Battlestar Galactica (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A halál csupán a kezdet...
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Kara egyébként már elveztette õket az emberiség végzetéhez, mert ha leoben logikáját követjük (minden megtörtént) akkor gyakorlatilag a földi nukleáris pusztaság az emberiség végzete. Aztán visszamennek kobolra, és kezdõdik minden elõlrõl.
És nem nézek több elõzetest, mostanában hajlamosak ellõni a poénokat, nagyban csökkentve a feszültséget.
Pontosan.
...a régi kolóniákat is újra "terraformálták", építették legalábbbis részben a nejlonok.
A nejlonok igencsak megszórták a kolóniákat annó atommal, mégis vígan voltak ott, miközben a kenyérpirítók újjáépítették a városokat ... talán rájuk nem is hat a háttérsugárzás??
Akkor a Föld is megfelel majd nekik gondolom...
Egyébként az a vészjelzés, amit az a Kara féle vipera felogott, és ami elvileg a Földrõl jött most mi? Azt mondták kolóniai vészjelzés, de kétlem, hogy a földiek is detto uolyan jelzést használtak volna mivel régen leválltak a kolóniákról vagy mi.
Egy régi 4. évados trailerben láttam olyan tunningolt pegazus féle hajókat valami nagy csatában. Akkor most azok lennének a földiek?
\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"
Az a helyzet hogy én is annyiféle alternatív befejezést és végkifejlettet el tudnék képzelni ennek a sorozatnak de tudom hogy egyik se lenne olyan jó mint az alkotóké így inkább kivárom azt😊A cylonok létrejöttének mikéntjére én is kívácsi vagyok csak attól félek hogy 10 rész alatt olyan gyors lesz a tempó hogy sok mindenen ami elég lényeges lenne csak említésre kerül és kész.De ne nekem legyen igazam..
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
Vagy a következõ részekben lesz olyan dolog ami miatt nem lehet majd megbízni benne...
Szerintetek ez most tényleg a Föld? Ha igen, akkor valami atomháború sújtotta idõszakban lehet. Azok a romok pedig elég érdekesen néztek ki, voltak kõ- és vasbeton maradványok is. Egy nagyvárosra tippelnék, persze valamelyik amerikánusra.
http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
OMFGROTFLMAOCETUNG hát mi van itt? megérkeztek a negyedik világháború utánra?! WHAT THE FRAK?!
*Geiger kat-kat-kat*
hahahahaHAHAHA
Viszont a prezentáció fantasztikus volt😊
"Megígértem, hogy elvezetlek titeket az új otthonotokra a Földre."
Leszállnak és kicseng a Geiger-Müller számláló😄
Nem jöttek még rá eddig, hogy egyetlen dolog miatt volt fontos az utazás, hogy képes-e Cylon és ember együttmûködni valaha.
Mostmár rohadtul kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a következõ 10 részben😊 hisz a Föld megvan.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Amúgy ez az utolsó évad?
Abban igazatok van, hogy elég gáz, hogy mi történt Gaius Baltarral😄
---Battlestar Galactica---
Ehhez a részhez keresek feliratot:Battlestar Galactica - 4x08 - Sine Qua Non. Nem tudjátok, hogy hol tudom megtalálni, idáig csak angolt találtam, de nekem magyar kéne.
Üdv:
Arnold Layne
---Battlestar Galactica---
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Nemtudom láttad-e a kilencedik részt, mert eddig a nyolcadikról vitázunk. Na ott pontosan látszik, mikor megpróbálja megfûzni a Cylon katonát, hogy hát õ itt a rabszolga. Mondjuk egy robbanás véget vet a dolognak, de látszik, hogy Baltarban még mindig meg van a régi maga, és ez az megvilágosodott része nem teljes.
Ezért is olyan valóságos.
Visszatérve, szerintem az ucsó két pontot egybeérti a csávó, szóval tapasztalat, hogy mikor hoznak a rossz döntések halált és a jók mentenek életet, vagyis, hogy tudja, melyek azok a döntések, amelyeken emberéletek függnek és mik lehetnek a végkimenetelek. Eddig erõsen kétlem, hogy Baltar annyira tapasztalt lenne ebben, mint egy volt CAG. Mégis, ott sokkal több döntés volt ami azt eredményezte, hogy valaki meghal, vagy megmenekül. Baltar fel se nagyon méri ezt, mi lehet a döntés hosszútávú kimenetele, ebben nincs akkora tapasztalata.
Dehát végül is mindegy miért, Lee az elnök. Baltar egyébként is elment Cylon-t hajkurászni.
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Azzal, hogy ezt a vonalat és a népet most teljesen kihagyták a játékból (gyak. a szövetség jelenléte óta) //nem csak a katonai és egyéb mûveletekrõl van szó, hanem a potenciális döntõ faktorokról, amiket õk nyújthattak volna a történetben// eltolódtak a történet más pontjai is, értsd: teljesen máshogy alakulnának a dolgok, ha a fenti elemeket is megfelelõ, elsõ-második évados módon kidolgozzák).
De Lee Adama jól mondta anno a Balthar Perben:
Azért vagyunk mérgesek rád Balthar mert nem álltál fel akkor és öletted meg magad mikor megérkeztek a cylonok, hanem hagytad hogy lassan rohadjunk el.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Én már ezer éve leültem volna Baltarral (és sok mással) beszélgetni és megvitatni a dolgokat, nem hiszem el, hogy ennyire érdektelenek a dolgok iránt. Hiszen õk is tapasztalják a dolgokat, foglalkoznak is velük, csak éppen nem erõltetik meg magukat annyira, hogy leüljenek és közösen végignézzék a történteket.
Ismét, írók keze munkája, természetesen azt csinálnak amit õk gondolnak, én jobb' szerettem volna, ha kicsit következetesebben építették volna a történetet és a karaktereket, de hát ez van. Ettõl persze még nem állok le a nézésével, továbbra is kedves sorozat, csak ez a Lee dolog már igencsak sértette az ingereimet😊
Balthar továbbra is egy kis opportunista, önsajnáló majom, aki süketel a vakvilágba és néha azt sem tudja mit beszél. Persze a "látomásai" hiányoznak. Pláne az elsõ szezonra jellemzõek Caprica Sixel😄
Szóval ex-elnökünk egy tipikus populista személyiség aki hajlamos arra, hogy megosszon egy olyan emberiséget amelynek éppen a legnagyobb szüksége van az egységre. (lásd amikor elkezd beszélni a centurionhoz. Ott is kavarja a szart...) Sajnos sok hasonló politikus sétál a világban manapság (majdnem mind a felvilágosult monarchiák uralkodóit kivéve)
Alapvetõen korrupt, (lásd New capricán amikor szinte háremet tartott vagy épp most a szektája amely szintén egy hárem)
Ja és honesty... Na épp ebbõl nincs benne semmi. Egyedül Roslin, Caprica Six és õ tudja, hogy ki a felelõs a kolóniák bombázásáért. És ezt is csak azért tudja Roslin, mert haldoklott és megváltást akart magának (azaz puszta önzésbõl mondta el. AZt hitte elpatkol a gyáva és nem akarta a pokol tüzén rohadni...)
A tábláról:
A következõ tulajdonságokat írta fel:
Honesty - Hittérítése óta nincs miért hazudnia
Get the rest of them to recognize - Pipa
If unpopular choice, what matters is courage, to see it through - Új Capricán bátorság az nem volt benne (itt azért lehet a felesleges mátírság kérdéskörét is felhozni), ám világosodása óta eléggé kiállt magáért és hitéért
Experience - volt már elnök, pipa
When the wrong choices cost lives and the right ones save - ismét, NC-n ígyis-úgyis az történt volna, ami, plusz már más emberrel van dolgunk.
Lee-t szimplán tapasztalatlansága miatt nem szabadott volna kinevezni. Népet vezetni? Ráadásul kihaló félben levõt?
Természetesen az íróktól függ minden, úgyis az lesz amit õk akarnak, nekem viszont egyszerûen nem tûnik reálisnak a döntés - mondjuk nem ez az elsõ eset, hogy másképp döntöttem volna a karakterek helyében, de hát ez van. Emiatt már-már felháborodva csodálkoztam, hogy õrá gondoltak-nevezték ki.
Az új Baltar szerintem pontosan azt tette volna, amit tenni kell: elvezetni az emberiséget a Földre és feltárni elõttük a tudást (amit bevallva-nem bevallva Roslinék is követtek, csak más oldalról megközelítve).
Elnézést, ha hosszú lett😊
Érdekes egyébként, nagyon tetszik Baltar, mert annyira emberi és közel sem magasabb szintre emelt, mint más szereplõk, akik végig követnek, alakítanak egy értéket, eszmét.
Baltar egyszerû ember, ott ahol tud megpróbál saját magának jót csinálni, tojva a többiekre, kialakul ez a sebezhetetlen vagyok érzése aztá néha vannak pillanatok, amikor rájön, hogy mennyire nem az, akkor meg annyira elesett és törékeny. Ez még át van szõve hittel, léttel kapcsolatos küzdelmeivel. Akármit csinál egyszerûen nem tudnám gonosznak nevezni. Nagyon el van találva, régóta nem találkoztam ennyire profi és különleges szereppel. Nagyon sokszor magamra ismerek, mondjuk.
Lee-t választani elnöknek???????? Atyaúristen!!! Mikor írta fel ezeket Romo a táblára a dolgokat 100%-ig biztos voltam benne, hogy Baltar lesz, és így kellett volna. Sajnos az õ szálát igencsak háttérbe szorították, pedig most, hogy kibékült a két frakció azért igencsak átrendezõdhetett a helyzet vallási fronton is. Kár, hogy ezt a részt nem dolgozták ki rendesen és valami eszement baromságot választottak ehelyett... Lee....ha ott lettem volna flottában biztos nyitottam volna magam elõtt a lépzsilipet.
sub
Most akkor folytaja a fordítást mert én úgy hallottam hogy befejezi..Félre ne értsetek nagyon örülök neki ha tovább csinálja mert szerintem nagyon minõségi munkát végez és az egyik legjobb fordító a sok közül<#eljen>#eljen>
"jajj jönnek a cylonok, szaladjunk"
Halljuk a te stratégiádat, tábornok!
Mit, hogyan kellett volna tennie ennek a dilettáns Adama-bandának? 😊
Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok
nem szoktam a fórumban irogatni, de én és pár barátom nagyon szeretjük a BSG-t. Sajnos sem idõm, sem kedvem nem volt ahhoz hogy az egész thread-et végigolvassam és nem is igazán az itt rinyáló, asztalt csapkodó, feliratot/fordítást követelõkhöz, kritizálókhoz szeretnék szólni. Van pár vizsgám angolból, több évig éltem angol nyelvterületen, fordítok is néha, de ezt a sorozatot olyan barátaimmal szeretem nézni akikbõl többen nem értenek annyira angolul, hogy élvezhessék felirat nélkül a sorozatot. Sõt néha én sem érteném ... Tehát kell a felirat. Felnéztem Cicmax honlapjára - hogy mikor érkeznek a feliratok - és megdöbbentem, hogy valaki (Mermalior), aki BSG rajongó, az képes egy teljesen ingyen, jó szándékból végzett munka elõállítóját ilyen gyalázatosan lehordani. Ezen a fórumon is sok olyan hozzászólást találtam, amely nem kifejezetten méltatja Cicmaxot, de - mivel valamirõl szólnia kell a fórumnak - õket nem marasztalom el, ez a saját véleményük. Inkább elnézést szerettem volna kérni mindenkitõl, hogy az olyan "grafikus és designer", "art brief fordító" "de azért letöltöm a feliratokat" személyek mellett nincs idõm arra, hogy elégszer kiálljak Cicmax mellett. Remélem nem veszi szívére a mocskolódó leveleket, és egyszer majd megszereti a BSG-t... 😊 Még egyszer, köszönjük a feliratokat (a haverjaim nevében is), és várjuk az új részek feliratait (ha lesz ideje és energiája Neki vagy valakinek lefordítani)!