-
Honnan feltételezed hogy több tucat volt?
Az egyik a párhuzamos támadáshoz szükséges minimum szám (12) plusz az egyébb helyőrségek, magányos BS-ek elkapása, és ugye még a háttérországban (szektorban?) is kellett maradnia valakinek.
A másik alapvetően a Kolóniai és a Cyclon hadiflotta egymáshoz viszonyított ereje. Ha a Kóloniai flotta sokkal erősebb lett volna (ha 60 BS-re csak tucatnyi BaseStar jut), akkor gyakorlatilag már a hajdani háborúban is le kellett volna nyomniuk őket (hiszen a Kólonia flotta vesztett az erejéből az első Cyclon háború óta).
Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy a Galactica el tudott menekülni.. Ha akkora túlerejük lett volna akkor nem egy BaseStart küldenek a fegyverraktárhoz hanem többet. (úgy emlékszem csak 1 volt)
A Galactica azért tudott elmenekülni, mert nem volt sebezhető a Cyclon vírussal számára. Így érthető, hogy nem küldtek nagyobb erőt a fegyverraktárhoz (bár nekem két BaseStar rémlik, de meg kéne nézni újra... :)). A Cyclonok gépek, és az eddigiek alapján "logikusan" (majdnem vulkániasat írtam :))) gondolkodnak. Minek pazaroljanak erőforrásokat. A feladatott elvileg egyetlen BaseStar is képes lett volna ellátni.
A másik az hogy tulajdonképp nem sok BaseStart láttunk valójában.
BattleStar-t többet láttunk talán? :)
Úgy tűnik a vadászaikkal operálnak, azok tudják vinni a nuke-okat, szal nekik nem kell óriási BaseStar flotta...
Pár nuke vadászokról elintézi a BattleStarokat is....
Ezzel az erővel akkor pár Viper által kisért raptor is képes elintézni egy BaseStar-t.
A másik amiből gondolom hogy csak 1 tucat volt, az a modellek száma. Kb. Úgy tudom elképzelni, hogy minden modellnek egy egy BaseStar, bár ez elég erős feltételezés. 1. évad végi BaseStaron pl csak Sharonokat láttunk...
Ez az elmélet ott hibázik, hogy ugyanakkor többször láttunk már "kevert" modellekből álló csapatot, és csak azon a BaseStaron láttunk egyszerre ennyit egyetlen modellből. Szerintem minden BaseStarron vegyesen van mindegyik modellből. Az, hogy akkor és ott csak Sharon-okat láttunk, inkább más okra vezethető vissza.