-
mermalior #4553 Lysandus
"Baltarnak melyik volt az észszerű döntése? Amikor atombombát adott egy cylonnak?... A cylon támadás azért ütötte ki az embereket, mert azt meg Baltar barátunk qrta el. Ő tette lehetővé, hogy Caprica 6 minden védelmi tervhez hozzáférjen, és így lehetett teljesen meglepetésszerű a támadás, így tudták elvágni a kommuninkációt, megbénítani az ellenfelet, stb. Ha ez nincs, akkor legalábbis egyenlő erők küzdöttek volna egymással."
1. Nem értem mi bajod Baltarral. Ha nem Baltart keresik meg a nylonok, akkor bárki mást. Baltar csak egy választás volt. A döntései ezerszer jobbak voltak mint bárki másé. Ki jobb nála a flottában? Ha Adama elkezd harcolni az elején, akkor már rég nincs emberiség, ha Roslin tovább viszi a flottát, és nem telepszenek le, akkor nem kellett volna bombarobbanás, hogy tudják hol a flotta, mert amíg az űrben vannak, addig folyamatosan rájuk találnak a beépített ügynököknek hála...
"Felkészülve egy Battlestar félelmetes ellenfél, mint az kiderült a sorozatból. Szal lehet, hogy Adama arra készül, hogy megérkezik és riadóztat."
2. Jelen pillanatban halvány fogalmunk sincs arról, hogy milyen kultúra, technológia van a Földön, és ha egyáltalán van, akkor milyen szinten áll. Honnan tudod, hogy egyenlő erők fognak küzdeni, hogyha megtalálják a Földet? Viszont az 100%ig BIZTOS, hogy kockáztatják azokat akik esetleg a Földön élnek, kockáztatják azokat a civileket akik az Adama vándorcirkusszal utaznak. Nem csak azért mert itt egy pukk az a legkisebb civil traszportnál is többszáz, többezer életet jelent (tízezrek haltak meg így), hanem mert nem tudni hogy lesz-e üzemanyaguk, élelmük, vizük, stb. Erre értem a felelőséget.
Mindezek mellett az élet megnyomorítása az egész. Ha belegondolsz, te sem akarnál egy civil buszon élni Irakban, amiről nem szállhatsz soha le, miközben egy kiselejtezett tank megy előtted, ami próbálja a másik 30 busz seggét megvédeni. Te ezt tennéd hasonló helyzetben? Nonszensz.
Seten:
Az elbújtak volna valaholra egy bolygót értettem. Az általad mondott "Akkor meg már a Föld, ahol nagyobb esély lehet túlélni a cylonokat." pedig jogos. Egyet is értek veled, de nem viszek oda senkit
1. Amíg nem tudom hol van
2. Nem tudom mit szabadítok rá
3. Nem tudom mit szabadítok magamra.
Mint ahogy azt sem tudjuk, hogy mi van ott, és mit szabadítunk rájuk, azt sem tudhatjuk hogy mi történhet velünk, és ők mit szabadíthatnak ránk.
A 13. törzset elűzték. Ki tudja miért. Mi űztük el őket, a másik 12. És most ezekhez megyünk.