• [NST]Cifu
    Kérdésed: ki a kedvenc és miért. Válaszod: Az öreg Adama és az XO.
    A miértet te sem fejtetted ki! :)))

Én inkább pontozok, de azért megjelöltem a kedvenceimet és kevésbé kedveltjeimet:

Öreg Adama: 4/5
    Kemény, jól megjátszott karakter, szinészi téren abszolute első osztályú J.E.Olmos. Ugyanakkor nekem nem tetszik, hogy milyen töréseket tud alkotni cselekedetei terén. Amikor visszamegy pitizni az elnöknőhöz, nálam leírta magát (a toplistáról).

Saul Tigh / XO: 4/5
    A piás fedélzeti tiszt, aki világéletében csak másodiknak tudja elképzelni magát. Noha valójában szeretetre méltó karakter, hibái mégsem olyan bocsánatosak, mint Gaius esetében.

Roslin elnöknő: 1/5
    Talán a legantipatikusabb személyiség, még ha érthető és értelmezhető minden tette és szava. Alárendeli a logikát és az észérveket a vallásnak és a hitnek. Ezzel elásta magát a pokol bugyraiba nálam. :)

Dr. Gaius: 5/5
    Minden téren enigma és ugyanakkor tökéletesen beleélhető karakter. Az emberi gyöngeség kíméletlen mintaképe, mesteri színészi játékkal megfejelve.

Six: 5/5
    A tökéletes érzéki csábitó, aki képes kijátszani Gaius minden gyengeségét, perfekt, hibátlan színészi prezentációban. Gyülölni akarom tiszta szívből, mégsem tudom. Márcsak ezért is csúcs.

Lee Adama / Apollo: 1/5
    Mióta Roslin kiskutyája lett, számomra népellenség. Addig azért utáltam, mert egy öntelt beképzelt ficsúr volt. Azóta még ennél is lejjebb csúszot, ami nem kis teljesítmény.

Kara / Starbuck: 3/5
    Számomra kissé középszerű karakter. Vannak érzései és vannak ellenérzései mindennel kapcsolatban, ami miatt igen szimpatikus. Ugyanakkor túlságosan is hősies, aki mindig jól cselekszik - ez viszont már kevésbé.

Sharon Valeri / Boomer - Galactica: 5/5
    Az, ahogy kétségbeesetten vívódik lehetséges Cyclon háttere miatt, számomra a film egyik legszívbemarkolóbb pillanatai közé tartozik. A tökéletes szánalom és együttérzés pillanata. Későbbi tette majdhogynem megbocsátható, és értelmezhetettlen. Elvesztése pedig egy rémkép, és a meg nem értés tragédiája.

Sharon Valeri / Boomer - Caprica: 4/5
    Akit mindenki megvet, akit szinte mindenki holtan szeretne látni. Nem lehet könnyű emellett mégis együttműködni a Kolónia flottájával. Vagy az egész csak egy mesteri színjáték? Egyetlen apró, mégis iszonyatosan fájó ostobaság a karakterrel kapcsolatban az "optikai-kábelt-dugok-a-kezembe-és-máris-számítógép-vagyok" jelenet, ami jobban ártott ennek a karakternek, mint amerika önbecsülésének Pearl Harbour.

Carl Agathon / Helo: 4/5
    A Rómeó, aki maga sem tudja, jó helyen van-e egyáltalán a Kolónia flottában, amely szinte egy emberként holtan akarja látni kedvesét. A szerelem vakká tesz, Helo pedig Gaius mellett ezt bizonyítja, de mégis teljesen más szemszögből. Szimpatikus.

Chief Tyrol: 5/5
    A szív és ész vívódása nála is látványos volt, pláne ahogy a szívére halgatott, mikor Halo-val Boomer-C megmentéséért rohamra indultak. Szeretetre méltó flótás, akinek a válán nyugszik a Galactica sorsa, és ezzel az egész túlélő flottáé, mégsem akarja ezt igazán belátni.

Felix Gaeta: 3/5
    A tiszt, akinek a hátán csattan az ostor, akármi rossz is történik a vezérlőben. Látszólag szürke egyéniség, vagy legalábbis az eddigi szerepe elég szürke volt, pedig szerintem többet érdemelne.

Anastasia Duelle: 3/5
    A vezérlő másik szürke eminenciása, akiről szinte lerí, hogy nem is akar több lenni, mint egy fogaskerék a gépezetben.

Billy Keikeya: 3/5
    Roslin jobb keze többet ér, mint Roslin maga. Imyke2k véleményéhez csatlakozva szívesebben látnám őt az elnöki szerepkörben, mint Roslint.

Tom Zarek: 2/5
    Egy hitehagyott, majd főnixmadárként feltámadó politikus. Jajj. Inkább védje a hátamat Gaius, mint ez, még őbenne is jobban megbíznék.

Helena Cain: 1/5
    A vérszomjas boszorka Roslin mellett a másik fő tárgya a utálatomnak. Viszont keveset lehet tudni róla, ezért a kialakult kép még persze változhat.