Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akit érdekel a harmadik évad bakiparádéja
ezt nézze meg, de FIGYELEM a filmecske közepén elhagzik, hogy ki is az a bizonyos egyik cylon, és mi történik vele!

én a Commander vagyok én

Ja, érdekes...
Szinte be se volt reklámozzva, az újság elírásokról nem is beszélve...
Csoda ha nézzte valaki!
5w0rdf15h
épp most megy 😄

\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"

Azért mert én nem ölnék más vallású civileket, nem vagyok Dr. Ûrmengele/Cain-párti, már le is lettem komcsizva?
Naszép! 😊

[NST]Cifu
Egyfelõl a menekültek: ahogy nézzük a zsugorodó Capricai flottát, a Galactica jelenleg a legnagyobb hajó, és egyben valószinûleg a legtöbb beltérrel is rendelkezõ. Valószinüleg az Új Capricai menekültekrõl van szó, és tegyük hozzá, hogy a Galactica fedélzetén való elhelyezésük eléggé sok problémát vethet fel (akárhogy is nézzük, a Galactica továbbra is hadihajó, márpedig ennyi oda nem való civil a fedélzeten sok gondot jelenthet). Érdekes kontraszt a mostani felvételeken lévõ zsúfoltság azzal a képpel, amikor az öreg Adama a Galactica kongó folyósóin magányosan sétált...

Másfelõl Halo: Joebácsinak igaza van - és mégsem. A legnagyobb problémája véleményem szerint a túlélõ flottának továbbra is az, hogy nincs egy valóban mûködõképes és kellõen határozott, konzekvens vezetése. Demokráciát ilyen körülmények között el kell felejteni. Ugyanakkor a régivágású katonai rendszer sem valószinû, hogy mûködne, a túl nagy ellenállás és ellenérzés miatt (sokan vannak, akik nem lennének képesek beilleszkedni egy szigorú, fegyelemközpontú, merev rendszerbe, ráadásul a külsõ kontrol nélkül túlzásokba is eshet -> Cain-féle rendszer).

Ez a rendszer viszont sem egyik, sem másik. Mondok egyszerû példákat: minimális az alakiság. Tisztelgés, fegyelem, egyenruha (figyeltétek, hogy e téren milyen változások vannak a pilot óta?), megszólítás, stb.
Valahol a mélyben olyan érzés, mintha a Galactica személyzetébõl többen aféle félig kiábrándult, laza, már-már nem törõdöm szinten élné meg a katonalétet. Az egyenruha, a rendfokozati jelzések olykor szinte már csak jelzés értéküek, hogy mi valami harcosok vagyunk, és ezért megkülömböztetjük magunkat a többiektõl. Szerintem Halo (és Kara) viselkedésén is ez látszik. Többé kevésbé az egymás (és a felettesek) iránti személyes tisztelet az, ami még egyben tartja az egészet, nem pedig a kõkemény katonai szabályzat.

Dohánytermesztés: Egy hosszú távú ûrhajón a friss élelmiszert csakis növénytermesztés és esetleg állattenyésztés segítségével biztosítható. Valószinüleg valamelyik mesterséges "üvegházban" feketén (de inkább szürkén) foglalkozhatnak dohánytermesztéssel is.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

QuippeR
te ûrkomcsi 😄

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Ebben egy kis ûrnáci felhangot érzek! 😊

Hát nem tom ebbõl mi lesz, de a TV2 teletextje szerint már MA beindul a mini...
Kíváncsi vagyok...
Esetleg Helo titokban dohány termeszt egy kabinban és feketén 100 -os haszonnal árulja. 😊
Hát jah, nem csak cylon felesége van (aki ill. AMI flottatiszt!!!) de még az ûrzsidókért is kiáll! <#eljen>
(plz lökje már ki valaki a zsilipen! <#wow3>)

Fenrir
Szerintem egyáltalán nem volt rossz rész, kell az ilyen is.

A halál csupán a kezdet...

"A másik furcsaság hogy honnan van még mindíg cigibevaló dohány, persze ez részletkérdés."

LOL ezen mar enis gondolkodtam. Kene egy olyan "toltelek" resz ami majd erre is fenyt derit <#ravasz1>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szerintem felreertitek Tigh direkt kiprovokalta hogy Helo megusse utana mondta is, hogy latom meg erdekli a baratjai velemenye. Arra volt kivancsi mennyire rugaszkodott el a valosagtol Helo, es ezzel az oklossel bebizonyitotta, hogy megprobal ket labbal a foldon jarni, es igen is ketelyek gyotrik hogy nap mint nap egy nejlonnal hál.
Nekem egyre szimpatikusabb Tigh pont az ilyen huzasai miatt, amit senki mas nem tenne meg.
Ez a resz pedig szerintem kifejezetten kellemesre sikeredett. Volt eleje, kozepe, lezarasa, egy korrekt ekeszet nyujtott.
Nemcsoda ha néhányan kissé érzékenyebbek, hisz ezek az emberek egy elpusztult civilizáció utolsó tûlélõi, amit nem lehet könnyû feldolgozni.
Az meg még rátesz egy lapáttal hogy a cylonok- akik a legfõbb gonosz az emberek szemében- lagerbe dugták õket 4 szerény hónapra. Meg Helonak sem túl könnyû a sorsa, lehúzott Capricán rohadtsok idõt(szinte biztos halott volt hisz mentõakciónak se híre se hamva nem volt), aszthitte meghalt a gyereke, le kellett lõnie a nejét hogy az visszaszerezze a kölyköt, és nem tudhatta hogy látja-e még valaha... Az a minimum hogy leken egyet Tighnak, aki folyton cseszeget mindenkit, de õt kifejezetten.

Amúgy csodálkozom hogy ennyit cigiznek a szereplõk, mikor az amcsi filmekben direkt nem bagóznak hogy ezzel is "jó példát mutassanak" az embereknek. A másik furcsaság hogy honnan van még mindíg cigibevaló dohány, persze ez részletkérdés.<#circling>

(Már) nem vagyok katona. 😊
Viszont ha Adama látta volna az incidenst az igaz, hogy adott volna pár hét fogdát függelemsértésért de ugyanakkor õ is úgy gondolta volna, hogy jogos a pofánverés!

Másrészt Tigh, az evakuálás óta (sõt már korábban is) folyamatosan "tiporja a lelkét" Helo-nak és Athena-nak és szerintem nem ez a dolga.

joebacsi
de te nem vagy katona (legalábbis remélem)
azt mondta, hogy dugja a feleségét minden nap, aki mellesleg nájlonból van...a seregben ennél jóval nagyobb inzultálást is le kell tudni nyelni, és nem ilyen érzelmesen lereagálni
tight tette a dolgát, kicsit megtiporta a lelkét, ami teljesen normális, mivel ez a dolga 😊
míg helo lehet, hogy nagyon jó ember, de - iszonyat szépen fogalmazva - túl romantikus a sereghez, semmi keresnivalója ott, mert iszonyat nagy veszélyforrás...és engem igazából ez bosszant, hogy még mindig ott van

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Miért? Én is bevertem volna neki ha így beszól.

joebacsi
<#ejnye1>

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Ize, a negyes felallas azert nem volt :-)) De kulon-kulon jol el vannak a masik agyaban :-)

PiszkosFred
Akkor ujra meg kell neznem par reszt, mert nem emlexem ra hirtelen ;] De ez esetben akkor targytalan az a kerdesem.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Elso felvetesedre mar volt pelda a Downloaded c. reszben.

PiszkosFred

Mindenki egyetert abban, ha jol vettem ki a kommentekbol, hogy a mostani egy laza, mondhatni felesleges resz volt. Van benne valami, bar annak orultem, hogy nem Thrace es Adama fele szappanoperat folytattak. Viszont mi van most akkor Six-szel? Most o is kapott egy "Baltart" a fejebe, ahogy anno tortent ez forditva? Es mi lesz, ha talalkozik az original Six es Baltar, hanyan fognak beszelgetni, szexelni, uvoltozni? Mind a negyen egyszerre? 😄 Kivancsi leszek a folytatasra.

Helo balhorga kapcsan, amit Tigh allan helyezett el: Tight mar Thrace is megverte/lepofozta anno, de o azonnal a fogdan kotott ki. Nem kell ezert Helot kivagni a legzsilipen, de mostmar engem is idegesit, hogy miket enged meg maganak. Persze, ertheto nemely huzasa, az erzelmei es szive miatt dont teljesen szabalyellenesen egyes dolgokban, de akkor is, ez egy katonasag. Itt nem o dont. Szoval kezd picit tul sok lenni ebbol a "Helo" dologbol. Aki anno latta a par resszel ezelotti promot, amelyben egy "szlogennel" vezettek fel a BSG (egy aki.... egy aki.... stb), akkor en Helo-ra tippelek, akitol bucsut fogunk venni rovid idon belul. Vegleg.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Tigh egy vén köcsög. Simán megérdemelte. 😊

Fenrir
Én inkább arra tippelnék, hogy akkor rakták át õket a Galactica-ra amikor a nebula átkárón jöttek át a hajók és volt ott 1-2 hajó aminek nem volt elegendõ védelme a sugárzás ellen. Mintja valami ilyesmi rémlene.

Ott kellett hagyniuk több hajót Új Capricán(vagy a cylonok vették el egyre megy), és azoknak akik azokon utaztak nincs hova menniük, így menekültek lettek, legalábbis ez a legvalószínûbb. Azután lettek ilyen zsúfoltan hogy elmenekültek a bolygóról. Egyébként ha a cylonok otthagyták a kolóniákat mint eb a szaharát(legalábbis ezt mondták), akkor igazán elugorhatnának néhány cuccért mint pl. hajók meg egyéb nyalánkságok.

Fenrir
Eddig végig láttam minden részt a harmadik évadban, de nem esik le, hogy milyen apropóból kerültek a menekültek a Galactica-ra <#nemtudom> Nem emlékszem, hogy mi miatt vannak ott lol.

CicMax
Istennõ <#vigyor2>

\"We are a very curious race\"

CicMax isten vagy<#worship>

ikegami
örültek ezek. pedig ugy lenne jó leadni, ahogy eredetileg van.

Nem tom azt figyerlte valaki, hogy jövõhét szombaton, a 2-esen, a Galactica csak egy órás lesz?
Ez azt jelenti, hogy a minit 3 részben fogják leadni?
Ez így elég szar...<#falbav>
Fenrir
Kösz <#eljen>

joebacsi
<#worship>

CicMax
Holnapra lesz magyar.

\"We are a very curious race\"

kössz, de sajna a 14hez még nem raktak fel olyan nyelven amit én is megértenék<#falbav>. Már megtaláltam csehül, románul és portugálul is csak angolul nem, és emiatt csehül érzem magam<#szomoru2>

Vagy akár innen
http://www.divxsubtitles.net/
joebacsi

Szevasztok.
Nem tudjátok véletlenül hogy angol feliratot honnan tudnék letölteni a 3x14-ik részhez? Sajna hallás alapján még nem vagyok annyira jó angolból.<#help>

Vagy esetleg jön 12 rész filleres ökörködés sé love sztori majd az utolsó részben.

- Adama! Véletlenül egy fekete lyuk elé ugrott a flotta!
- Ó hogy az a...
akkor teljes szezont rendeltek volna, 22-24 részt.

Malakai
Én meg nem befejezést remélek, hanem ötletes fordulat(okat), annak jobban örülnék. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Zsolo007
Mivel csak 13 részes nem hiszem, hogy idõhúzás lenne. Inkább lezárás.. (remélem)

Na akkor talán abban be lessz fejezve.

Ha igen akkor ok. Ha tovább húzzák akkor dobom. Nem akarok rétestésztát nézni....
Egy 13 részes, 2008 januárjában képernyõre kerülõ negyedik évadra szóló megrendelést kap a sorozat.

Wow! Kösz a gyors választ!
Ezt a torrent oldalt még nem ismertem...

http://www.torrentspy.com/torrent/1053070/Battlestar_Galactica_S03E14_WS_DSR_XviD_ORENJi_eztv

Ti honnan vettétek le? Mert én még nem találtam sehol?
nothes
na már megint egy töltelékrész..
habár azért az orvos csávó nem volt semmi. fekete angyal férfi kivitelben.
Helo miatt végig azt hittem, hogy rendes a doki. talán, ha más lett volna a "nyomozó" gyanakodtam volna egy kicsit... Mr. buzgómócsing mindig felfújja a dolgokat.

a bónusz jelenettel kapcsolatban: Adama helyében én abban a pillanatban kib@sztam volna a legközelebbi légzsilipen. de úgy néz ki megint el lesz nézve neki. sõt talán még egy plecsnit is kap.....

\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"

ez csak alig volt jobb rész mitn az Unfinished Business, ami szerintem eddig a leges legalja volt ... ilyen színészekre nem szabad ilyen érzelmi szálat bízni, meg egy sci-fi-ben amúgy is minek???

Mr Spock
Hát talán nem ez elõtt a rész elõtt kellett volna szünetet tartani. Ha heLLo százados mellet foglakoztak volna egy jelenet erejénél kicsit többet Baltarral és Six-szel, vagy akárki mással azt mondom, oké: kicsit langyosabb rész, de így??? Hát ez az eddigi legeslegrosszabb rész. Mert még ha egy korábbi szálat varrtak volna el vele, vagy egy újat kezdtek volna istenem. De ez nagyon nem volt ide való.

-muszáj-