mindero#5510
Ú akkor most én nem is élek vagy mi a rák? Szerinted mégis hogy fejlődött ki az ember? Egyből karórával gépfegyverekkel meg űrhajókkal kezdtünk mamutra vadászni vagy mi?
A sorozat ugyanazt a felvilágosodás korabeli Voltaire-i, Rousseau-i gondolatra jut el: az ARANYKOR. Mikor a technológia, a "civilizált" társadalom, a magántulajdon még nem létezett. Ez gyakorlatilag az ősközösségi szint, amikor az emberek még mindenféle hátsó szándék nélkül együtt tudtak működni nem a saját, hanem a közös érdekeikért. Erre jutott számos filozófus, gondolkodó.
Mondj egyetlen jó dolgot amitől az ember erkölcsileg magasabb szintre emelkedett a civilizáció által. A Föld lassan elpusztul, egyre újabb betegségek tűnnek fel, az emberek még mindig gyilkolják egymást meg nyomorban élnek stb... Attól h a tv lassan olyan nagy felbontású h kiég a szemem nem sok minden fog megváltozni.
Persze vitatkozhatunk itt ítéletnapig is amikor egyesek képtelenek felfogni h miről is beszél ez az idióta (én). Milyen erkölcs, milyen lelki fejlődés. Az ilyen megrögzött materialista, technokrata emberekkel (mint te) nem nagyon lehet mit kezdeni. Te meg velem nem tudsz mit kezdeni, mert elbeszélünk egymás füle mellett.
Szóval béke veled! Szerintem ez egy gyönyörű sorozat volt, sajnálom h egyeseknek nem tetszett a vége, de én meg akkor lennék csalódott ha nem így végződött volna.