• BZL
    Akkor az eddigi történetről:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

"Nem teljesen tiszta hogy egyáltalán mitől cylonok. Mert szintetikusak?"
    Mert nem emberek, szerintem ennyi (hogy ki az ember, az egyértelmű - eléggé elterjedt faj).
    Hogy pontosan hogyan működnek ők meg a többi cylon, abban persze vannak ellentmondások, ezek többsége a már említett drámai hatás miatt került a filmbe.
    (Legismertebb ellentmondás: lehetetlen őket megkülönböztetni az embertől, mégis tele vannak érdekes skill-ekkel: vírus kinyomtatott gépi kódjának értelmezése egy pillanat alatt, optikai kábel csatlakozás megoldható, gyógyító vér, szupererő, és persze a legjobb: letöltődés.)

"Mi maradt a relytélyes és könyörtelen cylonokból?"
    A BSG-ben mindenki gyarló, és senki sem fekete vagy fehér. Szerintem pont ez a sorozat egyik erőssége.

"A klón-nylonokból meg vagy ezer van, már azt sem tudni már hogy melyik a caprica six, melyik a terhes, melyik a verekedős, melyik Baltaré, melyik hülye, melyik gonosz, melyik jótétlélek. Kutyulék lett az egész."
    Azokból sosincs elég :). Én pl. követtem melyik-melyik, egyáltalán nem kutyulék. Ugyanúgy néznek ki, és néha egymás emlékeihez is hozzáférnek.

"Xéna szerint ők a többiek bírái, ami mega-lol. Még saját magukkal sem képesek mit kezdeni: lásd Tigh, aki sz*rja le, hogy ő cylon, inkább exo-skodik tovább. Kinek ki a bírája?"
    Van egy legenda a final 5-ról, és van a final 5. A kettő nem ugyanaz, és hogy mennyi igaz a legendákból, az még nem derült ki. Az hogy a final 5 (még csak 4) miről tud, nem mond semmit a lehetőségeikről, vagy hogy kik ők valójában.
    Tight a nebuláig azt se tudta hogy cylon, most meg elrendel egy "weapon hold"-ot, azt sem tudja hogy, de teljesen biztos volt benne. Eddig nem derült ki hogy mit tudnak még.
    Amikor az anyahajón S. Anders bele akarta tenni a kezét a mátrixba nagyon szurkoltam neki, de ezt akkor kihagyták. Sok lehetőség van még bennük.

"They have a plan"
    A TERV lehet az is hogy átveszik az emberek helyét, testet már csináltak maguknak, a szaporodás még hiányzott, ahhoz kellett talán a gyerek.

"A hűdefontos cylon-ember gyerek. Athéna és Helo büszkesége. Sz*rt sem foglalkozik vele a sorozat."
    Te mit néztél ? Athena miatta lőtte le a lázadó cylon-ok vezérét (igen, egy karcsú szőkét, bár ő barnára volt festve).
    Közös látomást láttak róla (kislány+anyja+elnöknő+hatos a fogdában). A gyerek még mindig a középpontban van.
    A final 5 modellek úgy tűnik szaporodnak mint a nyulak, de eddig nem róluk volt szó, hanem a hagyományos modellekről.

"Lee Adama mint politikus és mint elnök. LOL."
    Szerintem is LOL. Vadászpilótaként nem lehet politikát tanulni, ez valahogy nyilvánvalónak tűnik.
    Még ha hatalmas tehetség is lenne, könyörgöm: most kezdett.
    Az egész tanácsban nem volt senki aki alkalmasabb lett volna nála elnöknek ? Ez erős túlzás volt, kihagyhatták volna.
    A perben betöltött szerepe botcsinálta lelkes ügyvédbojtárként és őszinte szónokként még reális volt.