-
A "felhő" formáció a filmben látható űrvadász csatákra tökéletesen illik,
Ennél még a Star Wars 4-ben is értelmesebbek voltak '76-ban (talán itt láttam elösször a 3 fős raj felállást filmen). Ezek a 3-as rajok persze lehetnek felhő alakzatban, de az olyan bugyuta. Ilyen frontáltámadásnál inkább indítanék megtört rombusz, vagy többsoros, vagy fésűs alakzatot (mindnek más az előnye/hátránya/eredménye) alkalmaznék. És az alakzat egységei nem a gépek, hanem a (3-as) rajok.
nekem egyfajta első világháborús légi küzdelem-retrónak tűnik, a lényeg, hogy együtt maradjon a csapat.
Pont itt kezdődik a gond, hogy egy felhő formáció nem összetartható (valy miért is az a neve? :)). Lényegében egyetlen >2 egységes alakzat sem könnyen összetartható vagy gyorsan felálló
Sajnos egyetlen filmben vagy sorozatban sem láttam még valódi súlytalanságban életszerűnek tűnő vadászviadalt (a B5 esetén is megmosolyogtató, hogy milyen közelről nyitnak tüzet egymásra a vadászgépek).
Játszottál az IFH-val, szóval tudod, hogy
1) látnod kell azt a szerencsétlen célpontot
2) todnod kell merre mozog
3) és merre térhet ki a lövések elöl
És még így + a célzókompjúter segítségel sem biztos a találat, SŐT.
Szóval az IFH (és B5) ezen része nekem teljesen realisztikusnak tűnik, inkább az a bugyutaság amikor fényévekről lövik egymást
Miért ne menjenek a vadászok a civil hajók után?
Menjenek, de csak a célpont méretével és fenyegetésével megegyező mértékkel. Nem a 2/3 flotta.
Nekem úgy tünik, hogy a Kolóniaflotta hadihajói inkább ágyúfegyverzettel vannak felszerelve, szemben a Cyclon basestarokkal, amelyek fő fegyverzete valóban rakéták az eddigi részek szerint.
Nemtom, nekem úgy tünt rakétával dobálózott mindkét fél. Csak a Battlestar-ok egy "kicsit" sokat.
Amikor kijön a flotta a ködből, akkor vadászok és a Basestar által indított rakéták indulnak meg a Galactica irányába, melyekből több be is csapódott.
És amikor kergették a flottát, ott esetleg odaugrott vmelyik Baseship a Galactica mellé ?
Vagy ha már nem mellé, akkor csumi sebbel a vadászokkal együtt támadt a Galacticára?
Nekem úgy tünt, hogy kieresztette a vadászokat támadni, ő meg szépen csücsült hátul néha oda-odapukizva 1-1-et a Galactica felé.