6292
-
#5048 A webisode-okat szorgalmasan fordítgatta, remélem befejezi ezt a sorozatot :) -
#5047 Magyarországon TV-ben kb úgy 6 év múlva vagy soha:D Torrenttel hajnalban.Angol felirat már tuti lesz hamar azonban a magyar fordítás(nem tudom hogy Cicmax fordítja e még, remélem hogy igen)csakis a fordító szabadidejétől függ. -
#5046 kb mikor lehet megnézni magyarországon felirattal az első részt? -
#5045 De. Azért is nem megy az óra fent... -
Seten #5044
Üdv!
Nem úgy volt, hogy ma folytatják a S04E11-gyel?
Vagy én néztem be vmit?
-
DJviolin #5043 ""Lee Adama mint politikus és mint elnök. LOL."
Szerintem is LOL. Vadászpilótaként nem lehet politikát tanulni, ez valahogy nyilvánvalónak tűnik.
Még ha hatalmas tehetség is lenne, könyörgöm: most kezdett.
Az egész tanácsban nem volt senki aki alkalmasabb lett volna nála elnöknek ? Ez erős túlzás volt, kihagyhatták volna.
A perben betöltött szerepe botcsinálta lelkes ügyvédbojtárként és őszinte szónokként még reális volt."
Egy picit azért felcserélődtek az értékrendek, amikor a Cylonok legyúrták az emberiség 99,9% százalékát. Például az újonc flotta pilóták esete: picit leegyszerűsített lett a válogatás és a tréning. Nincs már Állam és jogtudományi kar sem. :) Valszeg ez a 40.000 ember pár száz év alatt visszafejlődik középkori állapotokra a fejlett termelőeszközök hiánya miatt, hacsak nem húznak vissza a régi kolóniákra (de ha visszamennek, akkor sem biztos). Gondolj csak bele: fém ötvözetek előállításának tudománya és formázása!!!, kémia, szilícium gyártástechnológia, mezőgazdasági vegyszerek, vaseke, nyomtatott áramkörök gyártástechnológiája, vezetéknyújtási technika alumíniumból vagy rézből, ja meg a műanyag burkolata, üveg. :) A társadalmi berendezkedés már visszaváltozott hierarchikussá érthető okokból, elvégre a plebsz nem sokat tudna hozzámakogni egy katonai lépéshez. Hiába van kormány, teljesen mindegy kit választanak meg, a demokrácia a szavazó helységnél véget is ér. Szóval Lee Adama mint se perc alatt elnök? Ebben a helyzetben teljesen reális. :) -
BZL #5042 "Mellesleg a final five-ból ki az ötödik? Mert eddig csak négyet láttunk..."
Ahogy az öreg Adama mondta:
"It is a question, isn't it." -
#5041 Hát valóban egy idő után egy kissé fura lett. Én azért várom csak a végét, hogy meglássam, hogy mit hoznak ki belőle. Mellesleg a final five-ból ki az ötödik? Mert eddig csak négyet láttunk... -
#5040 ez nekem is feltűnt már egy ideje, hogy a koncepció az egész alap induláshoz képest eltűnt nagyjából. ezzel a final five-al rendesen eltúrták a dolgot, hogy most akkor kinek milyen gyereke speciális, vagy akkor ővelük most mi van...
az mondjuk nekem tetszett, hogy a cylonok nem csak flotta üldőzőként vannak jelen, hanem megpróbálták az "eggyüttműködést" ami ugye nem jött be és páran saját döntéseket hoztak azzal, hogy csatlakoznak a flottához. nem túl valószerű persze, hogy az emberek csak úgy belemennek, hogy okké, de mégiscsak egy sci-fi sorozatról besszélünk.
de lehet ez csak az én meglátásom
mindenesetre várom a befejező részeket... -
mermalior #5039 Félreértés elkerülése végett: mégegyszer mondom, én szeretem a BSG-t.
Szórakoztató.
Jók a szereplők.
Kategóriákkal jobb mint más sorozat.
Mindössze annyit mondtam, hogy már közel sem olyan fajsúlyos szerintem, mint ahogy indult.
De ettől még jó. -
mermalior #5038 Final five:
"Nem teljesen tiszta hogy egyáltalán mitől cylonok. Mert szintetikusak?"
> Mert nem emberek, szerintem ennyi
BZL: Ez konkrétan nagyon kevés magyarázatnak :-)
Ez egy történet. Egy képzeletbeli világban, képzeletbeli szabályok szerint, scifi kellékekkel, és persze sok helyen elvonatkoztatva, de összefüggő és elvileg egymásba helyezkedő, egymást kiegészítű "szubrutinokkal", koherens egészként tálalva. Minden működik, csak legfeljebb nem a valós világ összefüggései / törvényei szerint. Legalábbis ez kellett volna hogy legyen az elv, amikor a készítők belefogtak az egészbe. Csak akkor hiteles, elfogadható, beleérezhető és átélhető, ha nem verik át benne a nézőt. NEM EGY mesekönyv, amiből hároméves kislányoknak mesélnek, aszerint változtatva az egészet, hogy épp elaltatni akarjuk a kicsit, lekötni, vagy tanítani. Nem zabálhatja fel egy rafinált csúcspont (cliffhanger), meghökkentő fordulat vagy bármi a sorozat, a világ működését.
A történet elején lefektették a szabályokat, és ha egy nagyobb egészként működtetni akarják, akkor nincs olyan hogy "egyszer működik a gravitáció, egyszer nem". Képletesen értem persze.
Felállítottak a készítők egy koncepciót a cylonokról. Ilyeszgettek minket mindenféle NAGY TERV-vel:-), aztán kiderült, hogy AZOKNAK, akiket a sorozat 90%-ban cylonnak hívtunk nincs semmilyen terve. Azoknak, akikről most derült ki, hogy cylonok (de persze ők aztán nem olyan cylonok), meg tudjuk, hogy még arról sincs halvány gőzük, hogy ők maguk kicsodák. Milyen tervről beszélünk? Behozzák majd Istent, akinek van egy terve? Még ha meg is teszik az NEM A CYLONOK TERVE!
A "kivéve a gyevi bírót" elv, pedig a sorozat gerincének megroppantása. Kényelmes, mert mindent bele lehet magyarázni (ők aztán húúúú de mások ezért nekik lehet), de egyben egy becsapás is, mert kasztrálták amit felépítettek és 50 részen keresztül magyaráztak nekünk. Lehet hogy van aki egy csodás NAGY FORDULATNAK találja, én ötlettelennek.
Játszanak velünk egy játékot: hogy találjuk ki, vajon ki a cylon. Ehhez vannak infók, szabályok, összefüggések, amikből kiindulhattunk. Ez tette érdekessé a sorozatot. Egy észjáték. A végén pedig azt mondják, hogy hülye vagy barátom, nem találtad ki, mert ez meg ez a 4 cylon. Igaz, hogy ő már 20 éve ember, meg mondjuk ismered a családját, csak 1 van belőle (pedig 50 részen keresztül azt írtuk a főcímbe, hogy több van belőlük) de akkor is ő a cylon. Mert csak. Mert ő másmilyen cylon. Rá nem vonatkozik a főcím, meg az összes ketyvasz amit eddig tömtünk az agyadba. F*ck.
"Mi maradt a relytélyes és könyörtelen cylonokból?"
> A BSG-ben mindenki gyarló, és senki sem fekete vagy fehér. Szerintem pont ez a sorozat egyik erőssége.
Ugyan. Ez nem erről szól. Hanem arról, hogy nem lehet egyszerre megsemmisíteni, leigázni és együttműködni valakivel. Ez egy koncepciótlan baromság. Mintha Hitler mellett lett volna egy Kofi Annan, Marx és Teréz anya. Elbírná a rendszer? A cylonok kiírtják az emberiséget, aztán 50 részen keresztül üldözik a megmaradtakat. Meg akarják semmisíteni őket. Mindíg egy hajszálon múlik, hogy összejön-e nekik. Nem CSAK a katonaságot támadják, hanem a civil hajókat is - a sztori a népításról szól. Aztán hirtelen átmennek hódítóba, és Új Capricán valami egészen mást csinálnak (vajon akkor miért kellett mindenkit kiírtani a kolóniákon?), majd összeszövetkeznek az emberekkel és mennek a Földre. Koncepciótlan ketyvasz. Nem az a kérdés, hogy fekete-fehérek-e, hanem az jön ki, hogy értelmetlen az egész. Egészen más kategória minden lépésük, és totál másra irányul. Könnyű azt mondani, hogy majd a végén kiderül mit miért tettek.
> Van egy legenda a final 5-ról, és van a final 5. A kettő nem ugyanaz, és hogy mennyi igaz a legendákból, az még nem derült ki. Az hogy a final 5 (még csak 4) miről tud, nem mond semmit a lehetőségeikről, vagy hogy kik ők valójában.
Ebben egyetértek.
"They have a plan"
A TERV lehet az is hogy átveszik az emberek helyét, testet már csináltak maguknak, a szaporodás még hiányzott, ahhoz kellett talán a gyerek.
Őőőőő... És ebben mi a titkos? Mert hogy ez már tizenpár rész után kiderül. Irogatják nekünk 50 részen keresztül, de ha ez a terv, akkor minek?
"A hűdefontos cylon-ember gyerek. Athéna és Helo büszkesége. Sz*rt sem foglalkozik vele a sorozat."
> Te mit néztél ?
Hát azt hittem eddig hogy a BSG-t. De már nem vagyok biztos benne :-)
bye -
BZL #5037 Ja még azt akartam írni:
Az hogy nincsenek a dolgok szájbarágva elég szokatlan, de szerintem jól szimulálja a valóságot.
Mi a legfurcsább a ST-ben ?
Mindenki mindent ért. Egyből.
Hát a BSG-ben ez nincs. -
BZL #5036 Már csak 1-et kell aludni... -
BZL #5035 Akkor az eddigi történetről:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
"Nem teljesen tiszta hogy egyáltalán mitől cylonok. Mert szintetikusak?"
Mert nem emberek, szerintem ennyi (hogy ki az ember, az egyértelmű - eléggé elterjedt faj).
Hogy pontosan hogyan működnek ők meg a többi cylon, abban persze vannak ellentmondások, ezek többsége a már említett drámai hatás miatt került a filmbe.
(Legismertebb ellentmondás: lehetetlen őket megkülönböztetni az embertől, mégis tele vannak érdekes skill-ekkel: vírus kinyomtatott gépi kódjának értelmezése egy pillanat alatt, optikai kábel csatlakozás megoldható, gyógyító vér, szupererő, és persze a legjobb: letöltődés.)
"Mi maradt a relytélyes és könyörtelen cylonokból?"
A BSG-ben mindenki gyarló, és senki sem fekete vagy fehér. Szerintem pont ez a sorozat egyik erőssége.
"A klón-nylonokból meg vagy ezer van, már azt sem tudni már hogy melyik a caprica six, melyik a terhes, melyik a verekedős, melyik Baltaré, melyik hülye, melyik gonosz, melyik jótétlélek. Kutyulék lett az egész."
Azokból sosincs elég :). Én pl. követtem melyik-melyik, egyáltalán nem kutyulék. Ugyanúgy néznek ki, és néha egymás emlékeihez is hozzáférnek.
"Xéna szerint ők a többiek bírái, ami mega-lol. Még saját magukkal sem képesek mit kezdeni: lásd Tigh, aki sz*rja le, hogy ő cylon, inkább exo-skodik tovább. Kinek ki a bírája?"
Van egy legenda a final 5-ról, és van a final 5. A kettő nem ugyanaz, és hogy mennyi igaz a legendákból, az még nem derült ki. Az hogy a final 5 (még csak 4) miről tud, nem mond semmit a lehetőségeikről, vagy hogy kik ők valójában.
Tight a nebuláig azt se tudta hogy cylon, most meg elrendel egy "weapon hold"-ot, azt sem tudja hogy, de teljesen biztos volt benne. Eddig nem derült ki hogy mit tudnak még.
Amikor az anyahajón S. Anders bele akarta tenni a kezét a mátrixba nagyon szurkoltam neki, de ezt akkor kihagyták. Sok lehetőség van még bennük.
"They have a plan"
A TERV lehet az is hogy átveszik az emberek helyét, testet már csináltak maguknak, a szaporodás még hiányzott, ahhoz kellett talán a gyerek.
"A hűdefontos cylon-ember gyerek. Athéna és Helo büszkesége. Sz*rt sem foglalkozik vele a sorozat."
Te mit néztél ? Athena miatta lőtte le a lázadó cylon-ok vezérét (igen, egy karcsú szőkét, bár ő barnára volt festve).
Közös látomást láttak róla (kislány+anyja+elnöknő+hatos a fogdában). A gyerek még mindig a középpontban van.
A final 5 modellek úgy tűnik szaporodnak mint a nyulak, de eddig nem róluk volt szó, hanem a hagyományos modellekről.
"Lee Adama mint politikus és mint elnök. LOL."
Szerintem is LOL. Vadászpilótaként nem lehet politikát tanulni, ez valahogy nyilvánvalónak tűnik.
Még ha hatalmas tehetség is lenne, könyörgöm: most kezdett.
Az egész tanácsban nem volt senki aki alkalmasabb lett volna nála elnöknek ? Ez erős túlzás volt, kihagyhatták volna.
A perben betöltött szerepe botcsinálta lelkes ügyvédbojtárként és őszinte szónokként még reális volt. -
BZL #5034 Szappanopera pl. a Dallas, a Barátok közt, vagy a címétsetudom aktuális délamerikai izé - biztos most is megy valami.
Ha ezek mellé teszem a BGS-t, mint "tipikus szappanoperát"... LOL.
Szerintem a történet látszólagos hiányosságait és ellentmondásait még nem lehet felróni a sorozatnak, mivel még hátravan egy fél évad.
Majd ha vége lesz lehet azon mérgelődni ha valami nem stimmel. Még az is lehet hogy a végén minden a helyére kerül.
Egy krimi közepén sem mérgelődik senki hogy még nem ért semmit, mert tudja hogy az utolsó 5 percben mindent meg fognak magyarázni.
Szerintem nem lehet felróni a sorozatnak egy csomó olyan "hülyeséget" sem, ami a műfajából adódik, mivel nem keményvonalas sci-fi, ami egy realisztikus jövőt vázol fel, pláne nem dokumentumfilm, hanem dráma, ami történetesen az űrben játszódik, érint néhány sci-fi kérdést, de sosem fog "minden stimmelni" benne.
Mivel dráma, emberi konfiktusokról szól, minden ennek van alárendelve, a sci-fi elemek is.
Ezért van az, hogy pl. az orvostudomány a BSG-ben még csak nem is a mai színvonalon, hanem valahol egy 20 évvel ezelőtti tábori kórház színvonalán van. A doki is ennek megfelelően néz ki (rendelőben dohányzó doki ? - nagyonvicces).
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Már vagy 10 éve olvastam hogy a faszi effektíve levágta a kezét, de visszavarták neki.
(Mikrosebészet ? Az meg mi ? Ide azt a csontfűrészt, de gyorsan.)
Ezért van az hogy Starbuck és Apollo hősiesen irtja a Raidereket vadul rángatva a botkormányt, miközben még macsó megjegyzésekre is van idejük. Milyen kedves a Cylon-októl hogy az emberi pilótákhoz igazították a Raiderek paramétereit.
Pedig mindössze ismerniük kéne Starbuck reakcióidejét, meg hogy mennyi G-t bír ki élve, aztán úgy tervezni a gépeket hogy ezeknél 5x 10x 50x többet tudjanak - attól függően hogy 1 perc, 10s, vagy 0.1s macsóidőt szeretnének hagyni Starbuck-nak a köddé válásig.
Ide kapcsolódik az is amit korábban írtak, hogy a BSG-ben az a jó, hogy "realisztikus" benne a technika. Ennek igazából így nincs értelme, nem tudni hogy a jövőben milyen technika lesz realisztikus, 1000 évvel ezelőtt az autó sem lett volna "realisztikus", mert hiányolták volna előle az állatot.
Nem realisztikus, inkább ismert. Egy bazi nagy ágyút mindenki tud hová tenni, és ez is fokozza a drámai hatást.
Cameron mesélt hasonlóról az Aliens kapcsán: a filmben a hivatalnokok öltönyben, a munkások overálban nyomulnak. Valószínű hogy a távoli jövőben az öltözködés más lesz mint ma, de a mai ruhák miatt mindenki egyből tudta hová tenni a szereplőket (bürokrata, melós), amitől hatásosabb lett a film.
Szerintem ezek sokkal nagyobb problémák lennének mint hogy mivel lehet lelőni egy Centúriót, mégsem hibák, mert ezek kellenek a drámai helyzetekhez (mivel ez egy dráma), ezektől lesz jó a film.
Tényleg szeretne valaki egy "hibák nélküli" BSG-t?
Néhány reális jelenet:
- Starbuck bevágódik a Viper-be, startol és meghal.
- Az elnöknő rákos lesz, de adnak neki gyógyszert és meggyógyul.
- A flottára rátalálnak a Cylon-ok: RADIS kontakt...jé már meg is haltunk?
Baromi izgalmas sorozat lenne.
-
mermalior #5033 Hali!
Nem akarom elvenni senkinek a kedvét, de (annak ellenére, hogy a Battlestar Galactica egy nagyon jó kis sorozat, és szeretjük is mindnyájan) az egész átment tipikus szappanoperába. Egyre nagyobb ingerküszöböt kell áttörniük, ezért már szinte minden általuk felállított szabályt felrúgtak.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
1. A final five keresztbe tett az egész sorozatnak, mikor a készítők kitalálták, hogy rájuk semmi sem vonatkozik, illetve minden másképp vonatkozik. Ők baromira különböznek a többitől. Nem teljesen tiszta hogy egyáltalán mitől cylonok. Mert szintetikusak? Or what? Xéna szerint ők a többiek bírái, ami mega-lol. Még saját magukkal sem képesek mit kezdeni: lásd Tigh, aki sz*rja le, hogy ő cylon, inkább exo-skodik tovább. Kinek ki a bírája? Frázisokból sok lett, de a tartalom kissé kiüresedett...
Úgy kvázi nem volt jó ötlet az egész. Persze vannak mókás erőlködéseik a készítőknek: Tori mátrixos ütését osztogat (tehát cylon), ellenben Tight-t Adama simán lenyomja, aswell a klónozott cylonok szarrá verik. Leoben terminátorként verekszik Adamával, A főnököt Helo veri péppé. No conception. Illetve az, hogy mikor mi néz ki jobban, vagy illik az adott helyzethez... Tori beáll a klónhadseregbe, átköltözik a cylon hajóra, mert hozzájuk közelebb áll. What?
A legnagyobb baj, hogy eljutottunk oda, hogy már a cylonokban sincs koncepció. Kellemes degradálódott a rájuk szabott szerep is: A sorozat azzal kezdődött, hogy a misztikus, gonosz és könyörtelen cylonok (dark side) üldözik az embereket, és emellett egy qrvára nagy és titkos tervük van. Mostanára kiderült, hogy halvány gőzük sincs mit kezdjenek az emberekkel. Hogy mi az a NAGY TERV, amit vagy 50 részen keresztül irkáltak a főcim mellé (They have a plan), már érdektelenné vált. Kiderült, hogy kísérletezgetnek. Egy 6 éves hangyabolyt felgyújtó kisfiú empátiájával piszkálgatják a flottát, de igazából azt sem tudják, hogy ez miért jó nekik. Idegesíti őket hogy nem jutnak előrébb, de miért is jutnának, ha sejtésük sincs, hogy mi a jó francért csinálják. A klón-nylonokból meg vagy ezer van, már azt sem tudni már hogy melyik a caprica six, melyik a terhes, melyik a verekedős, melyik Baltaré, melyik hülye, melyik gonosz, melyik jótétlélek. Kutyulék lett az egész.
Az alvó ügynökökről megkaptuk a zenbuddhista klisét: ők is csak szerencsétlen emberek, akik a szívük mélyén akár jók is lehetnek, szegényeknek még a választás lehetősége sem adott, mert jön a csúnya aktivizáló parancs és kezet emelnek szeretteikre. Hehe. Ezzel a moralizálgatással van valami céljuk? Mert ha igen akkor nem jön át. 12 gumiember: pár pszihopata, meg pár áldozat, akiknek fogalmuk sincs hogy mit miért csinálnak és végül besülnek (ahogy Kara mondaná: error, error): mert 0-val nem lehet osztani az emberiséget.
Szumma: Ki a cylon és ki nem? Az első évadban még TALÁN volt jelentősége, de most már, főleg az ezer következetlenség után, amibe beleszőtték őket kvázi semmi. Adama, Roslin, Kara, Gaeta, Dee, Ellen vagy Gaius? Mennek a találgatások. Szvsz semmi jelentősége.
Konklúzió: Megkaptuk a startrek moralizálgatást és elvesztettük a sith lovagokat. Mi maradt a relytélyes és könyörtelen cylonokból? A pitbull terrier raiderek, meg a bumbum gólyóval lelőhető toasterek. 33 percenként ásítok egyet...
2. A hűdefontos cylon-ember gyerek. Athéna és Helo büszkesége. Sz*rt sem foglalkozik vele a sorozat. A dobogó második fokán rögtön követi a bucifejű chief-cally gyerek. Hja, neki már ennyi figyelem sem jut. De a bronzéremre esélyes Six terhesség a legérdekesebb. A cylonok ugyanis maguktól nem képesek gyereket nemzeni, ezért kellettek a farmok, az emberek, stb. Most viszont 2 cylon összehozta a lehetetlent (ezerhatszázötvenedik Six, meg a Tigh-énmásfajtacylonvagyok-cylon). Ráadásul ha valami, akkor ez aztán tényleg nem szerelemgyerek lesz (ugye erre is panaszkodtak, hogy talán ez hiányzik nekik).
3. És a végére egy kis intermezzo (hogy milyen fogalomzavar van időnként): Lee Adama mint politikus és mint elnök. LOL. Keverjük a szezont a fazonnal. Az igazság és lelkiismeret bajnoka, a moralitás és egyenesség, naivitás és őszinteség, bátorság és egyszerűség, nyíltság és jóindulat embere. Méteres hülyeség. Mi köze ennek a politikához? Minden szakmához kvalitások kellenek. Ezért sem tud egy szatócs (akármilyen jó ember is) pl. tengeralattjárót vezetni. A politika a társadalom hadszintere, ugyanolyan stratégiai és taktikai érzék kell hozzá, mint amilyen a háborúk megnyeréséhez, és a túléléshez kell. Szociális érzékenység, alkudozások, és lavírozások érdekcsoportok között, karizmatikus és lelkesítő személyiség, nem pedig enervált, halálvágyó vizen lebegés, boldogsághormon hajkurászó csokizabálás (míg gömbbé nem dagad), meg seggmutogatás. Lee arra sem volt képes, hogy Dee-t vagy Karát befolyásolja, mindenki bábuja volt eddig. Nincs olyan bárgyú, utópisztikus világ, ahol a kis "emo"-nkat elnökként el lehet képzelni.
A végtelenségig sorolhatnám.
Mindezek ellenére kellemes kikapcsolódás a BSG, de SZERINTEM már közelsem annyira fajsúlyos, mint ahogy az elején indult. -
mindero #5032 Az a baj h egy csomó dolog nekem se világos, valószínű csak az első rész után nyernek értelmet.
Ez csak ilyen felvezető, érdeklődés felkeltő epizód volt. Értelme nincs sok sajna. -
BZL #5031 A web-es sorozatra nem kommentel senki? Most volt az utolsó 10. rész.
[spoiler]Mondjuk azt nem értem miért volt úgy vége mintha még lenne vagy két rész hátra - egy kérdéssel van vége, Gaeta meg rohan valahová. Mondjuk lehet érteni mit akar, de akkor is furcsa így.
Tigh elkotyogott még egy érdekességet, asszonta hogy "Cylon technology is gonna keep this fleet moving." Ezt nem tudom ez mit fog jelenteni, eddig jó volt nekik a jó öreg emberi technológia is az utazáshoz. Lehet hogy upgradeltek Cylon technológiára. Lehet hogy így gyorsabbak? De hova sietnek annyira? Tudom jó kérdések, majd minden kiderül.[/spolier] -
#5030 Volt már szűrőletépés is.
Tényleg hatalmasak ezek az apró utalások :) -
mindero #5029 Kösz a választ jó alapos volt -
BZL #5028 Biztos forrásból tudom, hogy a sorozat egy 10 részen keresztül húzódó űrcsatával fog végetérni, amiben mindenki meghal - viszont előbb Gaetának visszanő a lába és terhes lesz, mivel kiderül hogy ő az 5. Cylon.
Lesz egy filler rész is, ami arról fog szólni hogy Saul Tigh hogyan szerez új szemet a pótalkatrész raktárból.
De most tényleg: miért nem konzultál a konzultál az új kollégáival, hátha kiderülne hogy kompatibilis.
(NAGYON remélem hogy ez most nem volt spoiler.) -
BZL #5027 Egyébként amit Adama mondott:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Lelőttél egy fegyvertelen nőt" (aki egy mesterséges nő). Pont ugyanaz amit a Blade Runner moziváltozatában mondott Harrison Ford amikor lelövi a táncosnőt az utcán (a rendezői változatban nincs narráció). És a szitu is tök ugyanaz. Szép párhuzam egy klasszikussal, ilyet is csak a BSG tud. -
BZL #5026 Bocs, nem akarok kötekedni, de szerintem az utolsó 10 epizód címét (ha már mást nem) spoilernek kellett volna jelölni, mert nem mindenki szereti a címeket előre megnézni - csak egy építő szándékú megjegyzés.
(Nem mintha nagyon menne nekem a címek összekötése a tartalommal, néha még a megnézett részek címeit sem értem, de akkor is.) -
BZL #5025 Mi lett az eredeti Caprica Six-el? Ő volt Natalie a lázadók vezére?
Mi lett Helo 8-asával? Börtönben van?
Lehet hogy tévedek, de majdnem biztos:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Caprica Six biztos hogy nem Natalie, tehát nem halt meg. Ha jól emlékszem legutóbb Capricán láttuk mint nemzeti (cylon) hőst, aki Boomer-el együtt megyőzte a Cylon-okat hogy az embereket kinyírni rossz ötlet volt. Azóta szerintem őt nem láttuk, más hatost annál többet. Boomer meg most pont az egyik öreg Cylon-al kavar, és ő az egyetlen 8-as aki a másik oldalon áll a háborúban.
Helo 8-asa (nekem is kiutalhatnának már egyet, ha nincs raktáron egy hatos modell is megtenné), ha jól emlékszem Athena a neve, aki először Boomer-nek adta ki magát, aztán összejött Helo-val és gyerekük is lett - a híres félvér gyerek. Legutóbb éppen a gyerek miatt nyírt ki egy hatost, Natalie-t,(a látomása miatt, mivel azt álmodta hogy a hatos el akarja rabolni), az öreg Adama emiatt fogdába zárta, bár a legutóbb már megengedte neki hogy a kislánnyal is foglalkozhasson a dutyiban (mert család az kell... mondta).
Egyébként Athena hülye volt, vagy legalábbis nagyon zavarodott, mert még ha igaz is lenne hogy el akarják rabolni a gyerekét, tudhatná hogy az anyahajók 6-os modellekkel vannak kikövezve, korántsem egy van belőlük, semmi értelme megölnie pont azt az egyet.
Nem beszélve arról hogy valóban megölte (nincs r. ship), és a tettének következményeit is látnia kellett volna: mindenkit veszélybe sorolt ezzel a flottában, mivel felrúgta a fegyverszünetet, ahogy az öreg Adama mondta.
Amúgy lehet hogy a "gyerekrablás" átvitt értelemben a terhes hatosra utal a fogdában, hiszen már neki is lesz egy gyereke aki különleges.
Egy final five/hagyományos modell félvér, és mivel a final five körül elég sok a misztikum, lehet hogy ez a gyerek még fontosabb lesz mint Athena gyereke.
... vagy Tyrol gyereke, aki meg final five/ember félvér. Ba.zus itt mindenkinek mindenkitől lehet már gyereke ??
Valami kanos pilóta megtolhatna már egy Centuriót, hátha összejönne valami...
-
#5024 2009-Jan-16 Battlestar Galactica 04x11 Sometimes a Great Notion
2009-Jan-23 Battlestar Galactica 04x12 A Disquiet Follows My Soul
2009-Jan-30 Battlestar Galactica 04x13 The Oath
2009-Feb-06 Battlestar Galactica 04x14 Blood on the Scales
2009-Feb-13 Battlestar Galactica 04x15 No Exit
2009-Feb-20 Battlestar Galactica 04x16 Deadlock
2009-Feb-27 Battlestar Galactica 04x17 Someone to Watch Over Me
2009-Mar-06 Battlestar Galactica 04x18 Islanded in a Stream of Stars
2009-Mar-13 Battlestar Galactica 04x19 Daybreak (1)
2009-Mar-20 Battlestar Galactica 04x20 Daybreak (2) -
mindero #5023 Most h mindjárt kezdődik a vége lenne pár kérdésem amikre már nem emléxem.
Mi lett az eredeti Caprica Six-el? Ő volt Natalie a lázadók vezére?
Mi lett Helo 8-asával? Börtönben van?
Elkezdtem most az elejétől nézni a sorozatot, és hihetetlen hogy (néhány rész kivételével) mennyire koherens az egész, milyen jól ki van találva, és nagyon érdekesek a karakterfejlődések is.
Kijön DVD-n meg kéne nézni az egészet egybe. -
BZL #5022 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A "félszemű csávó" :) amnesztiát kapott, ezért maradt a beosztásában, az azért tényleg érdekes hogy az ilyen szempontból full idegbeteg nejlonfób elnökaszony (ránézek aztán kib.szom a zsilipen, de lehet hogy nem ebben a sorrendben) mit fog ehhez szólni, meg persze az öreg, akit egyszer már lelőttek a hídon.
Fogdában senkit sem tarthatnak az szövetség miatt, legfeljebb a beosztásokat vehetnék el, de lehet hogy vesznek egy nagy levegőt és innentől fogva teljesen megbíznak az amúgy lojális nejlonokban (Athena + a négyből három, az indiai csaj nem lojális, de nem is színleli hogy igen).
-
#5021 hát az is fura hogy a félszemű csávónak is engedték hogy megint magas beosztásba kerüljön -
#5020 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem esetleg abban a 9 napban találnak valami további nyomot amin elindulnak? Vagy a cájlonok oda is követték őket és kénytelenek lesznek menekülni? Még van 5 napunk agyalni ;) -
BZL #5019 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Gaeta karakteréről eddig azt lehetett tudni hogy a flotta legtehetségesebb tisztje, mindig higgadtan és profin csinálta amit kell, még az öregnek is több megingása volt.
Most meg hirtelen levágták a lábát + morfiumfüggő lett + kiderült hogy homokos.
Szerintem mostanra már a színész régen belátta hogy hiba volt a producert elküldeni a fas.ba :D - én legalábbis nem lepődnék meg ha egy ilyen szintű kofliktus lenne a háttérben :D
Amúgy szerintem ezek a fordulatok teljesen illenek a BSG-be, sosem voltak szívbajosak az írók, van itt minden - megkínzott nő, rák, gyilkosságok, szülés, fejlövések, egy olyan doki hogy a macskámat sem bíznám rá (még úgy sem hogy nincs macskám) miért pont a féficsók maradt volna ki.
Viszont ami a lényeg és a legnagyobb spoiler, és valahogy mégsem említette senki (talán mert a Gaeta WTF elterelte a figyelmet), az hogy a Föld megtalálása után 9 nappal megint az űrben kolbászol a flotta, mintha mi sem történt volna.
Nem is értem miért tettek ekkora spoilert a web-es epizódokba.
Ezek szerint elfelejthejük hogy a maradék 10 epizód valamiképp a Föld-höz fog kötődni, ahogy szerintem sokan várták.
Jó, OK hogy radioaktív, de attól még találhattak volna ott valamit/valakit, vagy kiderülhetett volna hogy vannak tiszta helyek ahol lehet élni.
Ehelyett úgy tűnik egyszerűen továbbáltak - kiváncsi vagyok mi lesz ebből.
-
mindero #5018 Kösz a választ az elejét régen láttam -
#5017 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Kilenc nappal az elpusztult
Föld felfedezése után... " -
#5016 hű!
akkor te még nem is tudod hogy.....))) -
#5015 Még 10 rész van hátra.
Ehh... már alig várom, hogy vége legyen az évadnak, mert csak azt követően merek belevágni a negyediknek. -
#5014 amúgy hány rész várható még? -
#5013 szerintem nem,inkább az egyik klón aki a csávóba volt szerelmes.
hisz akkor a segítsége új-caprican már régebben kiderült volna hisz athena már rég a hajón szolgál -
#5012 Senki nem tudja a kérdésemre a választ? -
#5011 puzo.org
itt az összes rapid linkje megvan -
#5010 épp most akartam kérdezni :o Pedig a 10már megtalálható :\
ejjj. Namég 9 nap és folytatódik! -
r4pt0r #5009 9es még nincs fent.