• [NST]Cifu
    [szin=white]Mondjuk ami hiányzott a taktika (vadászrajok), felállás (eddig szinte csak felhő alakzatú támadást mutattak, ami hát igencsak gyengusz), döntési pont (formáció/támadási módszer), ellentaktika, taktiakai módosítás/finomítás aminek érezhető/látható hatása lett volna ... az egész olyan volt eddig mint régesrég a keresztény háborúba: eszetlenül rohamoznak a lovagok

A "felhő" formáció a filmben látható űrvadász csatákra tökéletesen illik, nekem egyfajta első világháborús légi küzdelem-retrónak tűnik, a lényeg, hogy együtt maradjon a csapat. Sajnos egyetlen filmben vagy sorozatban sem láttam még valódi súlytalanságban életszerűnek tűnő vadászviadalt (a B5 esetén is megmosolyogtató, hogy milyen közelről nyitnak tüzet egymásra a vadászgépek).

Mert ugyebár a Cylonok annyira buták, hogy meglátva pár civil hajót fejvesztve támadják le majd a teljes vadászsereggel (mikor civilek ellen bőven elég 4-5 vadász), védtelenül hagyva az egyik legfontosabb hajójukat. Hát ... :p

Visszanézted azt a részt? Először is látszólag aknatelepítést végeznek (a Galactica és a Civil hajók együtt), majd a Galactica és a civil hajók többsége elugrik. Logikus elvárás, hogy a Cyclon hajók a megmaradt civil hajókra ugranak, egyfelől a Galactica nem egyből a Cyclon Basestarokhoz ugrik, másfelől nyilvánvaló őrültség is lenne egy ilyen helyzetben megtámadni a Basestarokat (feltehetően nyilt támadásra még sose került sor az első Cyclon csapás óta, egyetlen támadás volt, de azt Boomer-G hajtotta végre egy atomtöltettel felfegyverzett Raptorral). Miért ne menjenek a vadászok a civil hajók után?

Azért fura volt, hogy a két Battlestar szinte rakétanaszádként ontotta magából az áldást, a Baseship amit támadtak alig lőtt vissza párat, a másik hátul úgyszintén.

Nekem úgy tünik, hogy a Kolóniaflotta hadihajói inkább ágyúfegyverzettel vannak felszerelve, szemben a Cyclon basestarokkal, amelyek fő fegyverzete valóban rakéták az eddigi részek szerint. Hogy a Basestarok miért csak ilyen viszonylag kevés rakétalövedéket indítanak útra egyszerre, arra nem tudom a választ, de érdekes, hogy ez ellenére is mennyi találatot vittek be a két Battlestar-nak.

A pilotban ha jól emlékszem a baseship-ek nem is igazán támadgattak (még a közelükbe se igazán mentek, így a nehézfegyverzet nem volt bevethető). Lényegében csak a vadászaikkal "kergették" a flottát

Amikor kijön a flotta a ködből, akkor vadászok és a Basestar által indított rakéták indulnak meg a Galactica irányába, melyekből több be is csapódott.