milyen taktikákat alkalmazott? Azok igencsak univerzálisak. Az egyik a radartakarásban vadászok után küldött vadász vagy rakétacsapás, meg a különböző támadó és védekező alakzatok és formációk (azok előnyei/hátrányai, és nem csak űr, hanem földi egységek/gyalogosok is) meg hasonlók. A B5-IFH-ben pedig egy másik kiválló taktikát mutatnak be (és még gyakorolhatod is :)), azaz felgyorsítasz, elfordulsz 90 fokkal és megsorozod elhaladás közben a célt. Ha még fel-le kitérő manővereket (illetve az új előre gyorsítva igencsak nehezen levadászható mozgást kapsz :))
BSG-ben eddig nem mutattak semmi hasonló finomságot ha jól emlékszem (mint a lovagok össze oszt üsd ahol éred csihipuhi), illetve a visszalövésre képtelen lélekhajót a fent említett B5-ös módszerrel pusztították el.
A B5-ben az alap EA hajókon (Nova, Omega) és a BSG a CF hajókon is ágyútornyokban vannak a nagy lövegek.
B5 téves. A kicsik vannak forgatható lövegtornyokban (főleg hajótest), a nagy (vágó és orrlöveg) lézerek pölö a hajó orrában közel fix rögzítéssel vannak (mert a méret a lényeg :))
A B5-ben pl. a White Starokon voltak fix ágyúk (mindenki bolondul azért a hajóért, nekem mondjuk cseppet sem jön be... :)).
Pedig az egy igazi vadászromboló :))
Soha nem mondtam, hogy a BSG féle vadászok technikai megvalósítása tetszene, bár előrelépés a BSG2k3-ban az elődsorozathoz képest, hogy itt nem nyomogatnak folyton "turbo" gombot. :)))
Pedig annak is megvolt az értelme, azaz lényegében ha nem nyomta, akkor csak pályakorrekciót végzett (ha nyomta, akkor irányváltást). Ez az IFH játékból piszok jól kijön, azaz nem pikkpakk hátraarc, hanem visszafelé gyorsítással nagyonhosszú lassítás, majd utána kezdődik ellentétes irányba a gyorsítás
A megoldás egyszerű: nagyobb tűzgyorsaság, nagyobb szórással - a'la mai technikai szinten a Gatling-rendszerű géppuskák és gépágyúk. Persze lőszerpazarló, az nem vitás.
És energiapazarló (merthát ki lőne ott lövedékkel amikor van lézer?). Láttad a The Pirkininget? Kb mint ott a Bester utánzat főágyú elsütését követően (fél percig nincs energia) vacogva: melyik szadista állat tervezte ezt a fegyvert :))))
Otthon kipróbálom majd, de nekem úgy rémlik, hogy direkt próbáltam nagy távolságból lőni az álló célpontokat, de semmi eredménye nem volt.
Ott az lesz a gond amit említettem: minél messzebb van, annál kisebb az esélye, hogy eltalálod (még egy álló célpontot is!). Te sem állsz, az univerzum sem áll és mivel nem egy űrteleszkóp miniatürizált vezérlése és mechanikája került beépítésre a gépbe, ezért az sem pontos (sztem direkt állította úgy a fejlesztő, hogy messziről még ez az überszerencse találat se legyen)
Apropó, kérdés: hogy a fészkes fenébe jöttek rá arra, hogy a Six-P Cyclon?
Ez bizony egy nagyon jó kérdés :)