Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fenrir
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Jó, oké hogy volt egy nukleáris háború ami miatt a Föld egy vagy nagy része kihalt, de hol vannak pl a mûholdak (kommunikációs/kém/távközlési)? Azok csak nem tüntek el. No meg most csak a Föld egy nagyon kis részét látták ahol leszálltak, mi rá a garancia, hogy nincs szennyezetlen terület a bolygó másik oldalán pl?

A halál csupán a kezdet...

Pharaoh
Bírnám, ha a terraformált Marson élnének már az emberek.

Fenrir
Nah ez azért kicsit erõs lenne, viszont roppant érdekes 😊

Kicsit rosszul vannak itt hangsúlyozva és kidolgozva a motivációk ... azért kellett az embereknek a Föld mert arról nem tudják a nájlonok, hogy hol van. New Caprica ebbõl a szempontból sokkal zsírabb hely volt, mert valami köd eltakarta (de Baltar atombombája meg felfedte).
Namost már a nájlonok fele tudja, hogy merre a föld, és nem biztos hogy húde nagy lesz a béke ... de arra kíváncsi vagyok, hogy lakható e a bolygó, vagy milyen titkokat rejt. Eddig arra tippeltem, hogy a Föld lakatlan, és vagy egy prehistorikus korban vagyunk, vagy valahol a nagyon távoli jövõben, de semmiféle képpen sem olyan korban ami a mai történelmünkbõl levezethetõ lenne. De ezután kíváncsi vagyok hogy mit gondolnak errõl a sorozat kiagyalói ... (a holdon éldegél R. Daneel Olivaw és elmondja nájlonoknak a tutit, mint a final one? hamár ilyen erõs az analógia a Asimov sztorjával?!!)

Az a trailer fan made volt. Tisztán látszik hogy azok a hajók nem illenek oda.

Hixer
igaz, de azt ne feledjük, hogy még mindig csak azzal az egy Cylon hajóval szövetkeztek. A többivel nem tudjuk mivan, a 09-es részbe is Boomer meglógott. Na majd meglátjuk mi lesz még itt.

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

0410
Uhh. Ez megint nagyon kemény volt, bár úgy érzem h egy kicsit hamar találták meg a földet. De a feszültségkeltés az valami eszméletlen volt. Asszem a legsötétebb évad elé nézünk 😊
Kara egyébként már elveztette õket az emberiség végzetéhez, mert ha leoben logikáját követjük (minden megtörtént) akkor gyakorlatilag a földi nukleáris pusztaság az emberiség végzete. Aztán visszamennek kobolra, és kezdõdik minden elõlrõl.

És nem nézek több elõzetest, mostanában hajlamosak ellõni a poénokat, nagyban csökkentve a feszültséget.

SPOILER
Pontosan.
...a régi kolóniákat is újra "terraformálták", építették legalábbbis részben a nejlonok.
A nejlonok igencsak megszórták a kolóniákat annó atommal, mégis vígan voltak ott, miközben a kenyérpirítók újjáépítették a városokat ... talán rájuk nem is hat a háttérsugárzás??
Akkor a Föld is megfelel majd nekik gondolom...

Lol, hát ez az! Ez volt a legjobb beszólás eddig, és nagyon igaz. Mi értelme volt így az egésznek???
Pharaoh
Ha már úgy összejöttek a cylonokkal akár vissza is mehetnének Caprikára, azt legalább újjá ápítették már a gépek.

nothes
Hát azért ez odacsapott!

Én csak azt nem értem, hogy ha már megvan a Föld, akkor hova tovább? Errõl szólt az egész, hogy eljussanak oda, azt hittem ez lesz a csattanó, hát nem? Mindegy, ha meg tudnak lepni, akkor tessék.

Egyébként az a vészjelzés, amit az a Kara féle vipera felogott, és ami elvileg a Földrõl jött most mi? Azt mondták kolóniai vészjelzés, de kétlem, hogy a földiek is detto uolyan jelzést használtak volna mivel régen leválltak a kolóniákról vagy mi.
Egy régi 4. évados trailerben láttam olyan tunningolt pegazus féle hajókat valami nagy csatában. Akkor most azok lennének a földiek?

\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"

En is csak jatszom a gondolatokkal. Es szeretemha meglepnek, marpedig ha valahol meglephetnek az ismet a BSG. Nem gondoltam volna a harmadik evad kozepe tajan, hogy ismet ilyen hatassal lesz ram. De tetszik, elvezem es varom a folytatast. Valami olyasmit olvastam, hogy a keszitok azt igerik lezarjak a tortenetet, de nem fognak mindent megmagyarazni (nem is lehetne). Lassan betarazom a regi reszeket es szep lassan ujranezem, mire kezdodik a final ten ;-)

Victor1103
Huh látom te már gondolatba lezongoráztad a sorozat további sorsát😊
Az a helyzet hogy én is annyiféle alternatív befejezést és végkifejlettet el tudnék képzelni ennek a sorozatnak de tudom hogy egyik se lenne olyan jó mint az alkotóké így inkább kivárom azt😊A cylonok létrejöttének mikéntjére én is kívácsi vagyok csak attól félek hogy 10 rész alatt olyan gyors lesz a tempó hogy sok mindenen ami elég lényeges lenne csak említésre kerül és kész.De ne nekem legyen igazam..

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Anno regen...
volt egy olyan mondas a keszitok reszerol, hogy a negyedik evadban sokat megtudhatunk a cylon homeworldrol. Ami ugye miert ne lehetne az, amit most megtalaltak. Arra lennek kivancsi, hogy kenyerpiritokbol hogy lettek skinjobok. Mert csak ugy siman eleg erdekes lehet, mi motivalhatja a femlenyeket, hogy alkotoikhoz hasonlatosak legyenek, s kvazi ujra "rabszolgasagba" hajtsak a fejuket. Lesz mit bemutatni meg a maradek reszekben, amikor kiderul, hogy kozos az os, a gyokerek es a het cylon a vegso eredmenye egy kiserletnek, amely az orok eletet es a genetikus memoriat kutatta a Foldon :-)

Teppik Amon
Fúbazz micsoda befejezés :o Nagyon nagyon kíváncsi leszek az utolsó 10 részre :o Eszméletlenül jó volt!

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Victor1103
Na jó de pontosabban kifejtve a hybrid a Razor-ban konkrétan úgy mondta hogy "Kara Thrace will lead the human race to it's end!"Szóval csak a flotta bánja ha rá hagyatkoznak.

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

You will lead them all to their end! - ha máshogy értelmezzük ez már megtörtént mert Cylonok már nem hallhatatlanok.

Victor1103
Én arra lennék kíváncsi hogy most ez vajon a "You will lead them all to their end!"kijelentés eredménye Karára nézve.
Vagy a következõ részekben lesz olyan dolog ami miatt nem lehet majd megbízni benne...

BiG G
Még mindig nem bírok felocsúdni ebbõl a zárásból.

Szerintetek ez most tényleg a Föld? Ha igen, akkor valami atomháború sújtotta idõszakban lehet. Azok a romok pedig elég érdekesen néztek ki, voltak kõ- és vasbeton maradványok is. Egy nagyvárosra tippelnék, persze valamelyik amerikánusra.

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

[NST]Cifu
A forgatókönyv írók sztrájkja miatt 10 rész készült el. A IV. évad maradék 10 része jövõ év elejére várható.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

BiG G

OMFGROTFLMAOCETUNG hát mi van itt? megérkeztek a negyedik világháború utánra?! WHAT THE FRAK?!

Zsolo007
Akkor most vége van? Hány részes az évad?

Elértük a Földet hurráhurrá!

*Geiger kat-kat-kat*

hahahahaHAHAHA

Victor1103
ESZMÉLETLEN,HIHETETLEN,MINDEN SOROZATOK LEGJOBBIKA ÚGY AHOGY VAN!!!😊
Hát azzal kapcsolatba beigazolódott a teóriám és éreztem hogy a 5. cylon nem lesz a flottába.És végül arra számítottam hogy õ a Földön lesz de ahogy egyre csak közeledett a végkifejlett már sejtettem hogy ez még egy fél évig titok marad.Végülis megértem a sorozatkészítõket valamivel próbára kell a rajongók türelmét tenni.Hát amikor megérkeztek a Földre kész voltam!Hogy merre halad majd tovább a sorozat nagyon kívácsi leszek.Ezt a részt egy 10-es skálán nem tudnám osztályozni számomra minden BSG rész 10/10 szóval ez egy 15/10 simán😊

Bucser
4x10

TUDTAM TUDTAM TUDTAM TUDTAM TUDTAM TUDTAM TUDTAM TUDTAM TUDTAM TUDTAM TUDTAM TUDTAM!!!!!!!!! ÍGY LEGYEN ÖTÖSÖM A LOTTÓN!!!

Viszont a prezentáció fantasztikus volt😊

"Megígértem, hogy elvezetlek titeket az új otthonotokra a Földre."

Leszállnak és kicseng a Geiger-Müller számláló😄

Nem jöttek még rá eddig, hogy egyetlen dolog miatt volt fontos az utazás, hogy képes-e Cylon és ember együttmûködni valaha.

Mostmár rohadtul kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a következõ 10 részben😊 hisz a Föld megvan.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Arnold Layne
Köszi!
Amúgy ez az utolsó évad?
Abban igazatok van, hogy elég gáz, hogy mi történt Gaius Baltarral😄

---Battlestar Galactica---

Egyetértek! A Baltar és a centuriós dolgon meg szétröhögtem magam.
Trucker39
Például itt

Arnold Layne
Sziasztok!
Ehhez a részhez keresek feliratot:Battlestar Galactica - 4x08 - Sine Qua Non. Nem tudjátok, hogy hol tudom megtalálni, idáig csak angolt találtam, de nekem magyar kéne.
Üdv:
Arnold Layne

---Battlestar Galactica---

Én nem emléxem hogy ezen a forumon bárki is leszólta volna Cicmaxot. Itt mindenki szereti õt. <#smile>

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Hixer
Elõször én is azt hittem, hogy akkor most Baltar gyökeresen megváltozott, végre õ is képvisel majd valamit ami mellett kiáll, egyéb. De korántsem.
Nemtudom láttad-e a kilencedik részt, mert eddig a nyolcadikról vitázunk. Na ott pontosan látszik, mikor megpróbálja megfûzni a Cylon katonát, hogy hát õ itt a rabszolga. Mondjuk egy robbanás véget vet a dolognak, de látszik, hogy Baltarban még mindig meg van a régi maga, és ez az megvilágosodott része nem teljes.
Ezért is olyan valóságos.
Visszatérve, szerintem az ucsó két pontot egybeérti a csávó, szóval tapasztalat, hogy mikor hoznak a rossz döntések halált és a jók mentenek életet, vagyis, hogy tudja, melyek azok a döntések, amelyeken emberéletek függnek és mik lehetnek a végkimenetelek. Eddig erõsen kétlem, hogy Baltar annyira tapasztalt lenne ebben, mint egy volt CAG. Mégis, ott sokkal több döntés volt ami azt eredményezte, hogy valaki meghal, vagy megmenekül. Baltar fel se nagyon méri ezt, mi lehet a döntés hosszútávú kimenetele, ebben nincs akkora tapasztalata.
Dehát végül is mindegy miért, Lee az elnök. Baltar egyébként is elment Cylon-t hajkurászni.

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

Én sem konkrétan róla beszélek, hanem a szálról, amit az õ új karakterével behoztak, de nem folytattak.
És ugye az szorosan összefügg az eddigi proféciákkal és a Föld megtalálásával.
Azzal, hogy ezt a vonalat és a népet most teljesen kihagyták a játékból (gyak. a szövetség jelenléte óta) //nem csak a katonai és egyéb mûveletekrõl van szó, hanem a potenciális döntõ faktorokról, amiket õk nyújthattak volna a történetben// eltolódtak a történet más pontjai is, értsd: teljesen máshogy alakulnának a dolgok, ha a fenti elemeket is megfelelõ, elsõ-második évados módon kidolgozzák).

Bucser
A sorozat nem Gaius Baltharról szól, hanem a flottáról.

Azért Baltharról eléggé sokmindent elmondtak és eléggé kivesézték. Szerintem sokkal jobban mint bármely más karaktert. Szerintem ezért is volt ez a váltás a személyiségben, mert kezdett unalmas lenni a karakter. (mondjuk a Centurionnal való eszmefuttatás kicsit a régi Gaiusra emlékeztetett.)

De Lee Adama jól mondta anno a Balthar Perben:

Azért vagyunk mérgesek rád Balthar mert nem álltál fel akkor és öletted meg magad mikor megérkeztek a cylonok, hanem hagytad hogy lassan rohadjunk el.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Itt jön elõ a probléma, hogy sajna nem vitték tovább a Baltar vonalat ilyen szempontból. Tudom, más a realitás és más az írói akarat, de ezért is böki a csõrömet, hogy nem úgy vezették a történteket, mint ahogy azt az ember (vagy legalábbis én) elvárná, ha komolyabban szimulálnánk a helyzetet.
Én már ezer éve leültem volna Baltarral (és sok mással) beszélgetni és megvitatni a dolgokat, nem hiszem el, hogy ennyire érdektelenek a dolgok iránt. Hiszen õk is tapasztalják a dolgokat, foglalkoznak is velük, csak éppen nem erõltetik meg magukat annyira, hogy leüljenek és közösen végignézzék a történteket.

Ismét, írók keze munkája, természetesen azt csinálnak amit õk gondolnak, én jobb' szerettem volna, ha kicsit következetesebben építették volna a történetet és a karaktereket, de hát ez van. Ettõl persze még nem állok le a nézésével, továbbra is kedves sorozat, csak ez a Lee dolog már igencsak sértette az ingereimet😊

Bucser
A gond az, hogy te látsz egy új Balthart aki szerintem nem létezik.

Balthar továbbra is egy kis opportunista, önsajnáló majom, aki süketel a vakvilágba és néha azt sem tudja mit beszél. Persze a "látomásai" hiányoznak. Pláne az elsõ szezonra jellemzõek Caprica Sixel😄

Szóval ex-elnökünk egy tipikus populista személyiség aki hajlamos arra, hogy megosszon egy olyan emberiséget amelynek éppen a legnagyobb szüksége van az egységre. (lásd amikor elkezd beszélni a centurionhoz. Ott is kavarja a szart...) Sajnos sok hasonló politikus sétál a világban manapság (majdnem mind a felvilágosult monarchiák uralkodóit kivéve)

Alapvetõen korrupt, (lásd New capricán amikor szinte háremet tartott vagy épp most a szektája amely szintén egy hárem)

Ja és honesty... Na épp ebbõl nincs benne semmi. Egyedül Roslin, Caprica Six és õ tudja, hogy ki a felelõs a kolóniák bombázásáért. És ezt is csak azért tudja Roslin, mert haldoklott és megváltást akart magának (azaz puszta önzésbõl mondta el. AZt hitte elpatkol a gyáva és nem akarta a pokol tüzén rohadni...)

Bucser
Miért te is felelõs vagy valahol többmilliárd ember pusztulásáért?
<#hehe><#vigyor>

Az a baj, hogy nem mutatták végig, hogyan és miként dolgozza fel a nép az 'egyesülést'. Mutattak pár káoszba torkollt quorum ülést, aztán kész. Szerintem ha normálisan végigzongorázták volna ezt az oldalt, eljutottunk volna oda, hogy a két vallási oldal nézetei összemosódnak, Baltar nagyobb figyelmet és több megértést kapna, elvégre a tanításaiban is benne volt az ember-cylon kapcsolat fontossága. Azzal, hogy hazahoztak egy cylon hajót és nyíltan elmondták, hogy szövetség van, szerintem többeknek felnyílna a szeme.

A tábláról:
A következõ tulajdonságokat írta fel:
Honesty - Hittérítése óta nincs miért hazudnia
Get the rest of them to recognize - Pipa
If unpopular choice, what matters is courage, to see it through - Új Capricán bátorság az nem volt benne (itt azért lehet a felesleges mátírság kérdéskörét is felhozni), ám világosodása óta eléggé kiállt magáért és hitéért
Experience - volt már elnök, pipa
When the wrong choices cost lives and the right ones save - ismét, NC-n ígyis-úgyis az történt volna, ami, plusz már más emberrel van dolgunk.

Lee-t szimplán tapasztalatlansága miatt nem szabadott volna kinevezni. Népet vezetni? Ráadásul kihaló félben levõt?

Természetesen az íróktól függ minden, úgyis az lesz amit õk akarnak, nekem viszont egyszerûen nem tûnik reálisnak a döntés - mondjuk nem ez az elsõ eset, hogy másképp döntöttem volna a karakterek helyében, de hát ez van. Emiatt már-már felháborodva csodálkoztam, hogy õrá gondoltak-nevezték ki.

Az új Baltar szerintem pontosan azt tette volna, amit tenni kell: elvezetni az emberiséget a Földre és feltárni elõttük a tudást (amit bevallva-nem bevallva Roslinék is követtek, csak más oldalról megközelítve).

Elnézést, ha hosszú lett😊

Hixer
Pedig felírta direkt a táblára, olyan ember kell aki becsületes, bölcs, bátor ahhoz, hogy végigkövessen egy emberek számára nem tetszõ döntést, tapasztalt és Adama admirális, a tanács és Zarek is elfogadja elnöknek. Baltar itt nem jöhetett szóba, tudod mikor választják meg a tanácsban elnöknek, és erõsen kétlem, hogy hozna olyan döntést ami a helyes, de csökken a popularitása. Ez nem Baltar. Tény, hogy New Caprica hiba volt és õ is tudja, de ott ezt lovagolta végig, hogy Roslin a helyes, de nehéz utat akarta követni, ami hosszú távon jó, Baltar meg ugye a tipikus emberi, "most legyen jó, kit érdekel két év múlva, nem is emlékszem már akkor" mentalitásra alapozta a dolgokat, mint manapság is a politikusok 99%-a.

Érdekes egyébként, nagyon tetszik Baltar, mert annyira emberi és közel sem magasabb szintre emelt, mint más szereplõk, akik végig követnek, alakítanak egy értéket, eszmét.
Baltar egyszerû ember, ott ahol tud megpróbál saját magának jót csinálni, tojva a többiekre, kialakul ez a sebezhetetlen vagyok érzése aztá néha vannak pillanatok, amikor rájön, hogy mennyire nem az, akkor meg annyira elesett és törékeny. Ez még át van szõve hittel, léttel kapcsolatos küzdelmeivel. Akármit csinál egyszerûen nem tudnám gonosznak nevezni. Nagyon el van találva, régóta nem találkoztam ennyire profi és különleges szereppel. Nagyon sokszor magamra ismerek, mondjuk.

Fenrir
Cicmax ha olvasod ezt a topikot akkor megtennél annyit, hogy az s04e08 magyar feliratát kicsit kijavítod? Kritikán aluli a minõsége és a te fordítói szinted után rendkívül zavaró, hogy tele van kérdõjelekkel, félrefordításokkal meg üres sorokkal.

BiG G
hál'istennek nem adja fel mert beszólt neki egy buta picsa.

Ez jo hir. Bar egy kis segito szandekkal csinaltam egyet en is hozza, de jobb, ha az eredeti szohasznalat marad es ugye Cicmax eleg magas szinten muveli a forditast.

4x08

Lee-t választani elnöknek???????? Atyaúristen!!! Mikor írta fel ezeket Romo a táblára a dolgokat 100%-ig biztos voltam benne, hogy Baltar lesz, és így kellett volna. Sajnos az õ szálát igencsak háttérbe szorították, pedig most, hogy kibékült a két frakció azért igencsak átrendezõdhetett a helyzet vallási fronton is. Kár, hogy ezt a részt nem dolgozták ki rendesen és valami eszement baromságot választottak ehelyett... Lee....ha ott lettem volna flottában biztos nyitottam volna magam elõtt a lépzsilipet.

Victor1103
És már magyar felirat is van cicmax oldalán
sub
Most akkor folytaja a fordítást mert én úgy hallottam hogy befejezi..Félre ne értsetek nagyon örülök neki ha tovább csinálja mert szerintem nagyon minõségi munkát végez és az egyik legjobb fordító a sok közül<#eljen>

"jajj jönnek a cylonok, szaladjunk"

Halljuk a te stratégiádat, tábornok!
Mit, hogyan kellett volna tennie ennek a dilettáns Adama-bandának? 😊

Teppik Amon
a 9hez van angol felirat az opensubtitles-en.

Jajj de hogy Baltar pont úgy sérül meg mint Jézus... hááát 😄 nem semmi. Meg Deana humorizálása az elnöknõvel. LOOL 😄

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Sziasztok,

nem szoktam a fórumban irogatni, de én és pár barátom nagyon szeretjük a BSG-t. Sajnos sem idõm, sem kedvem nem volt ahhoz hogy az egész thread-et végigolvassam és nem is igazán az itt rinyáló, asztalt csapkodó, feliratot/fordítást követelõkhöz, kritizálókhoz szeretnék szólni. Van pár vizsgám angolból, több évig éltem angol nyelvterületen, fordítok is néha, de ezt a sorozatot olyan barátaimmal szeretem nézni akikbõl többen nem értenek annyira angolul, hogy élvezhessék felirat nélkül a sorozatot. Sõt néha én sem érteném ... Tehát kell a felirat. Felnéztem Cicmax honlapjára - hogy mikor érkeznek a feliratok - és megdöbbentem, hogy valaki (Mermalior), aki BSG rajongó, az képes egy teljesen ingyen, jó szándékból végzett munka elõállítóját ilyen gyalázatosan lehordani. Ezen a fórumon is sok olyan hozzászólást találtam, amely nem kifejezetten méltatja Cicmaxot, de - mivel valamirõl szólnia kell a fórumnak - õket nem marasztalom el, ez a saját véleményük. Inkább elnézést szerettem volna kérni mindenkitõl, hogy az olyan "grafikus és designer", "art brief fordító" "de azért letöltöm a feliratokat" személyek mellett nincs idõm arra, hogy elégszer kiálljak Cicmax mellett. Remélem nem veszi szívére a mocskolódó leveleket, és egyszer majd megszereti a BSG-t... 😊 Még egyszer, köszönjük a feliratokat (a haverjaim nevében is), és várjuk az új részek feliratait (ha lesz ideje és energiája Neki vagy valakinek lefordítani)!
Victor1103
Ígyis fel lehet fogni de úgy is hogy egy újabb sztrájk miatt szünetel.Szerencsére jön majd az Atlantis jul.29.-én szóval addig meg csak kibírom valahogy😊

BiG G
lehet a szavakat csûrni-csavarni, gyakorlatilag jó sokáig nem lesz új rész a 10. után, tehát gyakorlatilag addig tart az évad. azon sem lepõdnék meg ha a maradék tizet már ötödik évadnak címeznék.

Sound
így van

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

Bucser
20 részes az évad csak ketté lett vágva.