• mermalior
    Igazából ezzel kezdtem a mondandómat anno és erre érkeztem vissza:

A BSG nagyon jó sorozat. Klasszis szerepjátékok, és ami csodálatos, hogy a mellékszereplők is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak (most néztem meg újra Baltar tárgyalását, Mark Sheppard - az ügyvéd srác - Romo Lampkin szerepében valami embertelen jó), kegyetlen jó zene, nonpluszultra feeling.

Az első évad, és tán a második évad 80% zseniális volt, nagyon magasra tették a készítők a mércét. Viszont nehezen tudom palástolni a csalódottságom, hogy a bevált szappanopera spirázások kedvéért feladtak egy működő koncepciót, hogy eldobták a konzekvenséget és a koherens történetvezetést, ráhúzták a "cylon" fogalmat szinte mindenre (ahelyett hogy definiálták volna inkább sz*rrá misztifikálták és csináltak egy tucat különböző cylonfajtát), belekevertek néhány olcsó sci-fis klisét és átb*sztak sokmillió elkötelezett és lelkes rajongót.

Amit írtam is: a BSG még mindíg az egyik legnívósabb (scifi) sorozat, amit valaha láttunk, de már közel sem annyira fajsúlyos mint aminek indult.

Egy San Diego-ban élő ismerősöm volt kint egy con-on, amin kötetlen beszélgetést folytattak Ron Moore-ral, és ő finoman jelezte, hogy nem olyan egyszerű a dolog, mint gondolják a rajongók. Az hogy mi kerül a sorozat folytatásába, az nem csak tőle vagy az íróktól függ. Egyik legnagyonn korlát a büdzsé, nem tehetnek be mindent amit szeretnének, a csatorna b*sztatja őket a nézettség miatt (állandóan fokozni kell a hatást - akár a koncepció kasztrálása árán is), nem mindíg van idő kidolgozni mindent, stb.

Én ezt őszintén sajnálom... Álmaimban egyszer készülhetne úgy is sorozat, hogy adnak egy valag pénzt és megfelelő mennyiségű időt a tehetséges embereknek, hogy csináljanak meg valamit A-tól Z-ig.

Persze ilyen sosem lesz...

:-)