• Lysandus
    Nem tudom, nekem egyelőre nagyon tetszik. Igaz egyelőre még a 3. évad 4. részénél tartok, az Exodust néztem meg legutóbb. Érdekes, ahogy telik az idő bennem egyre több kérdés merül fel. Lehet, hogy ezek egy részét megválaszolják a harmadik évad maradékában, nem tudom.

Például az oké, hogy előbb-utóbb eljutnak a Földre valószínűleg (már ha létezik egyáltalán), de melyikre? Illetve pontosabban: mikorra? És mi várja ott őket?

Meg egyáltalán: mi a fenét akarnak a cylonok? És honnan jöttek? Mer azt ugyan minden részben elmondják, hogy a cylonokat az ember teremtette, de pontosan melyik részüket? A Centúriókat, a raidereket? Mert a "bőrösöket" biztos, hogy nem, azokról az embereknek nem volt tudomásuk a háború előttről. De akkor kik teremtették a bőrösöket? Mert nehezen hihető, hogy pár centúrió összedugja a fejét, és kipattan a fejükből az ötlet: dobjunk már össze egy olyan cylont, ami pont úgy néz ki mint egy ember. Mellesleg állítólag 12 modell van a bőrösökből, azaz annyi ahány kólónia.

Kezdetben úgy tűnt, hogy az embernek látszó cylon modellek egyszerűen kémek. De mint kiderült: ők irányítják a centúriókat, meg a raidereket, és az egész hadműveletet. De akkor őket ki hozta létre, van egy titokzatos 13., ami a Földnek felelne meg? Vagy ő lenne a titokzatos cylon isten? Ha nem ő akkor meg kicsoda? Egyáltalán, hogy a fenébe tudnak újraéledni a cylonok? Ezt a képességet nem az emberektől kapták, hiszen azok nem is tudtak róla.

Aztán: kik voltak a Kobol urai? Mi történt a Kobolon? Mi volt a kiűzetés háttere? Ezekről a dolgokról egyelőre utalások vannak, de főként cylonoktól, akik viszont folyamatosan hazudhatnak is. Lásd Képzelt Hatos szavait Gaius Baltarhoz a Kobolon. Az vagy igaz, vagy nem. Nioben meg egy folyamatos hazudozó. A "jó" cylonok (Caprica hatos, Sharon egy és kettő) meg vagy nem tudnak ezekről a dolgokról, vagy hazudnak.

Szal van még pár megválaszolatlan kérdés! :-)