Battlestar Galactica (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A halál csupán a kezdet...
Ajánlanék egy logopédust! 😊
Adama nem valószínû, hogy cylon, Leoben szerintem csak kitalálta, mint a bombát, hogy zavart keltsen.
A tárgyaláson meg szerintem nem éri meg fennakadni. Én speciel kifejezetten élveztem. Az meg hogy angol rend szerint megy a dolog meg teljesen normális. Ha magyar sorozat lenne, magyar szerint menne, és ha magyar sorozat lenne, akkor Közép-Európát láthattuk volna, szóval ezen sem érdemes fennakadni 😊.
Jeleneg arra hajlok, hogy Adama a maradek egy nejlon (Leoben is megmondta), es a kovetkezo szezonban csak vizionalja majd vegig Thrace-t, hasonlo modon mint a Six-Baltar paros. Csak neki nem kellett ez a "hang-kapcsolo", o mashogy fog majd atvaltani nejlonba. Kezdesnek ott egy frissen mosott viper, benne a seveledsenelkuled Thrace-szel.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Van 2 hibrid gyerek, egy fiú és egy lány, akik elérik a földet ... akkor legyenek õk Ádám és Éva, a földi lét új kezdete. Az istenek megteremték az embert, akikben ott van az örök élet ígérete, de az ember megint lecsúszik arról, hogy istenként éljen a földi paradicsomban, mert a cylonok bukásával oda lesz az újjászületés technológiája.
Eredendõen van 13 isten, akik az univerzum lényegében élnek a maguk cifra jellemével, az értelmes élet sorsa van a kezükben mindenféle direkt tudatosság nélkül, mindez azért, mert õk a világ szerves részei, idõtlenül léteznek benne, mint valami rejtett univerzális törvény, vagy a csillagködök örök dala.
Az ember a földön újra építi a civilizációt, elrepül és megtalálja Kobolt, ott ráérez a kozmosz isteneinek jelenlétére, majd tovacsábulva szétreppen a földi zodiákus 12 csillagképe felé. Istent játszanak, mikor mesterséges értelmet teremtenek, a cylonokat.
Az isteni lényeg elõször cylonokban kel öntudatra. Lehet hogy a cylon anyahajók érzékein keresztül szivárgottak be közéjük az isteni sugallatok, ami alapján a centuriok megalkották 7 isten sokpéldányú manifesztációját. Emberszerû a testük a cylonok újjászületés technológiájával lett felturbózva. Közben a végsõ 5 isten technológiától függetlenül valami univerzális végsõ törvény alapján valódi ember formájában lép fel a porondra mielõtt valami nagy tré okán az isteni színjáték hirtelen befejezõdne, és újra indulna a kezdõállapottól, amit gondolom a 13. istenség színrelépésének köszönhetünk majd ( Baltar )
Tehát a sztori 12+1 isten torzsalkodásáról szól. Kezdetben 7 az 5 ellen. 7-bõl kettõ átáll a végsõ 5-höz, ráadásul mindkettõ egy másik isten befolyásolására (Baltar-Caprica6, Chief-Boomer). De mikor már épp gyõzne végsõ 5 klikkje, a 13. felfedi magát, és takarodót fúj mindenkinek.
Így ebben az okfejtésben:
-a 7 isten érdeke a cylonok eredeti céljai: emberiség kiirtása majd cylonbéke
-a végsõ 5 az értelemmel rendelkezõ lények sokféleségét tartja sokra, cylon ember puszipuszi
-a 13. pedig meghozza a végsõ ítéletet, hogy úgy sincs senkinek igaza, szóval kezdjük inkább elõröl az egészet, mert úgy is az van amit õ mond …
Chiefnek már van gyereke szal megvan a második hibridünk.
A sportoló/gerilla srác lefeküdt az indiai elnöki tanácsadónõvel szal lehet hogy lesz 100%-os cylon gyerek is lol
Lefeküdt Starbuckal is de ott nem lett gyerek szal lehet hogy ez így mégsem mûködik
Jumurdzsák meg akkora núb hogy az nemigaz, egy cylon lehet egyáltalán alkesz?
Faszán meg lett kavarva megint a szar...
Gondolom most Baltar köré egy szekta fog épülni, kiderül hogy nem is 12 cylon model van sõt, vannak egyébb "izék" is stb a Föld meg valami trükkös hely ahol vipert gyártanak balfasz cylonoknak hogy legyen mivel újra felbukkanniuk az évadzáró végén 😄
A tárgyalás meg nagyobb vicc volt mint az öreg Adama meg az elnöknõ együtt, bár pusztán a tény hogy az angolszász jogrendszer szerint ment már önmagában is szánalmas de a legbénább rész az volt amikor a végén bevillan a Föld és melyik földrészt láthatjuk?
Persze hogy észak-amerikát...
Ahogy lentebb is írták, a zene nagyon el van találva.
én a Commander vagyok én
... a negyedikkel vege lesz. RIP.
-muszáj-
Csak két isten van: a pénz meg a baszás
\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"
Nekem a nagyon tetszett az második évad zárója is, a Lay Down Your Burden 1-2 is. Ott vett egy újabb drámai fordulatot a sztori. Meg a Kobolos részek is, de éppen azok vetették fel a legtöbb megválaszolatlan kérdést! :-) Vagy pl. a két Cainos rész, ahol az egekbe szökött a feszültség. De kétségkívül a legszívszorítóbb epizódok voltak eddig a harmadik évad elsõ négy része. Pl. Tigh példája jól mutatja, aki ebben a négy részben túllépte a korlátait. Nem azt mondom, hogy minden döntésével egyetértek, de végre valamilyen szinten el lehet róla mondani, hogy vezetõ lett belõle, meglépett néhány igen kemény döntést. Kiérdemelte végre a rangját. Eddig kicsit az volt a gyanúm, hogy Adama azért tartja (a barátságon kívül) mert nem kell amiatt aggódnia, hogy megfúrná az elsõ tisztje. Emlékezetes volt Tigh korábbi parancsnoki ténykedése, annyira szerencsétlenkedett, hogy mindenki alig várta vissza Adamát.
A Firefly-t nem láttam, de ezek után meg fogom nézni. Ahogy utána nyomoztam nem is olyan hosszú (sajna). A lelkesedésem nekem is változó, a Stargate-et pl sosem hagytam ki, az Atlantiszt már nem annyira nézem pl. Valahogy annyi plussz nincs benne.
Minden folyamatban van egy hullamvolgy. Legyen az egy focicsapat szezonja, egy hazassag, egy hobbi, barmi. Van egy pont, amikor picit lankad a lelkesedes, de csak a korabbi felfokozott allapotokhoz kepest. Attol meg ugyanugy jol jatszhat a csapat, uyganugy szeretem a felesegem, es ugyanugy szerethetem a hobbim. De idovel ujra fellangol majd minden, mint regebben, ha atveszeljuk ezt a mostani stagnalast.
A kerdeseid nagy reszere lesz majd (resz)valasz a tovabbi reszekben, nem merek rajuk valaszolni, mert azzal eleg sok spoilert zuditanek/zuditanank a nyakadba, szal csak annyit tudok mondani, hogy nezd tovabb, es kapsz valaszokat...
...amelyek persze ujabb kerdeseket fognak felvetni ;]
Például az oké, hogy elõbb-utóbb eljutnak a Földre valószínûleg (már ha létezik egyáltalán), de melyikre? Illetve pontosabban: mikorra? És mi várja ott õket?
Meg egyáltalán: mi a fenét akarnak a cylonok? És honnan jöttek? Mer azt ugyan minden részben elmondják, hogy a cylonokat az ember teremtette, de pontosan melyik részüket? A Centúriókat, a raidereket? Mert a "bõrösöket" biztos, hogy nem, azokról az embereknek nem volt tudomásuk a háború elõttrõl. De akkor kik teremtették a bõrösöket? Mert nehezen hihetõ, hogy pár centúrió összedugja a fejét, és kipattan a fejükbõl az ötlet: dobjunk már össze egy olyan cylont, ami pont úgy néz ki mint egy ember. Mellesleg állítólag 12 modell van a bõrösökbõl, azaz annyi ahány kólónia.
Kezdetben úgy tûnt, hogy az embernek látszó cylon modellek egyszerûen kémek. De mint kiderült: õk irányítják a centúriókat, meg a raidereket, és az egész hadmûveletet. De akkor õket ki hozta létre, van egy titokzatos 13., ami a Földnek felelne meg? Vagy õ lenne a titokzatos cylon isten? Ha nem õ akkor meg kicsoda? Egyáltalán, hogy a fenébe tudnak újraéledni a cylonok? Ezt a képességet nem az emberektõl kapták, hiszen azok nem is tudtak róla.
Aztán: kik voltak a Kobol urai? Mi történt a Kobolon? Mi volt a kiûzetés háttere? Ezekrõl a dolgokról egyelõre utalások vannak, de fõként cylonoktól, akik viszont folyamatosan hazudhatnak is. Lásd Képzelt Hatos szavait Gaius Baltarhoz a Kobolon. Az vagy igaz, vagy nem. Nioben meg egy folyamatos hazudozó. A "jó" cylonok (Caprica hatos, Sharon egy és kettõ) meg vagy nem tudnak ezekrõl a dolgokról, vagy hazudnak.
Szal van még pár megválaszolatlan kérdés! :-)
Viszont ezt nem csupán te egyedül nézed, lehet hogy másnak viszont tetszik így is és zavarja ez az állandó lehúzás. Ismerjük az álláspontodat már egy ideje, nem kell minden nap elismételni.
Kb. ezek az okok. Viszont az, hogy nézek valamit még nem kényszerít arra, hogy azt agyonajnározzam. És nem is minden résznél szoktam nyavalyogni, hogy jaj de rossz, csak amin nagyon érzõdik a rétestészta. Én végignéztem a Stargate-et is. Láttam, hogy csinálják. A különbség az, hogy ott elviselhetõ volt, mivel az inkább az akcióra, látványra összpontosított. Ez annál mélyebbre akarna menni, de mostanság nem nagyon akar összejönni, illetve nem úgy, hogy érezhetõ legyen, hogy igen, ez egy új és érdekes nézõpont, ezért érdemes volt nézni.
Tényleg utoljára leírok valamit, aztán nem panaszkodok ha ennyire zavar, úgyis tudja már mindenki, hogy szeretném ha vége lenne 😊.
Anno mikor 2x10-nél járt a sorozat (akkor még nagyon fanatikus voltam 😄) rávettem szobatársam, hogy nézze meg, legfõkébb a vallási szál érdekelte az egészbõl. Végig is néztük újra, aztán jöttek a további részek. És õ annála résznél hagyta abba, amikor megmentették Roslint. Õ akkor aztmondta, hogy értelmetlen nézni, mert nyújtják. És visszagondolva hihetetlen mennyire igaza volt. Csak ma reggel esett le: Mennyire kényelmes dolog: Népszerû a sorozat, jön a lóvé, ne zárjuk má le hamar: Mentsük meg Roslint, aztán majd ha úgy érezzük tovább nyújtani már nem lehet akkor majd "visszatér a rákja". LOL.
De nyugi nem fogsz több ilyet olvasni tõlem...
Kb minden második hozzászólásodban a sorozat végét szajkózod. Kicsit unalmas már...
Ha nem is a legjobb évad a harmadik, de én ettõl függetlenül minden részét megnézem és egyáltalán nem szeretném, hogy vége legyen a sorozatnak.
A részt vége meg az hogy Tight odáll a relpikátor elé majd üdvözült mosollyal, mint akinek legnagyobb álma vált valóra...
- Kompjúter! 52-es Bourbonnt! 20 litert!
Belegondolva anno nagyon fílinges volt amikor tight osztogatja be a üveget. Beleveri az e,mberbe hogy téynleg nincs tovább, mert minden epusztult. Persze ha ezen a vonalon menne a film már rég az emberek 90% -a meghalt volna a maradék meg kanibálként éllne...
'no szõlõ' 😉
\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"
A végén meg tight belfulladna egy 150 literes Sherrys tartályba...
Neked egy évadra való(2. évad 2. fele, 3. évad innen-onnan) töltelék-szemét után még ilyen gondolataid vannak? Ezt nevezem optimizmusnak!
De ha jönnek a jaj Tighht sokat ivott és végiflasbackel egy részt arról hoyg találkozott a feleségével ami semmi plusszt nem ad a sorozathoz akkor nagyon gáz lessz...
Tight eggyáltalán mit iszik? A világvége elõtt bepakolt pár szõllõhegyet a bõröndjébe és most elvan azzal? 😊
\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"
\"We are a very curious race\"
"Ez a nagy demokratikus alszenteskedes egyre inkabb irrital."
ez az egész ott lett elb.szva, amikor felvitték a hajóra.
"hogy lehet megkerdojelezni valamit a tanu hiteltelennek torteno beallitasaval, ami teny, papir van rola, es meg ha el is veszett, lattak egy paran"
nézd a híradót és rájössz. 😊
3×19: nekem a "trágyalásos" jeleneteket leszámítva bejött ez a rész. most, hogy az elnöknõ újra rákos, szinte már minden adott a Föld megtalálásához. habár lehet, hogy csak kamu az egész, és valójában rászokott arra a cuccra.
az a zene is érdekes, amit Saul hall, noha azt nem igazán vágom, hogy csak flesseli az egészet vagy egy régi földi rádióadás, mert amikor az elején keresi a danubiust, Anders is meghallja..
a végén Helo agymenése egy kicsit felvillantotta a reményt(nálam). ha minden igaz, akkor köv. rész végre akciódús lesz. 😉