Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsolo007
Egyszer érteném meg mi bajotok Tigh-al..<#whatever>

Szerintem alaklmassak a posztjukra. Hibáznak, mint mindenki, de ettöl még alkalmassak (ellentétben a vén részeges Tightal).

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Chief-nek szerintem van annyi esze hogy tanuljon ebbõl az esetbõl és a következõ sztrájknál kihagyja a feleségét a szervezésbõl és így ne találhassanak fogást rajta.

Nálam már az öreg és az elnöknõ is leszerepelt, képtelenek felnõni a feladatukhoz pl amikor elkezdték szadizni Baltart, értelmetlen és fölösleges volt ráadásul olyan tettekért utálják amik az adott körülmények között kvázi szükségesek voltak arról nem is beszélve hogy Baltar hatalomra kerülése eleve az öreg/elnöknõ duó töketlenkedésének az eredménye volt, egy hasonlattal õk adták a gyerek kezébe a pisztolyt szal az õ felelõsségük hogy lövöldözni kezdett.

Sok mindent lehet Baltarra mondani csak azt nem hogy hülye, helybõl több esze van mint annak a két balfasznak együtt éppen ezért nem egy cellában kéne rohasztani hanem inkább hasznosítani kéne a tudását.

Másik példa a sztrájk, a fél flotta a golyóit vakarja (pl a szaros menekültek) miközben az üzemanyaghajón dupla mûszakban dolgozik mindenki a menekülés kezdete óta. Persze most láthattuk hogy milyen "remekül" oldották meg ezt a problémát a "vezetõk" viszont arról senki sem beszél hogy ez a probléma is eleve elkerülhetõ lett volna ha már korábban meghozzák a megfelelõ döntéseket, MINDENKI dolgozik különben nem kap kaját.

A királyi pár nem elébe megy a problémáknak hanem utólag akarja megoldani õket -> alkalmatlanok.

Nem is gonosz húzásai vannak, hanem inkább aljas. Nekem legalábbis inkább aljasnak tûnik. Na dehát politikus, mit is várhatnánk. :)

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

joebacsi
az utóbbi idõben az elnöknõ sztem sokkal hidegvérûbb volt, mint adama, és nem félt a radikálisabb húzásoktól sem...
viszont most Chief jeleneténél nagyon odatette magát...nem elég, hogy be mert vállalni egy viszonylag durvább eszközt (ami ugye az elõzõ részben lehallgatott beszélgetés után bõven megjátszható volt, mert annak fényében egyértelmû, hogy nincs az a munkásnyomor, amiért kedvenc narancssárgaruhásunk emberkénk megint veszélyeztetné Callyt), hanem a megtörés után rögtön engedett, aminek eredményeképp az elbizonytalanodott csíf, most ismét a tenyerébõl eszik, és így már bõven rá lehet bízni ezt a kényes szakszervezetesdit...
az elsõ lépésre pl Tight is simán képes lett volna, a másodikra már nemvalószínû...

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Fenrir
Az elnöknõ egyáltalán nem olyan hülye mint amilyennek kívülrõl látszik, nekem egyre szimpatikusabb mert vannak gonosz húzásai is :)

A halál csupán a kezdet...

Persze mert te katonai diktatúrát szeretnél Cain vezetésével. :)

Oszlopos része volt abban hogy idáig fajult a flotta helyzete, idõ kérdése volt hogy mikor fog kifutni a "mindenki megértõ atyja vagyok" opciókból és mikor kell majd végre úgy viselkednie mint egy vezetõnek, kész csoda hogy egyáltalán eddig megtehette ezt.

De semmi pánik, újra minden a demokrácia fényes ösvényén halad a retardált full inkompetens elnöknõ idióta vigyorával fûszerezve szal lesz még elég BÉNÁZÁS amivel ki lehet majd tölteni a harmadik évadot...

Akik a hadseregben szolgálnak azokat egytõl egyik kivégeztette volna parancsmegtagadásért, ami a seregben tejesen jogos és érthetõ, de a civilekkel mi lett volna, tudtommal már a pilot óta az az okosság, hogy hivatalosan nincs szükségállapot ...

Trucker39
Ebben egyáltalán nem vagyok biztos. A Galactica egy hadihajó és hadiállapotok uralkodnak. Szerintem szó nélkül megtette volna, hiszen nem volt üzemanyag.

Á, egyértelmûen blöffölt az öreg. Nem lövette volna le õket (bár parancsmegtagadásért jogos) csak Tyrol agyát húzta mert tisztában volt vele, hogy csak így tud rá hatni.

Fenrir
A 2x04-ben már volt róla szó, hogy a Galactica ellátása nem opció hanem kötelezõ, ezért is tört ki a lövöldözés a Gideon hajón. Adama sok mindent nem tehetett.

nothes
jah, ezt az arcát még sosem mutatták Adamának. legalábbis én nem emléxem rá. kicsit brutális volt ugyan, fõleg amikor azzal fenyegetõzött, hogy lázadásért agyonlöveti Callyt meg a többieket, de végülis meg lehetett érteni..

\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"

PiszkosFred
Jo volt, de nem sok nyitott kerdes maradt belole, szep kerek tortenet volt (picit tul sok "heppienddel" ;], de annyi baj legyen)

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Trucker39
Már hogyne tetszett volna. :)

Úgy tûnik, nem érdemes összeakasztani a bajuszt Adama admirálissal.

Kicsit sikamlós volt az egyik ágyának felkínálása az Elnöknek, de jó volt.

Na most BSG-szépségkirálynõ választást tartunk?
(ennyire nem tetszett senkinek a S03E16?)

nothes
nekem egy kicsit ellenszenves volt a karaktere, de mint nõ bejött.
GP-re és TH-ra meg kéne pár kiló +, mert mindketten gebék.
Starbuck meg, ha szabályoztatná a fogait és leszedetné a szemölcseit, akkor talán beférne az "elmenne" kategóriába..

\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"

PiszkosFred
Igen, o volt. Mind a szemelyisege (a sorozatban ofc), mind a megjelenese alapjan o volt a kedvenc karakterem. Ha szerepelt, akkor ott mindig volt valami gubanc ;]

Igen, bocs van még mit gyakorloni, talán majd most sikerül, sorry

grace
Ja látom már, ezek trényleg jó nagyok, én a googlébol vadásztam össze ezeket azok elég felemásak voltak, de a a kedvenc képem nincs közte <#rinya>
és az tényleg kicsiben van mindehol fent
Ez az a bizonyos kép:
http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.grace-park-pictures.com/grace-park-insert-pic.jpg&imgrefurl=http://www.grace-park-pictures.com/&h=285&w=200&sz=14&hl=hu&start=6&tbnid=rK54cFL4kTYUEM:&tbnh=115&tbnw=81&prev=/images%3Fq%3DGRACE%2BPARK%26svnum%3D10%26hl%3Dhu%26client%3Dopera%26rls%3Dhu%26sa%3DN
Hoz_Hun:
1782x2400?????<#wow2>
Na álljunk meg... Az összes kép akkora? Akkor te azt honnan szedted le?
Fenrir
Kat? Nekem is õ volt az egyik kedvencem :)

Csak nem "Macsesz" volt az? Sajnálattal hallom. :(
Kénytelen vagy te is áttérni Sharonra :)).

Kicsik? 1782x2400. Azért ez nem olyan kicsi, de csak ekkorában van meg.

PiszkosFred
Sajnos az en "favoritom" eltavozott jopar resszel (310ben) ezelott...

Nem lehetsz eleg reszeg ha meg tudsz gepelni
gebasz részeg vagyok, szal még egyszer értelmesen:

Keszonbetegség nyomáscsökkenés esetén áll elõ, a vérben oldott gázok relatív parciális nyomása ekkor nagyobb mint az aktális környezeté. A vízben ez úgy megy, hogy lent nagyobb nyomáson lélegzed be a szipkán a levegõt, és mikor feljössz ez buborékosodik fel a véredben. Nem is a szív lufttal van a gond, hanem hogy írtózatosan fáj, izzik tõle az egész test, ettõl sokkot kapsz, plusz kellemetlenség, hogy a tüdõ hajszálereiben a sok kis buborék a légcsere folyamatát akadályozza, de ez a vákumban nem okoz külön gondot mert amúgy sincs mit belélegezni

Keszonbetegség nyomáscsökkenés esetén áll elõ, a vérben oldott gázok relatív parciális ez ekkor nyomása nagyobb mint a környezeté. A vízben ez úgy megy hogy lent nagyobb nyomáson lélegzed be a szipkán a levegõt, és az buborékosodik fel a véredben. Nem is a szív lufttal van a gond, hanem hogy írtózatosan fáj, és a tüdõ hajszálereiben a sok kis buborék nagy gondot okoz a légcsere folyamatában, de ez a vákumban nem okoz külön gondot mert amúgy sincs mit belélegezni <#vigyor3>

Tom, az összes kép megvan<#nyes>
Csak elég kicsik<#sir>
#3412-ben még él az a link a Maxim HQ képeivel róla ha esetleg kell. <#finom>

Igen, igen. Sharon a csúcs!!<#beka2>
Szinte majd hogy nem miatta folytattam a BSG nézését<#miaz>
Na jó a sztori is nagyon tetszett<#vigyor>
Fenrir
Ha mazo vagy akkor megtehetem :)

ikegami
Az a Lost-ban volt. <#smile>

Ohhh...bocs! Megkövezni azért nem fogsz ugye? :D

So say we all!

Fenrir
Sharon! Nem Shanon...

Egyetértek! Abszolút Shanon Valerii!!! Mi sem bizonyítja jobban ezt mint ez a kép =>SG
Na de a másik meg nemtudom ki szokta figyelemmel kisírni a 'sztárjaink' felbukkanását más alkotásokban de pl a most kiadott C&C Tiberium Wars c. játék demójában lévõ átvezetõ videókban feltünt Six és Boomer is! :) Ott is jól nyomják! :)

So say we all!

Az egy kicsit durva volt, mert ideges lettem. Megkövetem (vagy megkövezem? :)) érte Sz. úrat.

"Rohadt kis RTL klubb bérenc."

höhö, azért pont a bsg-topikban?

02.03. Már márciusban indul a TV2-n a Heroes
01.24. 4400 - Újabb scifi a TV2-n, teret veszt az RTL
01.03. Scifi-sorozattal pusztítja el a TV2 a Barátok köztet?
02.04. Csillagközi romboló - Battlestar Galactica a TV2-n
Ha már választani kell Shanon (õ kéne!! nemcsak hogy választanám), de tolnám szikszet is és Dualla is bejön <#eljen>. A xéna néni hidegen hagy meg Roszlin és Sturbuck is.

Höhöhö, ha már választani kéne, akkor Lee-re szavaznék. Baltar bácsinak van valami szexi a kétszinü mosolyában, de Helo és Anders a abszolut hidegen hagy. :)
Na tisztelt Szekeres Viktor Úr. Mi az hogy "scifi agyrém" a TV2-n?!?
Rohadt kis RTL klubb bérenc. Jó a Helyszínelõk, de azért nem kell ilyen szavakkal illetni mások egyik kedvenc sorozatát.
Az RTL Klubon a világ legnézettebb sorozata

A feleségemnek is Baltar jön be mint férfi, pedig azt gondoltam volna, hogy Lee.

Lentebb van egy nagyon jó link, kifejezetten a nyomásviszonnyal foglalkozik. A lényeg kb annyi, hogy az 1 bar nyomás külömbség nem olyan nagy. Keszon meg aztán végképp nem fenyeget. A keszon az a nagy nyomás hatására a vérben kiváló nitrogénnal van kapcsolatban és ha nincs bizonyos nyomáson eltöltve elég idõ, akkor nem tud visszalakulni és buborék formályában eléri a szívet. Mélységtõl függõen lehet egy-két nap, egy-két perc, vagy akár tíz másodperc is. Csak viszonyításképp; vízben kb 15 m mélyen lazán úszkálhatsz majdnem egy órát és feljõve nem fenyeget a keszon, és ott 5 bar nyomáskülömbség van azaz az ötszöröse. A baj inkább a sebességgel van. Az hogy mennyire gyorsan jön le a szervezetedrõl ezaz egy bár. Vízben egy bár nyomáskülömbséghez 3 métert kell megtenned (függõlegessen természetessen). Ezért emelegetik a tüdõszakadást ha bentartod a levegõt. De az nem azonos a vízben lévõvel szerintem az ûrben ez inkább egy ütés szerüség érzetét keltheti a mellkasban azaz egy bár. Persze a hajszálerek sem komálják.

Maak
nem akarok vitába szállni pasi téren, de akkor már inkább Helo nem? vagy az a játékos csávó, starbuck férje...vagy karbantartója inkább...monnyuk õ meg manapság nincs is szinte...

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

Üdv!

Lysandus :)
Azért én tennék kósza kisérletet asszonypajtival együtt nézni BSG-t. Én is igy jártam (Zuram egyik este hozta a kezdö miniket, aztán mostmeg tiszta kenyárpiritó-függö lettem <#nyes>)

"baltar sehol sincs sixhez képest." - hát nöi szemmel nézve azért nem olyan csúnyácska, bár a Geg Reel-ben látott szörös hátsó (amit ugyan próbáltak kitakarni kevés - sikerrel) jelentösen rontott nálam az összképen. <#vigyor2> De ott van ugye Lee Apollo Adama, aki magasan viszi a primet :)

csõ <#integet2>
visszatérnék a vákuum témához hogy okoskodhassak egy kicsit. A nyilt ürben ahol csak a kozmikus háttérsugárzás ad némi meleget ott -269 fokos kánikulával kell hogy szembesülj, ez önmagában még nem lenne baj, mert a vákuum nem a legjobb hõvezetõ közeg, anyag hijján nem tudja elvezetni a test hõjét, de nem is állja gátját az eneregia rendezetlen kisugárzásának.
A tré az, hogy a vérünk tele van oldott gázokkal, amik 0 nyomáson és testhõmérségleten forrni kezenek olyan, ez hírtelen nyomáscsökkenésnél akár drasztikus is lehet, szétrepedhetnek tõle a vérerek, a test ekkor komoly lehûlésbe kezd, mikor a gázok szökni kezdenek belõle, mint a patron amikor kiszúrod ... keszonbetegség, vérveszteség, fulladás, megfagyás ... ez vár rád odakint, ha nem vagy erõs hõsugárzásnak kitéve. De ha a nap közvetlenül rád is süt, az jóval trébb lehet ...

nothes
ööööhh, én azt hittem ez a BSG topic. :)
na mind1, téma lezárva.

Trucker39
Ez már káros... vagy kóros...? <#wink>

[NST]Cifu
Kérjük a helyszinelõi fotókat a kivégzésrõl. :)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Gyorsan hazarohantam és egy baseballütõvel szétvertem a kenyérpirítót. Remélem még nem késtem el .:)