• Lyan Kyj
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az a baj, hogy nem mutatták végig, hogyan és miként dolgozza fel a nép az 'egyesülést'. Mutattak pár káoszba torkollt quorum ülést, aztán kész. Szerintem ha normálisan végigzongorázták volna ezt az oldalt, eljutottunk volna oda, hogy a két vallási oldal nézetei összemosódnak, Baltar nagyobb figyelmet és több megértést kapna, elvégre a tanításaiban is benne volt az ember-cylon kapcsolat fontossága. Azzal, hogy hazahoztak egy cylon hajót és nyíltan elmondták, hogy szövetség van, szerintem többeknek felnyílna a szeme.

A tábláról:
    A következő tulajdonságokat írta fel:
    Honesty - Hittérítése óta nincs miért hazudnia
    Get the rest of them to recognize - Pipa
    If unpopular choice, what matters is courage, to see it through - Új Capricán bátorság az nem volt benne (itt azért lehet a felesleges mátírság kérdéskörét is felhozni), ám világosodása óta eléggé kiállt magáért és hitéért
    Experience - volt már elnök, pipa
    When the wrong choices cost lives and the right ones save - ismét, NC-n ígyis-úgyis az történt volna, ami, plusz már más emberrel van dolgunk.

Lee-t szimplán tapasztalatlansága miatt nem szabadott volna kinevezni. Népet vezetni? Ráadásul kihaló félben levőt?

Természetesen az íróktól függ minden, úgyis az lesz amit ők akarnak, nekem viszont egyszerűen nem tűnik reálisnak a döntés - mondjuk nem ez az első eset, hogy másképp döntöttem volna a karakterek helyében, de hát ez van. Emiatt már-már felháborodva csodálkoztam, hogy őrá gondoltak-nevezték ki.

Az új Baltar szerintem pontosan azt tette volna, amit tenni kell: elvezetni az emberiséget a Földre és feltárni előttük a tudást (amit bevallva-nem bevallva Roslinék is követtek, csak más oldalról megközelítve).

Elnézést, ha hosszú lett:)