Freevo#4208
Zorden: ezt a kérdést a c:c-nek, a sorozatjunkie-nak, de még az indexnek is föl lehetne tenni. Hányszor hivatkoznak a netes portálok más, külföldi honlapokra? Talán csak akkor nem, amikor egy hírügynökségtől vesznek át egy hírt. Még csak konkrét fordítás sem történik, mert nem szóról szóra ugyanazt közlom le, mint a külföldiek (plusz én meg is jelölöm a forrásaimat, amit nem minden blogger tesz meg). Egyszóval: ilyet lehet csinálni. Ugyanakkor magyar hírportáltól és blogtól soha, egyetlen mondatot sem másoltam át a blogomba. Ha a C:C vagy a junkiek meg is előztek egy-egy hírrel, inkább csak linkkel hivatkoztam rájuk. Nem a levegőbe beszélek.
Piszkos Fred, tetszik, amit írsz. Teljesen igazad van. Bármennyire is vihar a biliben a dolog (ebben igazatok van), attól függetlenül elég példátlan az eset, amit itt láttam. Álszent nem akarok lenni, ha az lennék, akkor a két emlegetett sorozatos bloghoz hasonlóan messziről kerülném még a "letöltés" és a "torrent" kifejezéseket is.
Tényleg nem azért a pár olvasóért küzdök, elég hülyén is venné ki magát. Azt sajnálom leginkább, hogy az átmásolt bejegyzésekre itt reagálnak az olvasók. Mivel a blogon is meg itt is születik 2-3 komment ugyanarra a cikkre, sehol sem bontakozik ki érdemi eszmecsere, vita, semmi. Ezt hiányolom a blogomról, nem az olvasottságot.
Szóval, amint látjátok, csak annyit kérek a fórumozóktól, amit én is hajlandó vagyok megtenni másokkal szemben.