• [NST]Cifu
    mrzed01:

Ajánlom a Star Wars könyveket (főleg Zahn), zseniális megoldásokat vázol.
    Ha most kellene űrcsatára tanítanom vadászpilótákat, azt tankönyvnek rendszeresíteném :))

Olvastam a Zahn könyveket, de az általa vázolt taktikákkal szemben vannak fenttartásaim, egy X-wing játékban biztos működnének, de hogy a valóságban is...

A vadászokon rögzítettek, mondjuk ezzel meg lehet akadályozni, hogy az idióta célzókompjúter véletlenül az egyik szárnyat/hajtóművet lőjje ki

Azt már a második világháborúban meg tudták oldani, hogy megszakító lép működésbe, ha például a felső toronylövész géppuskája a farokvezérsíkra néz.

(rombolókon a nagyok fix, a kicsik lőtoronyban), meg ki tudja mekkora a mérete, lehet hogy a pilótafülke alatti/mögötti részt kitölt

A B5-ben az alap EA hajókon (Nova, Omega) és a BSG a CF hajókon is ágyútornyokban vannak a nagy lövegek. A B5-ben pl. a White Starokon voltak fix ágyúk (mindenki bolondul azért a hajóért, nekem mondjuk cseppet sem jön be... :)).

Mellesleg a BSG-ben is fixek a vadászokon ha jól láttam.

Soha nem mondtam, hogy a BSG féle vadászok technikai megvalósítása tetszene, bár előrelépés a BSG2k3-ban az elődsorozathoz képest, hogy itt nem nyomogatnak folyton "turbo" gombot. :)))

nincs, viszont minél nagyobb távolságból lősz annál kisebb szögben kell pontosan beállítanod a célzást. És ha még ez a célpont random pályán mozog is, akkor ezekkel a lassított lézerekkel kilőhetetlen.

A megoldás egyszerű: nagyobb tűzgyorsaság, nagyobb szórással - a'la mai technikai szinten a Gatling-rendszerű géppuskák és gépágyúk. Persze lőszerpazarló, az nem vitás. A másik megoldás a már említett pályakorrekciós lövedék.

Eltűnik? Nem emlékszem rá, hogy a lövedék eltünne. Amire gondolsz szerintem, hogy messziről annyira pontatlan vagy, hogy bár jó lövésnek tűnik, de mire odaér a lövedék a hajó már 3-4 hajótestnyivel arrébb van

Otthon kipróbálom majd, de nekem úgy rémlik, hogy direkt próbáltam nagy távolságból lőni az álló célpontokat, de semmi eredménye nem volt.

IMYke2k:[szin=white]
    Ahogy annak is célja volt, hogy Six-et a Pegasusra küldték...

Apropó, kérdés: hogy a fészkes fenébe jöttek rá arra, hogy a Six-P Cyclon? Nekik nincs Baltarjuk, aki képes kideríteni a vérminta alapján.