6292
-
#4325 Azért elküldenéd? Csak segítségnek - hátha nem ugyanazok voltak a homályos mondatok:D Nekem is van pár kihagyva a nyersfordításból. Mivel pl. én Shawt nagyon jól értem, de Starbuckon néha kiakadok...
Amugy stástusz riport:
Átdolgoztam a tegnapi napot is, ma is tárgyalok még 4 órakor... talán este már lesz időm, folytatni szegény filmet. -
#4324 A BSG sokkal nehezebb, mint pölö az SGA/SG1. Hang és akcentus szempontjából kész disznósajt, ráadásul a folytonos recsegések is betesznek rendesen. Már láttam a razort, első nekifutásra kb 80%-át értettem, aztán ahol homályos volt a dolog ott 2x, 3x vagy többször is visszatekertem mielőtt felkiáltottam, hogy heuréka!:)
Elismerésem a fordító hölgyeménynek, mert próbaképpen nekiestem SWvel, de a 27. perc környékén meguntam, mert már vagy 4 mondat volt olyan, amire csak ráfogtam, hogy az:)
hang: Boomer könnyű, Starbuck könnyű, Apolló könnyű, Adama közepes, Cain közepes, Shaw nehéz(imho). De ha recsegnek mindegyik egy szinttel feljebb lép:) -
#4323 Tessék. -
Masakari #4322 sziasztok
valaki tudna segíteni honnan tudom letölteni a bsg 1-2-3 évadát?(lehet angol is de akkor kéne felirat is:D) nézelődtem a neten de nemigen találtam rá:/ -
#4321 -
Lysandus #4320 Légyszi ne add fel. Az eddigi fordítások nagyszerűek voltak. Biztos vagyok benne, hogy ez is olyan lesz. -
#4319 ezen equalizer állítgatással tudsz segíteni. -
#4318 Sajnos vannak olyan szavak amiket nem találsz meg szótárban vagy csak simán nem érted a zajtól, akcentustól stb. Pl az öreg Adama is eléggé halkan beszél, szinte motyogva. Alig lehet kivenni, hogy mit mond. -
#4317 nem túl nehéz.. hisz le tudod állítani a filmet közben.
Én csak azért nem fordítok filmeket mert nem értek az időzítéshez és a feliratkészítéshez.
És nem is hiányzik a Vér Istvánok (akik egy babszemet nem tesznek keresztbe a dologért) lent elemzett vartyogása, meg szarszórása ha nem vagyok készen "időben" a fordítással. Mintha bárki is megmondhatná, hogy mikorra készüljek el egy jó minőségű fordítással. -
#4316 Mindig ugy szoktam. Mind az SG, mind a BSG nagyon nagyon sokat késik az angol feliratokkal. Néha ha nagyon félrehallok valamit akkor utolag javitom -
#4315 Akkor most hallás után fordítod? Mert az úgy tényleg baromi nehéz, én a The One című Jet Li filmet próbáltam úgy, de nem egyszerű, főleg amikor szlengeket mondtak. -
#4314 Kész lesz, amikor kész lesz. Akinek nem tetszik, fordítsa le saját maga. Csak nyugodtan dolgozz rajta. Ki fogom várni. A hőbörgőkkel meg nem kell foglalkozni. -
BladeW #4313 A hőbörgők nagy resze gondolom tizeneves iskolas lehet akiknek mas dolguk sincs mint hőbörögni, tolerancia szintjuk meg a 0 felé konvergál. De sztem ezek ugy pattanak le rolad mint a gumilabda . -
#4312 Nagyon dolgozom rajta, minden szabadidőmben. A "minden szabdidő" mennyisége sajnos a múlt héten 0-ra konvergált:( és még mindíg nincs hozzá értelmes angol sub, ami van, az olyan, mintha mondjuk csehből fordították volna vissza. Pedig az eszméletlenül gyorssá tenné a munkát. Nem merek igérni időpontot, mert egyesek már ezért is szidják az anyámat, ha nem tudom 100%ra betartani, nem érdekli őket, hogy életem, problámim is lehetnek. Az oldalamom mindig ki fogm irni hol tartok. Most éppen 65%-on. Egy biztos: nagyon kiszurt velem, aki menetrenden kivül kirakta. 24-e környékén előr kivettem a 3 nap szabit miatta. De egy ilyen film angol sub nálkül kb 3 nap munka, ha minőségben csinálom, és 3 napot ellopni a munkából hirtelen mocsok nehéz. Az a baj - ha már mesélgetek - hogy mult hétvégén arra számítottam, hogy hétfő-kedden animációt renderelek az egyik gépen, azt scak figyelni, kell, a másikon foredíthatok. De akkora szar lett a melóban, hogy mindkét gép kellett hozzá, és az öreg szerveren még műleírást is irtam. Egyszerűen auldni sem volt időőm.
Igazából nem magyarázkodni akartam, csak szeretném, ha látnátok, mi a helyzet. Sokan pedzegetik, hogy mivel van magánéletem, és merem az SGAt előbb megcsinálni (mivel az MENETREND szerint érkezett, elsőbbsége van), szóval le kéne adnom a BSG fordítását, és megmondom őszintén, ami mocsok rám áradt az elmult 3 napban, komoylan hajlok rá. Egyenlőre az tartja bennem a lelket, hogy ez csak egy pár hőbörgő, és a legtöbben kedvesen, megérően várnak... Ez a mese nekik szólt, hogy lássák a helyzetet.
Bocs, egy kicsit hosszura sikeredett.
-
#4311 [URL=http://www.youtube.com/watch?v=sqAzDDMKIl0]Razor Flashback #6[/URL] -
BladeW #4310 Csatlakozom az elottem szolohoz!! -
#4309 Cicus már nagyon kéne az a Razor felirat. Ha gondolod akkor besegíthetek a fordításba is, de mostmár nagyon megnézném :) -
Lysandus #4308 Értem mire gondolsz. A mai napig nem tudjuk, hogy mi a fene történt a Kobolon. Illetve van pár cylon hazugságunk, hogy az embereknek ott sem volt semmi sem elég, meg egymásnak estek. Na most ez egy fa**ság, amivel a cylonok az állandó kisebbségi komplexusukat igyekeznek palástolni.
Az embereknek meg csak homályos utalásaik vannak arról, hogy mi okozta a kivándorlást. Attól sem vagyunk okosabbak. Most pl az sem ugrik be, hogy mikor hagyta ott a 12 törzs illetve 13 törzs a Kobolt.
Na most az ember ösztönei azt súgják, hogy ami ott történt, annak máig tartó következményei vannak. Illetve nemcsak az ösztönök, hiszen a cylonoknak elég komoly Kobol mániáuk van, elég komoly fontosságot tulajdonítanak az ügynek.
Az első két évadban ez a - nevezzük misztikusnak - vonal nagy szerepet kapott. A harmadikban tényleg nem sokkal jutottunk közelebb a rejtély kulcsához. Kíváncsi vagyok, hogy a negyedikből mit hoznak ki.
Egyébként ettől függetlenül a szereplők apró-cseprő napi ügyei is lekötöttek, nem éreztem soha hiteltelennek ahogy a szereplők hétköznapi ügyeiket intézték. Mondjuk ettől függetlenül, a "misztikus" vonalban is haladhattak volna előre.
Azt is mondhatnám, hogy számomra a fáradtság sem hiteltelen, hiszen a karakterek is eléggé elfáradtak a több éves állandó menekülés közepette. :-) -
zorden #4307 Nagy igazsagod vagyon. Sok kicsi sokra megy, bosszanto reszeletekbol is. Kivancsi vagyok persze es nezni is fogom, hogy vegzodik a sztori, de messze nem ugy, mint az elso ket evad eseten. -
mermalior #4306 Valami elképesztő potenciál volt a sorozatban az első két évad után. Zseniálisan nyomták, hihetetlen mi mindent ki lehetett volna hozni belőle. Csupán arra utaltam a kommentemmel, hogy alaposan elfáradt az egész. Hogy ez vajon az innen-onnan összeszedett íróknak vagy a túlhajtottságnak ill. az ötlettelenségnek köszönhető azt nem tudom. A szén ugyanolyan könnyedén ég el mint a gyémánt... -
mermalior #4305 "Amiket leírtál szerintem a harmada sem zavaró, a megválaszolatlan kérdéseket a Losthoz hasonlítani baromság."
A lényeg a "szerintemen" van, mint ahogy én is írtam. Ne minősítgessük egymás véleményét én sem tettem a Te véleményeddel. A "baromság" nem túl hízelgő rám nézve, tartsuk tiszteletben egymás írásait.
Thanx -
Lysandus #4304 Egyébként a cylonok igen profi hazudozók. Mondták már az idősebb Adamáról is hogy cylon. A szerzők viszont már elmondták, hogy nem az. Én nem hiszem, hogy KT fogja a vesztükbe vezetni az embereket. Már ha elvesznek a végén.
Egyébként valóban volt egy rész, ahol KT ellaposodott. De szerintem ez teljesen hiteles volt. KT tényleg ilyen lenne háztartásbelinek. Hogy miért ment bele mégis? Amikorra a csapat New Capricára érkezett már mindenki teljesen kivolt. Azt hiszem akkor már több mint egy éve éltek lehetetlen körülmények között. Állandó menekülésben, zsúfoltan egy fémkaszniban. Magánéletre, magánszférára esély sem volt. Állandó életveszélyben. Óriási pszichikai nyomás alatt.
Egyetlen olyan szelep volt, amelyen KT leereszthette a gőzt, a harc. A végére viszont ebbe is belefáradt. Ez teljesen hiteles karaktert ad, gondolom mindenki számára ismerős az a csajszi, aki végigbulizza a koleszban az egyetemi éveket, amikor viszont már megunja, akkor gyorsan egy házasságba menekül, ami viszont menthetetlenül tönkremegy, mert nem elégíti ki.
KT esetében többről van szó. Amikor megkísérelték a letelepedést, alapvetően megváltoztak a viszonyok a kis közösségben. KT addig mint a legjobb pilóta a társadalmi elit tagja volt. New Capricán viszont ezekre a képességeire nem volt már szükség, Valakiből csak egy valaki lett. A veszélyre, mint drogra kiegyensúlyozatlan személyisége miatt viszont szüksége volt. A sorozatból világosan kiderült, hogy nem azért kavart Apollóval, mert őszintén és olthatatlanul bele volt esve. :-) Unatkozott! :-) -
Hoz_Hun #4303 Hát én azért jobb véleményen vagyok a sorozatról. Amiket leírtál szerintem a harmada sem zavaró, a megválaszolatlan kérdéseket a Losthoz hasonlítani baromság. Szerintem zsenilásan jó sorozat (még mindig). -
r4pt0r #4302 Szerintem a legtöbb dologra fogunk kapni magyarázatot. Nem kell még leírni a sorozatot, ha megnézted utána lesz egy egész aztán lehet sajnálkozni hogy mit hagytak ki. -
Lysandus #4301 :-))) Félbehagyott orális szex. Ez tetszik! Mármint hasonlatként! :-)))
Egyébként szerintem minden jó sorozat ilyen. Azok közül, amelyeknek van valamilyen határozott sztorivonala. Legutóbbi személyes példám erre a Lost Room, ami aztán a totál félbehagyott nagyon jó orális szex, és igen, én meg eszemet vesztve kötvetelem a folytatást! :-)))
Azoknál a sorozatoknál ahol nem részek vannak, hanem epizódok (a magyar szakzsargonban az epizód olyan rész, amely szabadon felcserélhető más részekkel) vannak egy kicsit más a helyzet. Gondolok itt pl a Helyszínelőkre, vagy a Criminal Mindsra. De szerintem a Start Trekek is inkább ide tartoznak. Ott van ugyan valamilyen halvány sztorivonal, néhány kulcspontnak minősülő résszel, de mondjuk a Voyager epizódjai ettől még teljes értékű darabok önállóan is. Általában egy epizódban két szál van, egy külső esemény (találkoznak valakivel vagy valamivel) és egy hajón belüli konfliktus (Neelix vagy valaki más bánatos). De az epizód végére minden nyitott kérdést lezárnak, minden szál elvarródik.
A BSG viszont inkább olyan mint egy nagyon nagyon sok részes film. Markánsan megjelenik az időrendiség. Na most egy ilyen sorozat vagy nagyon jó, vagy nagyon rossz. Szerintem az előbbi. Az epizódok sorából álló sorozatban sokkal könnyebb ugyanat a minőséget produkálni minden részben.
Egyébként ízlések és pofonok. Értve és tiszteletben tartva azt amit írtál, nekem szuper a sorozat, abszolut kedvenc, és örülök, hogy Te is jó sorozatnak tartod. -
mermalior #4300 Szerintem felesleges találgatni, mert túl sok következetesség nincs a sorozatban. Folyamatosan spanolják az embereket, de ez a sorozat sem építkezik másból, mint amiből a mexikói szappanoperák.
Nem értem miért csináltak megint egy másfajta, a többi közül kilógó karaktert, mikor a többi húsz sincs megfejtve. Most épp itt van nekünk a legendás "első" hibrid, a God, aki megmondja, hogy KT majd a vesztükbe vezeti az embereket. Eddig egy szó sem esett erről a szmötyis Godról (természetesen ő nem bio-cylon - mert akkor nem lenne meg a létszám), meg arról hogy Six hogy a fenébe van/volt vele napi kapcsolatban, és miért nyomja az észt rajta keresztül a pojáca strigónknak. És hogy minek. Hogy miért a 40 éve elavult teknolódzsiban rohad, gyakorlag védtelenül, és miért lehet szájbaküldeni nyúkkal, ha ő a mindenttudó cylonok által imádott és követett brutál Gád. Ha Ő. Ha nem, abba bele sem akarok gondolni...
A miértek helyett csak agyhúzás van, értelem nem sok. A KT lett az emberiség sorsának záloga, lol... KT aki már volt sajnálni, utálni és imádnivaló is, ámbár egy komplexusos őrültnél nem több. Egy olyan karaktert vettek elő, aki kifejezetten UNALMAS volt a végére a szerelmi sokszögben felmutatott teljesítménye miatt. De most visszakapaszkodott. Nem baj ha elb*szták az írók, most felpörgetik.
Kíváncsi leszek hogy legközelebb mit találnak majd ki Baltar-ra (hogy miért lát meg dolgokat, miért van Six a "fejében"), a cylon 4-esre (akik totál értelmetlenül aludtak eddig, hiszen SEMMIT nem tettek a cylonok hasznára), Athenára (mi a francért segít az embereknek), az öregre (akiről ok-okozati összefüggéseket tekintve tökéletes bizonyossággal elmondhatjuk hogy cylon, és azt is hogy nem), az elnökasszonyra (aki volt már pátoszos igazságbajnok és mózesné is), mert láthatóan mindenki qrvára fontos, és baromira jelentős szerepe van a történetben, de senki sincs úgy kidolgozva, behelyezve a sztoriba, hogy értelme is legyen a "fenenagy" jelentőségüknek. Egyszerűen csak dobálóznak velük az írók, előveszik a kalapból, és eltüntetik, ha nem hozzák az ingerküszöböt a napi nézettségben.
Elkavarodtak az Moore-ék. Rengeteg megválaszolatlan történetszilánk (ala Lost), Six első megjelenése a minisorozat elején, mikor beszélget a franctudja kivel, Adama sorozateleji infója a cylonok számáról, az elnökasszony próféciái, Leoben Adamázása, a cobol-i történések, nem sorolom... Mindenféle katyvaszt belenyomnak jelentés nélkül csak hogy találgassanak az emberek, de sehogy nem áll össze az egész, mert aminek értelme lenne, ahelyett beraknak egy közhelyes új fordulatot. A rák eltűnik és visszajön, a kegyetlenül fontos Halo-Athena gyerek, akit jajjde bujtatni kell (hogy a technikailag ugyanaz, de végig teljesen jelentéktelen Tyrol-Cally gyerekről már ne is beszéljünk) már senkit sem érdekel, a gonosz politikai szabadságharcosunk valahol a második évadban lehelte ki a jelentőségét... De persze Adama 40 éve már ott volt Isten hajóján, mert az mennyire cool.
Annyi maszlagot összehordtak már, hogyha az írók normálisan meg akarnák válaszolgatni őket (ja persze ha egyáltalán képesek lennének rá) akkor nem lenne elég egy teljes évad sem! A hiányzó (fel nem fedett) cylonok, meg a furcsa történések, képességek + egybeesések számát tekintve elérnénk az ötvenet is, ha adnánk minden apró jelre, ha értelmezni akarnánk az összefüggéseket.
Nincsenek összefüggések.
Cliffhanger-ek vannak, meg adhoc megoldások.
A végén majd kiderül, hogy Lajkakutya az utolsó cylon, és hogy hiába ette meg a Pedigrét tegnap mert ma is meg fogja majd enni, mert mindez egyszer már megtörtént és újra meg fog. Ez valahogy a "Neo és az Építész" jelenetben jobban jött ki a Mátrixban.
Amolyan mindíg félbehagyott orális szex az egész, de majd jól megnézed a következő részt, hátha kiderül valami... Na de könyörgök: ez nem a nyolcvanas évek, itt már nem nyelik félre az emberek a pattogatott kukoricát a "Luke, én vagyok az apád" mondat után.
A szerepjáték jó volt a Razor-ban, de az egész cyloncirkusz már kicsit túlhúzott mexikói szappanopera nekem, kiprovokált cliffhangerekkel. Cain tetszett, Six is, az effektek is, de ez kevés.
Sajnos elqrták a végére a dolgot, a második évad után tömény kapkodás és következetlenség jellemzi számomra az egészet.
Ettől még a BG egy jó sorozat, de közel sem annyira tartom "tökéletesnek" mint az első 2 évad után.
That's it. Egyéni vélemény, mindenki máshogy fogja fel. -
#4299 A Szerzők már kijeentették, hogy Starbuck nm Cylon. -
r4pt0r #4298 Szerintem nem, de majd kiderül. -
sorrow #4297 SPOILER.
Hát...ha Starbuck nem AZ akkor elég érdekesen jött vissza a halálból... tehát ő az ötödik...elvileg. -
r4pt0r #4296 Igen 1 még nincs meg, valszeg ennek az 1 nek lesz a legnagyobb szerepe. -
Lysandus #4295 Megnéztem a Razort. Jó volt, de nem csillagos ötös. Ebben szerepe volt annak, hogy nagy meglepetés nem volt benne. Ha valaki kihagyja, akkor sztoriügyileg nem veszít semmit. Maga a film feszültség, űrcsata vagy más jelenetek szempontjából gyengébb volt, mint kétrészes epizódok (Resurrection Ship, Exodus). Azért persze nem esett rosszul megnézni. -
Lysandus #4294 Nem vagyok biztos benne, hogy oda pakolták fel őket. A Galacticára mint túlélők túlélők kerültek fel, abban szerintem lehet valami, hogy jobbak a cylonok esélyei egy cylon támadás esetén a túlélésre. Aztán persze nem tudom. Lehet, hogy tényleg van valami oka, hogy mind egy helyen vannak. Egyébként nem csak négy van meg? Egy mintha még hiányozna. Meg kell néznem újra mindhárom évadot... -
r4pt0r #4293 Felesleges találgatni, a maradék 5 más mint a többi 7. Ezért nem beszélnek roluk gondolom, ezért nincs értelme most találgatni hogy cserélgettek vagy nem. Ki fog derülni hogy miért vannak. -
Hoz_Hun #4292 Szerintem meg lecserélék őket robira. Én csak azt nem értem, hogy miért mindegyiket a Galactica rogyant csillaghajóra pakolták fel. Mivel róluk a szájlonok sem tudnak, nem is támadnának fel a resurect hajón, ha feldobják a bakancsot. -
r4pt0r #4291 Ejj nagyot tévedtem mert már az első h. ban is szolgált, de még mindig nem zárja ki hogy már előtte is cylon volt. -
r4pt0r #4290 Ügye az első h. 40 éve volt, nem tudom pl hány éve ismeri Adama Sault de szerintem kevesebb mint 40. Másik meg hogy nem tudunk semmit de semmit hogy készültek, hogy lettek létrehozva. De kitartok a mellett hogy nem másolták őket. De szerintem a 4. évad végére tiszta lesz a kép ez ügyben. -
sorrow #4289 SPOILER
Hát nem tudom,... hacsak nem cylonként születtek, akkor valamikor (talán az első cylon háború idején) de le kellett, hogy másolják őket egy humanoidről, akiket mondjuk elraboltak "beszkenneltek" és a végtermék amit hazaküldtek egy alvó cylon... (hiszen néhányuknak ismerjük a múltját: Tigh ezredes, Chief, Athena) -
r4pt0r #4288 Egyik cylon sem másolat, nem másoltak senkit. És az 5 már új c. előtt is megvolt ez nyilván való. -
sorrow #4287 Na én is kipörgettem a 3 évadot.
SPOILER
Sajnos nem sokat tudni a cylonokról és valamiért ők sem akarnak tudni saját maguk eredetéről vagy hogy pl. ki a maradék öt ...D'anna aki feszegette a kérdést "jegelve" lett. (Tigh ezredesen lepődött meg??)
Vajon mind az ötöt új capricán másolták le?? ...tudom chief azt mondta, hogy a kezdetektől, de hát az csak egy jól hangzó frázis.
No majd kiderül. -
#4286 Ezt mondtam és ahogy nézem a következő is az egyik filmből kiragadott részlet lesz. Mondjuk aki a SciFin követi figyelemmel annak még új.