• Lysandus
    :-))) Félbehagyott orális szex. Ez tetszik! Mármint hasonlatként! :-)))

Egyébként szerintem minden jó sorozat ilyen. Azok közül, amelyeknek van valamilyen határozott sztorivonala. Legutóbbi személyes példám erre a Lost Room, ami aztán a totál félbehagyott nagyon jó orális szex, és igen, én meg eszemet vesztve kötvetelem a folytatást! :-)))

Azoknál a sorozatoknál ahol nem részek vannak, hanem epizódok (a magyar szakzsargonban az epizód olyan rész, amely szabadon felcserélhető más részekkel) vannak egy kicsit más a helyzet. Gondolok itt pl a Helyszínelőkre, vagy a Criminal Mindsra. De szerintem a Start Trekek is inkább ide tartoznak. Ott van ugyan valamilyen halvány sztorivonal, néhány kulcspontnak minősülő résszel, de mondjuk a Voyager epizódjai ettől még teljes értékű darabok önállóan is. Általában egy epizódban két szál van, egy külső esemény (találkoznak valakivel vagy valamivel) és egy hajón belüli konfliktus (Neelix vagy valaki más bánatos). De az epizód végére minden nyitott kérdést lezárnak, minden szál elvarródik.

A BSG viszont inkább olyan mint egy nagyon nagyon sok részes film. Markánsan megjelenik az időrendiség. Na most egy ilyen sorozat vagy nagyon jó, vagy nagyon rossz. Szerintem az előbbi. Az epizódok sorából álló sorozatban sokkal könnyebb ugyanat a minőséget produkálni minden részben.

Egyébként ízlések és pofonok. Értve és tiszteletben tartva azt amit írtál, nekem szuper a sorozat, abszolut kedvenc, és örülök, hogy Te is jó sorozatnak tartod.