-
Kinek kéne maradnia a hátországban? Az embereknek dfingjuk nem volt róla, hogy hva tűntek...
eredetileg 12 BattleStar volt, nem? Vagy az sokkal korábbi állapotokra vonatkozik?
A Galactica azért tudott elmenekülni, mert nem volt sebezhető a Cyclon vírussal számára. Így érthető, hogy nem küldtek nagyobb erőt a fegyverraktárhoz (bár nekem két BaseStar rémlik, de meg kéne nézni újra... :)). A Cyclonok gépek, és az eddigiek alapján "logikusan" (majdnem vulkániasat írtam :))) gondolkodnak. Minek pazaroljanak erőforrásokat. A feladatott elvileg egyetlen BaseStar is képes lett volna ellátni.
Pont azért lenne logikus nagyobb erőt küldeni, mert galactica nem sebezhető a vírus által. Erre rájöhettek akkor mikor csak 2 vadászt küldtek GA ellen...
BattleStar-t többet láttunk talán? :)
NEm, valóban. De azokról halottunk jelentéseket.
Ezzel az erővel akkor pár Viper által kisért raptor is képes elintézni egy BaseStar-t.
Ez nem igaz, Viperekre nem emgy rá Nuke :).Meg nincs vírusuk, ahogy a Cylon vadászoknak van..Amúgymeg elfelejted a 2. évad utolsó részét. Ott a másik hajó kapitnya (ejj már nem emlékszem a nevekre :( ), ha jól emlékszem azt mondta hogy vadászok ugrottak be hozzájuk, nem BaseStar...
Gyakorlatilag az összes bolygóközi takarítóakcióhoz is csak vadászokat használtak.
Amúgymeg logikára térve: Azért nem kell sok BaseStar mert tudták hogy vírussal mennek. Pont ezért lenne erőforráspazarlás sok BaseStar. Inkább vadászokra feküdtek rá!
Mellesleg ha csak egy tucta BaseStar volt anno meg 1 tucat BattleStar akkor máris kijön egy véres konfliktus, nem? És akkor még vírus sem volt.
Azóta az emberek nem tudták merre az ellen és keményen megnyomták a hadiipart, így lett 60 BattleStar...Nemhinném, hogy a politikusok egy olyan véres háború után nem sokkal inkább lefelé szerelnék a flottát...
A modelles dologban igazad van.
A filmből nekem az jött le, hogy ők komolyan készültek arra hogy van rá esély hogy a Cylonok visszatérnek.