-
eredetileg 12 BattleStar volt, nem? Vagy az sokkal korábbi állapotokra vonatkozik?
Asszem az eredeti sorozatban csak ennyi volt. Itt most nem tudok épkézláb magyarázatott adni erre. Felteszem a BSG az eredeti tizenkettő utolsó rendszerben maradt példánya. Azóta újabb és modernebb BS-ek épültek.
Ez nem igaz, Viperekre nem emgy rá Nuke :)
Talán ezért írtam azt, hogy a Viperek által kisért Raptor is képes lenne elpusztítani csak úgy azokat a BaseStarokat? :)
Boomer-G Raptorán ugye volt nuke. ;)
Gyakorlatilag az összes bolygóközi takarítóakcióhoz is csak vadászokat használtak.
Ez logikus is, hiszen a vírussal képesek bármilyen hadihajót elintézni, amely nem ugrik el elölük (elvileg).
Amúgymeg logikára térve: Azért nem kell sok BaseStar mert tudták hogy vírussal mennek. Pont ezért lenne erőforráspazarlás sok BaseStar. Inkább vadászokra feküdtek rá!
Felteszem a BaseStar-jaik építését azért nem csak ennek a támadásnak vetették alá. Alapból elvileg minden Kolónia felett kell keringenije legalább egy BaseStarnak, hiszen tudjuk, hogy a bolygón maradt emberekkel terveik vannak.
Mellesleg ha csak egy tucta BaseStar volt anno meg 1 tucat BattleStar akkor máris kijön egy véres konfliktus, nem? És akkor még vírus sem volt.
Lásd fent. Elvileg minden bolygó felett egy-egy BaseStar, plusz a "portyázó" és a BSG csapatott üldöző BaseStar-ok, plusz az egyébb. Nem hiszem, hogy a Cyclon 'otthon' (legyen az bármerre is) csak úgy üresen és védetelenül hátra lett hagyva.
Azóta az emberek nem tudták merre az ellen és keményen megnyomták a hadiipart, így lett 60 BattleStar...Nemhinném, hogy a politikus egy olyan véres háború után nem sokkal inkább lefelé szerelnék a flottát...
Elégtelen információ. :)
A filmből nekem az jött le, hogy ők komolyan készültek arra hogy van rá esély hogy a Cylonok visszatérnek.
Nekem az rémlik a sorozat elejéből, hogy egyre kevésbé hittek már ennek a lehetőségében.