• [NST]Cifu
    Megvallom őszintén nagyon kellemesen csalódtam a BG 2003-ban.

+Nagyon jó kis történet és eseménylánc (nem mondom, hogy csont eredeti, de jól át van gondolva, és mentes a nagyobb logikai bukfencektől)
    +Jól kidolgozott karakterek (végre nem idealizált szupermenek gyülekezete, talán Apollo-t kivéve)
    +Jó űrábrázolás, nagyon jó űrcsata jelenetek (nincs pajzs! fizikának többnyire megfelelően viselkedő járművek, a nagy hadihajók nem 500 méterről lövik egymást)
    +Jó színészek
    +Jó zenei aláfestések (tudja fene miért, de nagyon bejön a dobokra hajazó zene)
    +Nem egy-két karakterre összpontosít (lásd ST:TNG - Picard & Data ill. ST:Voy - Janeway & 7of9)
    +A folyamatos történetmenet valahogy jobban bejön ez esetben, mint a sok rövidebb egyedi rész (ezért is a kedvencem az ST sorozatok közül a DS9)

-Szokni kell a "részeg operatőr" stílust űző kamerakezelést (nem akkora hiba, és végülis jól is néz ki, de piszok szokatlan nekem)
    -Azért a tengeralattjáró szerű vezénylőben a biztonsági öv nem ártott volna (cserébe azért legalább megkínéltek minket a képernyők keresztülrepkedő "ensing expendable"-októl)
    -Azért apróbb logikai bukfencek azért akadnak (100 ember halála adott esetben elviselhető a parancsnoknak, de a fia nélkül nem megy el...)

Párhuzamosan nézem most az első szezont az ENT második szezonjával, és hát... Igazából kezdtem megkedvelni az ENT-et, de az BG 2003 mellett sajnos iszonyú halovány... Mintha egy "ilyen volt a Sci-fi" (ENT) és egy "ilyen ma egy Sci-fi" (BG 2003) sorozatot néznék...