• haxoror
    Nem bukott az objektív érvelésem mert eleve nem is volt az, végig a szubjektív részről beszéltem és a végén ezt próbáltam még egyértelműbbé is tenni.

A világmindenségben szereplő valamennyi "anyag" végső soron két halmazra bontható, az egyikben vannak az emberek, a másikban meg minden ami nincs benne az első halmazban, minden ami NEM ember, bármi is legyen az.
    Az, hogy egy újonnan felbukkanó tárgy vagy "lény" melyik halmazba kerül az az ember kizárólagos döntésén múlik, magához viszonyítja az új jelenséget és dönt hogy embernek tekinti-e vagy sem.

Ha az emberek nem tekintik a cylonokat "embernek" akkor azok nem is lesznek azok soha.

Nem azt írtam hogy mi vagyunk az egyetlen öntudattal rendelkező faj hanem azt, hogy mi vagyunk az egyetlen öntudattal rendelkező intelligens életforma és ez igaz is, ez újra szubjektív mert itt megint az emberi értelemben vett intelligenciáról van szó (mivel nincs semmi amihez viszonyíthatnánk magunkat így újra magunkból indulunk ki).

Volt egy faj amire szintén illett ez a leírás, a neandervölgyiek de ők már kihaltak, ITT ÉS MOST rajtunk kívül nincs a Földön semmi más faj ami öntudattal és (ember szerű) intelligenciával rendelkezne.

Az emberiségen belül vannak békésebb, nyitottabb és vannak agresszívebb, arrogánsabb emberek is, a békések lehet hogy hajlandóak lennének a feltúrbózott mobiltelefonjaikat egy új fajnak tekinteni és szövetséget kötni velük viszont a történelmünk egyértelműen bizonyítja hogy ezek a békés emberek nem (vagy csak rövid időre) kerülnek hatalomra, a hatalom mindig is az "erősek" kezében volt és lesz mindig is, pont ezért lettünk azok amik ma vagyunk mert volt anno egy embertársunk aki megunta a bogyókat, fogott egy lándzsát és a harmonikus együttélés helyett megölte a mamutot a húsáért.

Kíváncsi vagyok ugyan így viszonyulnátok-e a cylonokhoz ha nem Tricia Helfer kinézetük lenne hanem csak standard centurion modellek mászkálnának mindenhol.