Lysandus#4308
Értem mire gondolsz. A mai napig nem tudjuk, hogy mi a fene történt a Kobolon. Illetve van pár cylon hazugságunk, hogy az embereknek ott sem volt semmi sem elég, meg egymásnak estek. Na most ez egy fa**ság, amivel a cylonok az állandó kisebbségi komplexusukat igyekeznek palástolni.
Az embereknek meg csak homályos utalásaik vannak arról, hogy mi okozta a kivándorlást. Attól sem vagyunk okosabbak. Most pl az sem ugrik be, hogy mikor hagyta ott a 12 törzs illetve 13 törzs a Kobolt.
Na most az ember ösztönei azt súgják, hogy ami ott történt, annak máig tartó következményei vannak. Illetve nemcsak az ösztönök, hiszen a cylonoknak elég komoly Kobol mániáuk van, elég komoly fontosságot tulajdonítanak az ügynek.
Az első két évadban ez a - nevezzük misztikusnak - vonal nagy szerepet kapott. A harmadikban tényleg nem sokkal jutottunk közelebb a rejtély kulcsához. Kíváncsi vagyok, hogy a negyedikből mit hoznak ki.
Egyébként ettől függetlenül a szereplők apró-cseprő napi ügyei is lekötöttek, nem éreztem soha hiteltelennek ahogy a szereplők hétköznapi ügyeiket intézték. Mondjuk ettől függetlenül, a "misztikus" vonalban is haladhattak volna előre.
Azt is mondhatnám, hogy számomra a fáradtság sem hiteltelen, hiszen a karakterek is eléggé elfáradtak a több éves állandó menekülés közepette. :-)