6292
-
Bátyus egy hete hagyta abba a 8. rész táján. Szerinte hulladék.
Mintha a TV3 adta volna régen egy darabig. -
Hogy milyen jó sorozatot találtam: Space Above and Beyond (Űrháború 2063). Valamikor 11 évesen láthattam, mert elég sok jelentről jöttek elő az emlékek. Hát már a pilot részek olyan hangulatot adtak, mint a BSG első két évada.
A gyengus számítógépes grafika meg cseppnyit sem ront az élvezeten. 1 évad csak az egész, félő hamar kivégzésre kerül. -
Micsu #5447 én majd a dupla rész utána nyilatkozom -
haxoror #5446 Nem az a probléma hogy nincs akció mert a történet mást követel hanem az, hogy a történetet a végére ilyennek írták meg. -
mindero #5445 Teljesen egyetértek.
Nincs kivel, miért, és mivel csatázni. Minden teljesen lepusztult a flottában. Mi a ráknak kockáztatnák azt a maradék pár hajót, embert ami megmaradt.
A Föld után legszívesebben a flotta fele öngyilkos lett volna. Nincs miért harcolni az embereknek. Egészen eddig az utolsó részig nem is volt.
Nem értem mit kell picsogni h nincs akció ha a történet ezt követeli meg. ÉRTELMETLEN ILLOGIKUS lenne. -
Idáig semmit sem azért tették, mert kedvük volt hozzá, hanem azért, mert nem volt más választásuk:) -
Lysandus #5443 Én azokhoz csatlakozom, aki szerint meg nem.
Mitől lett volna űrcsata? Mióta nem támadnak fel az ortodox cylonok valahogy óvatosabbak lettek. Meg tudom őket érteni.
Másrészt a flotta is a teljes dezorganizáció szélén van. Lázadás is volt, és akkora pofára esés volt a Föld megtalálása, hogy még senki nem tért igazán magához. Szerintem ezt a hangulatot sikerült tökéletesen visszaadni. Ugrálni ilyen helyzetben kinek van kedve? :-) -
A katyvasz helyett valaki a gőzőlgő szarkupac kifejezést használta valahol. Félig egyet tudok vele érteni. Szerintem hihetetlenül eltolták a 3. évad végétől kezdve. -
Micsu #5441 Előzetes kritikák szerint a pilot a Gattacához hasonlít majd, aki látta az tudja hogy itt is a dráma, a karakterek, az érzelmek fognak dominálni, nem hiszem hogy sok tűzharc lesz benne de izgalom az annál inkább -
Micsu #5440 Egy Petőfi verset is elemezhetsz 100 féleképpen a mondanivalója ugyanaz lesz! Azt aláírom hogy az utóbbi részek nem igazán voltak akció dúsak de már a miniseriesnél láthattuk hogy ez nem egy szokványos scifi lesz ahogy azt Ron Moore is elmondta!
"Szerinte "a készítők sem nagyon tudják kinek találták ezt ki". Van benne igazság. Egyik rész tiszta sci-fi, másik rész már csak dráma. "
alább linkeltem Moore legutóbbi podcastjából egy szövegrészt, az választ ad erre a kérdésetekre hogy tudták e kinek és mit készítenek -
Miért ír baromságokat? Csak máshogy látja a sorozatot, mint te?? Szerinte "a készítők sem nagyon tudják kinek találták ezt ki". Van benne igazság. Egyik rész tiszta sci-fi, másik rész már csak dráma.
Ennyi erővel vehetnétnénk egy Petőfi verset és beszélhetnénk róla, ott is teljesen más nézetek lennének. De így van ez az összes filmel, versel, szoborral vagy akármivel. lényegtelen, hogy az egy bsg rész egy Petőfi vers, vagy egy sg Atlantis rész. Ha ezt nem tudod belátni, ugyanúgy nyafogni fogsz, mint egy kislány. -
"mert olyan lesz kb mint a gattaca"
vagyis olyan, mint az egyik legfaszányosabb film a világon?várom szeretettel
-
Micsu #5437 lol
personal vendetta? páran próbálták neked elmagyarázni a dolgokat de te azóta is itt nyafogsz mint egy kislány...
ne haragudj de te ne nézz hülyének úgy senkit hogy az állítólagos kedvenc sorozatodról olyan baromságokat írsz mind ha eddig az sg atlantist nézted volna -
max téged nézlek hülyének jogosan:)....egyik kedvenc sorozatom a bsg és egy szóval sem mondtam,h nem esik le h mi történik:)...nemértem minek kell personal vendettanak felfogni olyan dolgokat amihez közöd sincs...Máskor abba fogsz belekötni, h ha a kedvenc színedről azt állítom, h egy bizonyos árnyalata jobban tetszik mint a másik? -
a legelején biztosan sci-finek szánták egy kis drámával vegyítve, de etttől még ugyanúgy sci-fi maradt. a haramadik évadtól kezdett dráma lenni egy kis sci-fi vel, amikor képbejött a misztikus "utolsó öt cylon". -
Micsu #5434 ennyit arról hogy a készítők tudják e mit csinálnak, attól még hogy neked nem esik le miről van szó ne nézd hülyének a készítőket
"Ron Moore az elejétől kezdve hangsúlyozta, hogy ez a sorozat a karakterekről szól. Elsősorban dráma, és másodsorban science-fiction. Büszke arra, hogy ezt így tudták végigcsinálni. A sorozat nem a csatákról szól, nem a felrobbanó dolgokról, hanem ezekről az emberekről. Már a minisorozatnál problémázott a stúdió, hogy miért kell ennyit foglalkozni a karakterek felépítésével, miért nem vágunk egyből az akcióra, de Moore már akkor ellenállt. Ő a karaktermomentumok miatt, az életük miatt szereti ezt a sorozatot. Számára ők személyek, akiket jól ismer és szeret, és sokat jelentenek neki. " -
Kraptor #5433 Ok stornó, ez semmi különös csak ilyen bla-bla mikor a színészek beszélgetnek milyen frankó, stb a sorozat. -
Micsu #5432 attól élhetsz is mert olyan lesz kb mint a gattaca -
Kraptor #5431 Van kinn egy új rész BSG Frekkin Special, valaki letöltötte már? -
Ez az, amiért előre félek a Caprica-tól... -
BladeW #5429 Sry nem kozvetlenul hozzad cimezve -
BladeW #5428 Az elso szezonban is megvolt a drama (emberiseg pusztulasa, Boomer radobbenese), moralizalas (Gaius es Six), megis sikerult egeszseges egyveleget alkotni. A 3. szezontol mar nem egyvelegnek inkabb katyvasznak hivnám. A sorozat ettol fuggetlenul tenyleg jo lett, de... Es ott van az a de. -
sztem a készítők sem nagyon tudják kinek találták ezt ki....eleinte akció sci-fi volt teli erotikus töltettel (ugye Baltar vagy Starbuck kb minden részben összehozott egy menetet) most meg no akcio full filozofálós döntéseken alapulo cuccos...és azért nemondjátok, h nemvoltak jok az űrcsaták:)... -
az első két évadról ez azért nem igazán mondható el, a sci-fi rész ott eléggé domináns. -
Mert ebben a dráma, a misztikum, az erkölcsi és morális döntések dominálnak és alig a peremen észlelhető némi technoscifi. -
miért is? -
Micsu #5423 akkor nem neked találták ki ezt a sorozatot -
miért? Nem azt mondtam, hogy szar a sorozat, csak a csaták a jók, de szerintem azok a legizgalmasabbak pl. mikor New Capricáról menekültek el, az egy nagyon izgalmas rész volt. -
BladeW #5421 Hu ezert kapni fogsz a "vájtfülűektől"! -
a sztori az ugyanolyan jó, mint a sorozat legeljén, igaz, kicsit átment misztikus sorozattá sci-fiből. A legfőbb baj az, hogy egyre ritkábban vannak harcok, pedig azok a legizgalmasabbak. -
mindero #5419 Nekem tetszik akkor is ha mindenki más csak fikáz -
más szemében meg a szálkát is. wtf d|°_°|b -
Egyik ilyen betett szál sem vezetett sehova. Nagyon elvesztették a fonalat az én szememben. -
én most fejeztem be a 3-ik évadot. érezhető, hogy az adó megmondta, hogy 20 rész lesz, miközben a készítők kiegyeztek volna mondjuk 15-ben
szóval a lényeg, hogy számomra egyértelmű: az elejétől fogva tudják mit akarnak, csak sajnos a miérteket nem sikerült rendesen elmondaniuk, nem is beszélve a hogyanokról. mármint nem az érdekel, hogy hogyan lehetséges Starbuck kiruccanása a Földre és vissza (omfg), vagy a közös álmok, hanem a mélyebb mondanivalót nem sikerül átadni, legalábbis eddig. érezni, hogy ott van valahol, csak a filler epizódokat inkább ezekre kellett volna kihegyezniük. aztán lehet rosszul gondolom és/vagy én nem érzem át a dolgokat...az is lehet, hogy nem is tehetem, na de mindjárt kezdem a 4-ik évadot
nem mellesleg brutális dolgokat láthattam eddig :) vizuálisan az Adama-manőver egyértelműen a csúcs, de abban is ott van egy rakat dráma. mint mindenhol, emiatt is nézem a sorozatot. nagyon jó hangulata van, amit csak ilyen jó karakterekkel és színészekkel lehetett összehozni egy ennyire hullámzó történet mellé
mondanom sem kell, hogy a karakterfejlődés a lényeg: mintha belevernénk egy szöget a falba (ez a karakter alapja, megváltoztathatatlan), a szögre mehet egy madzag (az életút). húzzuk a madzagot, rángatjuk, rácsavarjuk másik szögre, szögekre. szóval mindent tehetünk vele, de az alaphoz akkor is kötődik
a zenéről meg szintén oldalakat lehetne teleírni, nagyon jó
na sikerült tök érdektelen dolgokat leírnom, de egy ilyen befejezés után (nehogy már ők az 5-ből négy, bázmeg) valamit, valahova kellett írni :) -
BladeW #5415 Nem emlekszem pontosan az elso evadban meg csak arrol volt szo, hogy a nejlonok Istenhivok (ami nekem meg tetszett is!)?
Vagy mar bejott ez a jeleket latunk, egyszerre almodunk, meg joslatokat tanulmanyozunk a Fold mibenfennforgasa vegett? Nekem egyebkent ez a misztikus katyvasz ronditott bele, hogy legjobb SF sorozattá avanzsáljon a szememben a BSG. -
Ez nekem szólt. Konkrétan annyi hányingerem volt az egésztől, hogy a 3. éved végéről 4. éved elejéről szinte semmire nem emlékszem. A 3. sorozat 7-8. részéig viszont még mindig tiszta a dolog, mikor azokat láttam a legrégebben... -
Micsu #5413 pedig ha pár dolognak utána nézel pár kérdés kivételével sok mindenre választ kapsz -
Hát éppen ez az. A 3. éved első pár része után csak lötyögnek összevissza. -
Szerintem a vallási szállal semmi baj nem lett volna, ha kicsivel következetesebben kezelik. De sajnos nem így történt. :S -
Hát a vallásos vonulat nálam sokszor kicsapta a biztosítékot. Nem azért mert vallás ellenese lennék, hanem azért mert nem ezt vártam a sorozattól.