-
Lysandus #4108 Nekem tetszett a harmadik évad is. Ettől függetlenül valahol jó, hogy nem húzzák mint a rétest. Kíváncsi vagyok, hogy a Földből mit hoznak ki.
Egyébként nem akarok senkit bántani, de nekem a rémálmom egy Babylon 5 típusú befejezés. Nekem az nagyon nem tetszett. Ugyanez vonatkozik a DS9-ra is. Bár ott maga sorozat aranyos volt. Egyébként az ST-ben sokkal könnyebb volt a forgatókönyvíróknak, még a Voyagerben is, aminek szintén volt vége és eleje. Azt tudni lehetett, hogy előbb utóbb hazaérnek, de abba bármennyi rész belefért. A szereplők nem öregedtek, jó, némileg fejlődtek egy kicsit, mindenkinek (pl Paris hadnagy) benőtt a feje lágya. De olyan nagyon nem fejlődtek, nehogy zavaró legyen. Hetes maradt amilyen volt, hiszen a rajongói ezt szokták meg, de ezt a minőséget mindig meg is kapták. Kényelem, komfort loyalitás stb. Ehhez képest a Galactica? És még azon a legjobbak a körülmények.
Ki ne szeretne a Voyageren szolgálni? Még a gépház söprögetőnek is jobb dolga volt, mint a Galacticán a pilcsiknek. Janeway kapitány mindig türelmes, belátó, emberséges, csak akkor szigorú egy kicsit, ha nagyon indokolt. Veszteségük nincs, vagy ha van, akkor a hetedik statiszta (lásd ST paródia). Szal mindig mindenki a toppon van. Másrészt szerintem a ST-nek éppen a kulcsa az állandó minőség. Ezt megbízhatóan hozza. Szigorúan megkomponált, a cselekmény két szálon fut, egy "objektív" és egy "szubjektív" vonalon. Az előbbi egy külső esemény: egy fura faj, fura anomália, vagy bármi ami a hajón kívül van. A másik pedig egy belső szál, a Doktor vagy Data hegedül, hogy közelebb kerüljön az emberré váláshoz, Torres és Paris hadnagy romáca, stb. És a végén mindkettő megoldódik. A minőség állandó, a szereplők hétköznapiak, abban az értelemben, hogy mind ilyen főnököt munkatársat szeretnénk magunknak.
A BSG viszont nem ilyen.
ui: ST-sek kéretik nem megsértődni, nagy Voyager fan vagyok. Annál jobban Archer kapitány sorozata tetszett, de az is más volt egy kicsit, rá is faragtak.