The White topic continues :)) Alapvetően nem tudom, hogy reálisan tekintve milyen alakzatnak van realitása egy űrvadász-harcnál.
Ajánlom a Star Wars könyveket (főleg Zahn), zseniális megoldásokat vázol.
Ha most kellene űrcsatára tanítanom vadászpilótákat, azt tankönyvnek rendszeresíteném :))
Az IFV / B5 féle megoldással kapcslatban is megvannak az aggályaim. Az első maga a rögzített ágyúk.
A vadászokon rögzítettek, mondjuk ezzel meg lehet akadályozni, hogy az idióta célzókompjúter véletlenül az egyik szárnyat/hajtóművet lőjje ki (rombolókon a nagyok fix, a kicsik lőtoronyban), meg ki tudja mekkora a mérete, lehet hogy a pilótafülke alatti/mögötti részt kitölti
Mellesleg a BSG-ben is fixek a vadászokon ha jól láttam.
A másik a lőtávolság. A világűrben ugye nincs fékező hatás alaphelyzetben
nincs, viszont minél nagyobb távolságból lősz annál kisebb szögben kell pontosan beállítanod a célzást. És ha még ez a célpont random pályán mozog is, akkor ezekkel a lassított lézerekkel kilőhetetlen.
Az IFV megoldása az "arcade" változat, miszerint egy lövedék x távolság után egyszerűen "eltünik"
Eltűnik? Nem emlékszem rá, hogy a lövedék eltünne. Amire gondolsz szerintem, hogy messziről annyira pontatlan vagy, hogy bár jó lövésnek tűnik, de mire odaér a lövedék a hajó már 3-4 hajótestnyivel arrébb van
Ez az a rész, amit én sem igazán értek. A Cyclon haderőnek lazán le kéne nyomnia a túlélő flottát
Jaja, valami indokuk biztos van, hogy miért nem teszik. Majd meglátjuk ;)