• [NST]Cifu
    4x10

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Érdekes rész volt, bár egy kicsit zavaros, legalábbis nekem.
    Ott kezdődik, hogy ha a Kenyérpirítók egy sérült Basestarról zsarolnak, ami a flotta közepén van, akkor az első dolgom a flottát villámgyorsan eltüntetni a környékről. Nekik mégsem.

A Cylon-Adama hidegháború, majd összeborulás kicsit erőltetett volt, láttunk már ennél jobb, kiszámíthatatlanabb fejleményt is. Ettől még nem rossz, csak többre számítottam.

Nem értettem, hogy mi a fenét csinálnak Chief-ék a Viper mellett. Ilyen esetben fel sem merült, hogy a bőrüket mentsék? Ehhh...

A Föld megtalálása dolog egy kicsit durva volt. Ennyi? 3 és fél évad elment arra, amit 5 perc alatt megoldottak. Bár gondolom ebbe a forgatókönyv írók sztrájkjának is volt kihatása. Kicsit jobban, látványosabban is kifejthették volna.

Ami a Földet illeti, ott én három alap eshetőséget látok:

-Ilyen már régóta, ez esetben nem is lesz 13. Törzs. E mellett szól, hogy csontvázak, holtestek nem voltak, tehát azok már elporladtak.
    -Egy nemrég történt esemény, ez esetben lehet, hogy a 13. Törzs legalább egy része túlélt, és velük kapcsolatos lesz a maradék 10 rész célja az, hogy az Ember-Cylon összebékülés hogyan fog végbemenni.
    -Nemrég történt a nukleáris támadás, de a Cylonok hajtották végre, akik tudták a Föld létezését és koordinátáit, és valójában más volt a háttérben a 12. Törzs megtámadásában, nem a Föld megtalálása.