• ProGabe #5416
    én most fejeztem be a 3-ik évadot. érezhető, hogy az adó megmondta, hogy 20 rész lesz, miközben a készítők kiegyeztek volna mondjuk 15-ben

szóval a lényeg, hogy számomra egyértelmű: az elejétől fogva tudják mit akarnak, csak sajnos a miérteket nem sikerült rendesen elmondaniuk, nem is beszélve a hogyanokról. mármint nem az érdekel, hogy hogyan lehetséges Starbuck kiruccanása a Földre és vissza (omfg), vagy a közös álmok, hanem a mélyebb mondanivalót nem sikerül átadni, legalábbis eddig. érezni, hogy ott van valahol, csak a filler epizódokat inkább ezekre kellett volna kihegyezniük. aztán lehet rosszul gondolom és/vagy én nem érzem át a dolgokat...az is lehet, hogy nem is tehetem, na de mindjárt kezdem a 4-ik évadot

nem mellesleg brutális dolgokat láthattam eddig :) vizuálisan az Adama-manőver egyértelműen a csúcs, de abban is ott van egy rakat dráma. mint mindenhol, emiatt is nézem a sorozatot. nagyon jó hangulata van, amit csak ilyen jó karakterekkel és színészekkel lehetett összehozni egy ennyire hullámzó történet mellé

mondanom sem kell, hogy a karakterfejlődés a lényeg: mintha belevernénk egy szöget a falba (ez a karakter alapja, megváltoztathatatlan), a szögre mehet egy madzag (az életút). húzzuk a madzagot, rángatjuk, rácsavarjuk másik szögre, szögekre. szóval mindent tehetünk vele, de az alaphoz akkor is kötődik

a zenéről meg szintén oldalakat lehetne teleírni, nagyon jó

na sikerült tök érdektelen dolgokat leírnom, de egy ilyen befejezés után (nehogy már ők az 5-ből négy, bázmeg) valamit, valahova kellett írni :)