• BZL
    "én sem vasárnapi iskolában nézem a sorozatot, mégsem viszolygok attól a lehetőségtől, hogy egy kitalált univerzumban esetleg létezik egy isten, és erősen beleszól az emberiség sorsába. (csak nem teofóbiás vagy?)"

Ha ez olyan mint a pókiszony akkor nem, de BladeW válaszolt helyettem is:

"Hát szerintem kizárt, hogy az legyen a slusszpoén a vegen h megjelenik a szakállas öreg es jol megmondja majd mindenkinek a frankot. Hatalmasat csalodnek a sorozatbna ha igy lenne."

Istenre való utalást el tudok képzelni, a látomásokat, próféciákat nem is lehet nagyon mással magyarázni, de ha mindennek természetfölötti "magyarázata" lenne a végén, az katasztrófa lenne.

A magyarázat meg azért idézőjeles, mert ezeket a vallásos magyarázatokat leginkább a "csak" szócskával lehet összefoglalni, pl.: hogyan keletkeztek az élőlények ?
    Isten megteremtette őket. Fasza, akkor most már tudunk mindent.

Persze vallásos (off) flame-be egyáltalán nem akarok belemenni, de tény hogy én nem tudok elmenni amellett, hogy a világon minden egyes keresztbe tett szalmaszálhoz tartozik egy ember, istenek még soha az életben nem csináltak semmit, ilyesmikről csak több ezer éves ellenőrizhetetlen forrású legendákban lehet olvasni.

Emiatt nagyon furcsa lenne ha valami isten most hirtelen összerakna nekünk egy Viper-t (+ egy Kara-t), mivel a próféciáktól eltekintve a BSG-ben is elég racionálisan néznek mindent, főleg Adama.

De tényleg nem akarom megsérteni a vallásos rajongókat, ez csak az én nézőpontom volt.