Értem amit mondasz, próbáld meg te is amit én mondok:
Ebben a sorozatban már szinte minden "rosszat" cylonnak hívnak. Mindegy hogy gép, biomasszaklónizé, cyborg, kádasborzadvány vagy a múltban élő ember. A földön 6 milliárd model volt? Mitől hasonlít egy ember egy anyacsavarra, vagy egy biopaprikára? Mert ha moralizálunk (márpedig itt le volt büdösgépszájlonozva Tigh, meg csak 30 nap fogda jár engedély nélküli fegyverhasználatért mikor úgynevezett cylon-t lőnek le) akkor kéne ismerni a különbséget.
Az idővel való játék vagy örök körforgás csak körítés. Ez a film a flotta szenvedéséről és az emberi interakciókról szól, amiben szerintem kiemelt helyet kapott a moralitás. Na de könyörgök, ebben a felállásban mi az üzenet? Hogy szeressük a háziturmixunkat, mert az is csak ember? Mert sajnos most egy kalap alá van véve minden.
a következőkben majd kiderül, hogy a Föld is cylon és az atom is amivel elpusztították. Meg a virág is amit Roslin kivakart a földből...
Egyet sajnálok. Hogy belementem az elején abba, hogy találgassam ki lehet a 12 cylon. Akiket az emberek teremtettek, akik fellázadtak, akikből sok van, és akiknek van egy tervük.
Ezt a kvízt legközelebb adják fel majd a 2000 éve élt 13. törzs tagjaiból újjászületett final five-nak.
Bár ha lett volna még 2 évad, akkor biztos lennének még náluk is kompetensebbek, hogy megválaszolják a kérdést...