• Zsolo007
    Nem is úgy értettem. A prófécia azt mondja, hogy egy haldokló vezető vezeti el őket a Földre. Egyértelmáen kiderült, hogy az Elnöknőről van szó. Ha ott a 2. évad közepén meghal az azt jelezte volna, hogy a 2. évaddal le kell zárniuk. Ehelyett megmentették és beraktak egy adag töltelék epizódot, meg kitalálták ezt a letelepedés marhaságot. Mert gyk. az a helyzet, hogy fogod a 2. évadot levágod a 12. résztől (tehát az elnöknő megmentése előtti résztől)(mondjuk ez nem teljesen igaz, volt egy két jó/hasznos rész a 2. évad második felében is) és a végéhez csapod a 3. évadból a 9., 10., 11., meg az évadzáró tárgyalás utáni részét. A többi mind a letelepedéssel/megszállással foglalkozott és teljesen értelmetlen volt. Ami karakterfejlődést láthattunk azt bele lehetett volna építeni olyan részekbe amikben valamilyen módon megy előre a fővonal (vagy a Capricai mellékvonal). Volt egy jó 20-30 részes detour. Hát lol.

UI.: Lehet, hogy nem fért volna bele a 2. évadba a vége, de akkor max egy 12 részes 3. évad kellett volna, és így bele fért volna nyugodtan a meglévő szálak elvarrása, illetve egy-két olyan rész ami tölteléknek nevezhető (bár kérdés, hogy értelmezem ezt a töltelékdolgot, mert jó töltelékrészt is lehet csinálni, ami ugyan nem viszi valamelyik már felépített fő, vagy mellékszálat, de mondjuk a flotta gazdasági/politikai/morális/stb. helyzetére koncentrál, tehát valami pluszt ad 1 részben, és azt le is zárja nem hagyja nyitva. Va gy meg lehet okosan oldani, mint pl. a Flight of the Phoenix, ami elsőre tölteléknek tűnt, de egy elég jó töltelék önmagában, viszont később kiderült, hogy van valami jelentősége a fő vonal szempontjából (a phoenix ugyebár)

UI2: Uppsz most látom, hogy okoztam egy kis zavart, túl sokáig szerkezgettem a postot és külön hsznek vette, Cifu ha erre jársz pls. töröld az előző postom.