haxoror#5257
A cylon balfaszkodás és szökés New Caprica-ról valamint Cain halála is irreális volt, csak azért történhetett meg mindkettő hogy a sorozat folytatódhasson és nem azért mert a bekövetkezésük valószínű vagy törvényszerű lett volna, elég nehezen lehet ezekből bármilyen erkölcsi tanulságot levonni.
Cain megtette amit meg kellett tennie, ő nem tudott a Földről vagy arról hogy 45k túlélő kolbászol egy flottában a környéken, ő csak azt tudta hogy a cylonok célja az emberiség végleges kiírtása és ő csak a kolóniákon rekedt túlélőkről tudott (akikről Adama és az elnöknő simán lemondott, ugye, csak erről nem mesél a sorozat), választhatott, vagy feladja a kolóniákat a rajtuk harcoló túlélőkkel együtt (és ezzel mindennek vége) vagy bármi áron tovább harcol, ennek a fényében szerintem(!) igazolhatóak voltak a döntései. (meg is kaptam érte itt hogy "űrnáci" vagyok :P)
Adamának az első pillanattól teljes katonai irányítást kellett volna bevezetnie és besoroznia mindenkit, a kétkedőknek meg meg kellet volna említeni hogy a flotta ugyan 45k emberből áll de az erőforrások végesek és 10k ember is bőven elég egy újrakezdéshez.
Akinek nem tetszik a rendszer az nyugodtan lemondhat a Galactica védelméről és bepróbálkozhat egyedül is, szerintem elég hamar észhez tért volna a nép.
Nevetséges az egész, tisztára mintha egy süllyedő hajón a kapitány az utasokkal szavaztatná meg hogy a jobb vagy a bal oldali mentőcsónakokon meneküljenek-e, a demokrácia még békében is béna rendszer ami csak a látszatra épül, válságban meg gyakorlatilag használhatatlan, nem véletlen hogy a hadseregekben a mai napig tekintélyuralmi rendszer van mivel az az ember "eredeti" és minden körülmények között működő közösségi formája.
Helo-t meg inkább hagyjuk mert az a kretén eddig már legalább négyszer kiérdemelte azt hogy kivágják a zsilipen :P