• Bucser
    A crossroads végén Kara azt mondja

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

"It's gonna be okay. I 've been to Earth. I know where it is. And I'm gonna take US there."

Nem tudom miért, de van egy olyan érzésem, hogy nem csak az emberekre gondol, hanem a Cylonokra is. Hogy csak akkor lehet végte a háborúnak ha megtanulnak együtt élni (nekem legalábbis ez az olvasatom) Ez a gondolat hajtja Athena-t és Caprica Six-et is. Athena-t azért, mert a gyereke és a férje (Helo) jövője miatt is ez az egyetlen kiút. Caprica Six pedig teljesen belezúgott Baltarba. Ő meg amiatt akar békét. Leoben belezúgott Kara-ba teljesen. Ő is csak ezen az úton kaphatja meg amit akar. Az 5 kitagadott modell (ugye 1 még hiányzik) pedig szerintem azért lett kitagadva, mert esendőek voltak és nem a közös cél éltette őket hanem a szamélyes érzelmeik, emberi oldaluk. (D'Anna vonalát és modelljét is azért állítják le és "dobozolták", mert letért a közös útról az egység útjáról és saját víziói befolyásolták)

Szerintem ezért nem beszélnek róluk. Moore említette egyik blogjában, hogy az utolsó 5 Cylon különbözik az eddig megismert 7-től.

Amit még el tudok képzelni a végén: Chief és Catie babája ugye fiú lett, Helo és Athena babája lány. Drámához illően a végén a hosszú utzás után mindenki meghal és csak ők ketten a 2 hibrid éli túl a történteket. ÉS indulhat Ádám és Éva mesélye:)

Ezek csak talágatások, de szerintem érdemesek átgondolásra.