6292
-
#3843 [spoiler]Jó volt az évadzáró vége, de a tárgyalástól már a gyomrom felfordult.
A Tigh-al kapcsolatos spekulációkhoz egy apróság: Tigh csak azt mondogatta, hogy 40 év szolgálat. De azt senki sem mondta, hogy 40 éve együtt van Adama-val, a BSGWiki alapján legfeljebb 15-20 éve ismerhetik egymást. -
#3842 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De BSG-ben miért kell a szokásosnál is hosszabb szünetet tartani? Báhh.. :Pdragon, azt elfelejted, hogy a Cylonok se tudják, hogy ki a maradék 5, D'Anna pedig látta őket, be is kattant.
Amúgy nekem se tetszik annyira, egyedül Chief az, akire aszondom, hogy oké, Tigh az előző Cylon háborúban is harcolt már, ez így elég fura, persze ugye aszondják, hogy minden megtörtént és újra meg fog történni, szóval az első Cylon háború elméletileg nem volt olyan fontos és a Cylonok csak azért vannak, hogy a végső helyükre tegyék a dolgokat (az emberek letelepednek a földön).. Najó, asszem elkalandoztam. :D Szóval Sam és Tory nekem meg elég érdektelen karakterek voltak, nem is gondolkoztam ilyesmin. :P
Starbuckban én se vagyok biztos, hogy toaster, lehet még ott egy duplacsavar, a halálakor úgyis annyira magától értetődött, hogy még nem köszönt le. :)
Szerk: A nem tetszett annyira csak a témára vonatkozik, a rész tetszett. :) -
Lyan Kyj #3841 3x20 utolsó 10 perce rendesen odab*sz!!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bár kicsit elhúzták a szobás jelenetet, ahol realizálják a dolgokat ("én vagyok xy, ne már"), sztem elég lett volna, h állnak mint a tök, aztán egy "can't be" után mehetett volna tovább. -
dragon3 #3840 Na megvolt a szezon vége, sztem jó volt bár egy jó pár dolog elég érdekes lett
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az utsó 4 cylonnal(?) nem nagyon vagyok kibékülve... TIgh, aki 40 évet lehúzott a flottánál? ok beültetett emlék, de akkor ez Adamánál is megvan? plusz a kínzása, miért kínozták meg, de így legalább lehet érteni, hogy Xéna miért kért bocsánatot. Aztán ott van chief, mondjuk őt gyanítottam, azóta a bizonyos álma óta, plusza templom megtalásánál is érdekes volt, de akkor, hogy lehet, hogy az ő kölyke nem fontos a cylonoknak...
Tori meg Sam, számomra jelentéktelenek, Tori vmilyen szinten gyanús volt, de azért mégse gondoltam volna, hogy cylon, Sam meg nem érdekel annyiraStarbuckról nem igazán írnék semmit, egyelőre én Lee képzeletének fogom fel...
Szóval összeségében nagyon jó volt a vége, csak rövid, a zene is odabaszott, vagy 20-szor hallgattam meg -
BladeW #3839 Az en verziomhoz jo volt. Igaz az eleje le volt vagva...
battlestar.galactica.s03e19.ws.dsr.xvid-2sd.avi -
dragon3 #3838 Hello!
Látta már vki a 19. részt felirattal?
Csak nekem szar a felirat? Az enyémnek a vége totál el van csúszva... -
#3837 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Már előttem is írták:
Vajon hova vezet ez az egész?
Egyes Cylonok az emberiség vesztére törnek, míg mások mellettük harcolva igyekeznek megvédeni őket.
De talán egyik félnek sem a másik legyőzése a célja, talán a harc és a vándorlás csak egy eszköz…
„Mindez már megtörtén és újra meg fog történni.”
Várom a folytatást. :)
-
#3836 Ez igaz, a flashback nem volt eszemeben. Viszont lehet akár későbbi csere is :). -
zorden #3835 Azert arra emlekezzunk, hogy Col. Tigh egyutt szolgalt mar regen is Adamaval. Szoval trukkosebb dolgok lehetnek a hatterben. -
#3834 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De Tigh ténylegesen is hosszú időt töltött el Adama mellett hiszen együtt kerültek vissza a flottába ahogy egy régebbi visszaemlékezésből is kitűnt. Ergó ez nem egy szimpla, beépített emlék. Szerintem ennyire nem egyszerű a helyzet, hogy megvan az 5 utolsó cylon és kész. -
#3833 [spoiler]Szerintem elég egyértelmű a dolog. Sturbuckon még lehet filózni, hogy túl egyszerű lenne, hogy cylon. Ez majd kiderül. -
#3832 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Igen, ez az egyetlen buktatója az elgondolásomnak. Így viszont, hogy mostmár tudjuk, hogy ki a 12 bőrös a Gaeta logikámnak is lőttek. Persze csak akkor ha ők tényleg cylonok és nem valami mások. -
#3831 [spoiler]Az semmit sem jelent, hogy úgy EMLÉKSZIK, hogy 40évet húzott le a flottánál...simán beültetik a fejébe a dolgot. lásd: Boomer. -
#3830 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hát bakker...Nem úgy volt, hogy a bőrös cylonok csak kb 1 évtizede vannak? Tigh maga mondta, hogy 40 évet húzott le a flottában. Leoben az mondta Starbuck-nak, hogy nem cylon. Akkor most wtf? -
Seten #3829
Ajánlanék egy logopédust! :)
-
#3828 [spoiler]Nemtudom miért vagytok úgy fennakadva ezen a viper témán. A Cylonoknak tuti van millió+1 viperük, gondolom a 12 kolónia valamelyikén nem olyan nehéz találni egyet, de az is lehet, hogy maguk legyártották. Semmi extra nincs ebben szerintem. (egyébként karanak cylonnnak kell lennie egyszerűen nincs más mód, hogy túlélje azt a robbanást)
Adama nem valószínű, hogy cylon, Leoben szerintem csak kitalálta, mint a bombát, hogy zavart keltsen.
A tárgyaláson meg szerintem nem éri meg fennakadni. Én speciel kifejezetten élveztem. Az meg hogy angol rend szerint megy a dolog meg teljesen normális. Ha magyar sorozat lenne, magyar szerint menne, és ha magyar sorozat lenne, akkor Közép-Európát láthattuk volna, szóval ezen sem érdemes fennakadni :).
-
#3827 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Jeleneg arra hajlok, hogy Adama a maradek egy nejlon (Leoben is megmondta), es a kovetkezo szezonban csak vizionalja majd vegig Thrace-t, hasonlo modon mint a Six-Baltar paros. Csak neki nem kellett ez a "hang-kapcsolo", o mashogy fog majd atvaltani nejlonba. Kezdesnek ott egy frissen mosott viper, benne a seveledsenelkuled Thrace-szel.
-
lokko #3826 Én akkor most nekiállok komolyan spekulálni BSG ügyileg
Van 2 hibrid gyerek, egy fiú és egy lány, akik elérik a földet ... akkor legyenek ők Ádám és Éva, a földi lét új kezdete. Az istenek megteremték az embert, akikben ott van az örök élet ígérete, de az ember megint lecsúszik arról, hogy istenként éljen a földi paradicsomban, mert a cylonok bukásával oda lesz az újjászületés technológiája.
Eredendően van 13 isten, akik az univerzum lényegében élnek a maguk cifra jellemével, az értelmes élet sorsa van a kezükben mindenféle direkt tudatosság nélkül, mindez azért, mert ők a világ szerves részei, időtlenül léteznek benne, mint valami rejtett univerzális törvény, vagy a csillagködök örök dala.
Az ember a földön újra építi a civilizációt, elrepül és megtalálja Kobolt, ott ráérez a kozmosz isteneinek jelenlétére, majd tovacsábulva szétreppen a földi zodiákus 12 csillagképe felé. Istent játszanak, mikor mesterséges értelmet teremtenek, a cylonokat.
Az isteni lényeg először cylonokban kel öntudatra. Lehet hogy a cylon anyahajók érzékein keresztül szivárgottak be közéjük az isteni sugallatok, ami alapján a centuriok megalkották 7 isten sokpéldányú manifesztációját. Emberszerű a testük a cylonok újjászületés technológiájával lett felturbózva. Közben a végső 5 isten technológiától függetlenül valami univerzális végső törvény alapján valódi ember formájában lép fel a porondra mielőtt valami nagy tré okán az isteni színjáték hirtelen befejeződne, és újra indulna a kezdőállapottól, amit gondolom a 13. istenség színrelépésének köszönhetünk majd ( Baltar )
Tehát a sztori 12+1 isten torzsalkodásáról szól. Kezdetben 7 az 5 ellen. 7-ből kettő átáll a végső 5-höz, ráadásul mindkettő egy másik isten befolyásolására (Baltar-Caprica6, Chief-Boomer). De mikor már épp győzne végső 5 klikkje, a 13. felfedi magát, és takarodót fúj mindenkinek.
Így ebben az okfejtésben:
-a 7 isten érdeke a cylonok eredeti céljai: emberiség kiirtása majd cylonbéke
-a végső 5 az értelemmel rendelkező lények sokféleségét tartja sokra, cylon ember puszipuszi
-a 13. pedig meghozza a végső ítéletet, hogy úgy sincs senkinek igaza, szóval kezdjük inkább előröl az egészet, mert úgy is az van amit ő mond …
-
haxoror #3825 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Akkor pár apróság hehe
Chiefnek már van gyereke szal megvan a második hibridünk.
A sportoló/gerilla srác lefeküdt az indiai elnöki tanácsadónővel szal lehet hogy lesz 100%-os cylon gyerek is lol
Lefeküdt Starbuckal is de ott nem lett gyerek szal lehet hogy ez így mégsem működik
Jumurdzsák meg akkora núb hogy az nemigaz, egy cylon lehet egyáltalán alkesz?
Faszán meg lett kavarva megint a szar...
Gondolom most Baltar köré egy szekta fog épülni, kiderül hogy nem is 12 cylon model van sőt, vannak egyébb "izék" is stb a Föld meg valami trükkös hely ahol vipert gyártanak balfasz cylonoknak hogy legyen mivel újra felbukkanniuk az évadzáró végén :D
A tárgyalás meg nagyobb vicc volt mint az öreg Adama meg az elnöknő együtt, bár pusztán a tény hogy az angolszász jogrendszer szerint ment már önmagában is szánalmas de a legbénább rész az volt amikor a végén bevillan a Föld és melyik földrészt láthatjuk?
Persze hogy észak-amerikát... -
#3824 [spoiler]MIért lenne mindenki az? Csak 5 hiányzott.... Most legalább lesz téma köv. évadban: Ők miért vannak külön, többiek miért nem tudtak róluk, de mindez szerintem csak úgy fog menni, ha az is kiedrül, hogy hogy jöttek létre az ember formájú cylonok. -
zorden #3823 Tul kiszamithato volt a megjelenese. Ennyi. Nalam messze az elso evad mogott van erzesben. Izlesek es pofonok, ugy ereztem hogy sokat akartak markolni, sokkolni es ez sok lett. A targyalas nagyon tetszett es a zenerol ismet csak szuperlativuszokban tudnek beszelni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hozott Vipert is magaval, jo a csaj :-) Amugy mindenki cylon, csak meg nem tudjak. A cylonok (osok) teremtettek az embereket, az emberek a cylonokat, a cylonok... :-) -
#3822 Na ez már igazi évadzáró. Ennek most olyan hatása volt rám, mint anno az első évad zárórészének. Hihetetlen jó rész lett. Minden ami hiányzott az évadból ebben megvolt :). Most elmondhatom azt, amit a 2. évad végén nem: Nagyon is várom a 4. évadot!
Ahogy lentebb is írták, a zene nagyon el van találva.
[spoiler]Mi benne a gagyi? Ő az ötödik cylon... -
Cmdr #3821 Még a magas szöke csaj is játszik benne! :) -
Cat #3820 command and conquer 3
-
zorden #3819 A zene viszont megint jol sikerult. -
zorden #3818 Nem fujozok...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ugy voltam vele, hogy ha a vegen elobukkan Starbuck, akkor ez gagyi. A vegen elobukkant, megsem azt mondom, hogy gagyi. Inkabb azt, hogy kulonosebben nem zavarna, ha csak 2-3 ev mulva lenne folytatas. Ez a csavarunk a csavaron probalkozas a Prison Breakben sem tetszett, a BSG pedig ez elott jart fenyevekkel nalam.
... a negyedikkel vege lesz. RIP. -
#3817 Utolsó rész: Még nem sikerült rendezni magam utána. Az biztos, hogy ez valami más mint eddig volt. Biztos sokak fújjozni fognak. :-) -
#3816 Cicmax, remélem hamar utoléred magad mert már naon megnézném az uccso 2 részt -
#3815 sajna kezd szappanopera jellege lenni a sorozatnak :-( -
BladeW #3814 Egy gigászi űrcsata mar nekem is nagyon hianyzik -
Lysandus #3813 Ne is mondd el! :-) Megvan a maradék is a 3. évadból (kivéve az uccsót), csak még nem néztem végig. Így is állandóan kialvatlan voltam az utóbbi két hétben. :-)
Nekem a nagyon tetszett az második évad zárója is, a Lay Down Your Burden 1-2 is. Ott vett egy újabb drámai fordulatot a sztori. Meg a Kobolos részek is, de éppen azok vetették fel a legtöbb megválaszolatlan kérdést! :-) Vagy pl. a két Cainos rész, ahol az egekbe szökött a feszültség. De kétségkívül a legszívszorítóbb epizódok voltak eddig a harmadik évad első négy része. Pl. Tigh példája jól mutatja, aki ebben a négy részben túllépte a korlátait. Nem azt mondom, hogy minden döntésével egyetértek, de végre valamilyen szinten el lehet róla mondani, hogy vezető lett belőle, meglépett néhány igen kemény döntést. Kiérdemelte végre a rangját. Eddig kicsit az volt a gyanúm, hogy Adama azért tartja (a barátságon kívül) mert nem kell amiatt aggódnia, hogy megfúrná az első tisztje. Emlékezetes volt Tigh korábbi parancsnoki ténykedése, annyira szerencsétlenkedett, hogy mindenki alig várta vissza Adamát.
A Firefly-t nem láttam, de ezek után meg fogom nézni. Ahogy utána nyomoztam nem is olyan hosszú (sajna). A lelkesedésem nekem is változó, a Stargate-et pl sosem hagytam ki, az Atlantiszt már nem annyira nézem pl. Valahogy annyi plussz nincs benne. -
#3812 Nagyon jo a harmadik season, az elso megy resz a legjobb BSG resz, szerintem. Utana sincs gond, kivalo a tortenet ;] Csak az adrenalinrush az utolso par reszben, igy a szezon vege elott, picit alabbhagyott, nekem legalabbis. Tovabbra is erdekes, es kivaloak a reszek, csak hianyzik belole az a kis plusz, ami miatt vernem az ajtot a scifi channel vezetosegenel, hogy ide egy kopiat a kovetketo reszrol, mert nem birok varni. Ez betudhato annak, hogy az elmult par resz ismet az emberi tulajdonsagokkal, a tulelok lelektanaval foglalkozott, vagyis keves volt benne a harc, es tobb a lelkizes. Ez nem baj, egy cseppet sem banom szemely szerint, hiszen erdekel hogy ki mit erez, mit gondol, min vivodik vagy epp mit miert tesz vagy nem tesz. De ezek a reszek mar nezhetoek barmikor, nem akarom latni egybol a premiert kovetoen. Ez az en gyarlosagomnak koszonheto, ez vilagos ;] Tovabbra is a BSG a legjobb scifi sorozat a Firefly utan, amit valaha lattam, es tovabbra is nezni fogom, amig csak tehetem.
Minden folyamatban van egy hullamvolgy. Legyen az egy focicsapat szezonja, egy hazassag, egy hobbi, barmi. Van egy pont, amikor picit lankad a lelkesedes, de csak a korabbi felfokozott allapotokhoz kepest. Attol meg ugyanugy jol jatszhat a csapat, uyganugy szeretem a felesegem, es ugyanugy szerethetem a hobbim. De idovel ujra fellangol majd minden, mint regebben, ha atveszeljuk ezt a mostani stagnalast.
A kerdeseid nagy reszere lesz majd (resz)valasz a tovabbi reszekben, nem merek rajuk valaszolni, mert azzal eleg sok spoilert zuditanek/zuditanank a nyakadba, szal csak annyit tudok mondani, hogy nezd tovabb, es kapsz valaszokat...
...amelyek persze ujabb kerdeseket fognak felvetni ;] -
zorden #3811 :-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( -
Lysandus #3810 Nem tudom, nekem egyelőre nagyon tetszik. Igaz egyelőre még a 3. évad 4. részénél tartok, az Exodust néztem meg legutóbb. Érdekes, ahogy telik az idő bennem egyre több kérdés merül fel. Lehet, hogy ezek egy részét megválaszolják a harmadik évad maradékában, nem tudom.
Például az oké, hogy előbb-utóbb eljutnak a Földre valószínűleg (már ha létezik egyáltalán), de melyikre? Illetve pontosabban: mikorra? És mi várja ott őket?
Meg egyáltalán: mi a fenét akarnak a cylonok? És honnan jöttek? Mer azt ugyan minden részben elmondják, hogy a cylonokat az ember teremtette, de pontosan melyik részüket? A Centúriókat, a raidereket? Mert a "bőrösöket" biztos, hogy nem, azokról az embereknek nem volt tudomásuk a háború előttről. De akkor kik teremtették a bőrösöket? Mert nehezen hihető, hogy pár centúrió összedugja a fejét, és kipattan a fejükből az ötlet: dobjunk már össze egy olyan cylont, ami pont úgy néz ki mint egy ember. Mellesleg állítólag 12 modell van a bőrösökből, azaz annyi ahány kólónia.
Kezdetben úgy tűnt, hogy az embernek látszó cylon modellek egyszerűen kémek. De mint kiderült: ők irányítják a centúriókat, meg a raidereket, és az egész hadműveletet. De akkor őket ki hozta létre, van egy titokzatos 13., ami a Földnek felelne meg? Vagy ő lenne a titokzatos cylon isten? Ha nem ő akkor meg kicsoda? Egyáltalán, hogy a fenébe tudnak újraéledni a cylonok? Ezt a képességet nem az emberektől kapták, hiszen azok nem is tudtak róla.
Aztán: kik voltak a Kobol urai? Mi történt a Kobolon? Mi volt a kiűzetés háttere? Ezekről a dolgokról egyelőre utalások vannak, de főként cylonoktól, akik viszont folyamatosan hazudhatnak is. Lásd Képzelt Hatos szavait Gaius Baltarhoz a Kobolon. Az vagy igaz, vagy nem. Nioben meg egy folyamatos hazudozó. A "jó" cylonok (Caprica hatos, Sharon egy és kettő) meg vagy nem tudnak ezekről a dolgokról, vagy hazudnak.
Szal van még pár megválaszolatlan kérdés! :-) -
Prof William #3809 Aztán amint kiderül hogy megendelték az ötödik évadot... "Jéé megint elmúlt a rákom!" -
#3808 Amiota a BSG elindult, azota a premier napjan mar megneztem az aktualis reszt, majd megneztem angol subbal (es esetenkent, amikor meghaladta az angol tudasomat egy-ket jelenet, akkor magyarul is). Ez igy ment mindig is. Es valami jelzes erteke lehet szamomra is a dolognak, miszerint az elmult harom reszt csak par napja neztem meg, egyszerre. Megvoltak, subok is hozza, de egyszeruen ugy voltam vele, hogy "majd megnezem". Na ilyen meg nem fordult elo a bsg kapcsan velem, csak most. Talan nem veletlenul. Ennek ellenere varom a negyedik szezont, es ugyanugy nezni fogom. Mert erdekesnek erdekes tovabbra is, erdekel is a tortenet, de az izgalom-faktor valahogy eltunt, illetve lenyegesen lecsokkent, es mar nem ugy allok fel a teve elol, hogy "kovetkezo reszt akarok most azonnal!". Bar a promo alapjan, gondolom a szezonfinale ilyen lesz. ;] -
#3807 Oké, rendben -
#3806 Nem ismétlem minden nap. De ezek után még ennyire sem fogom. -
#3805 "Kb. ezek az okok. Viszont az, hogy nézek valamit még nem kényszerít arra, hogy azt agyonajnározzam."
Viszont ezt nem csupán te egyedül nézed, lehet hogy másnak viszont tetszik így is és zavarja ez az állandó lehúzás. Ismerjük az álláspontodat már egy ideje, nem kell minden nap elismételni. -
#3804 Már korábban leírtam, hogy miért vagyok még itt. Mert 1. Anno elkezdtem nézni és megfogott és kíváncsi vagyok a sztori végére; 2. Mostanában ez az egyetlen értelmes sci-fi ami űrben játszódik, én meg ezekbe vagyok belebuzulva; 3. Vannak benne jó részek még mindíg, de igazából már rég kiveszett a lelkesedés belőlem (ami első évadban még igen erősen jelen volt, illetve még a második első felében).
Kb. ezek az okok. Viszont az, hogy nézek valamit még nem kényszerít arra, hogy azt agyonajnározzam. És nem is minden résznél szoktam nyavalyogni, hogy jaj de rossz, csak amin nagyon érződik a rétestészta. Én végignéztem a Stargate-et is. Láttam, hogy csinálják. A különbség az, hogy ott elviselhető volt, mivel az inkább az akcióra, látványra összpontosított. Ez annál mélyebbre akarna menni, de mostanság nem nagyon akar összejönni, illetve nem úgy, hogy érezhető legyen, hogy igen, ez egy új és érdekes nézőpont, ezért érdemes volt nézni.
Tényleg utoljára leírok valamit, aztán nem panaszkodok ha ennyire zavar, úgyis tudja már mindenki, hogy szeretném ha vége lenne :).
Anno mikor 2x10-nél járt a sorozat (akkor még nagyon fanatikus voltam :D) rávettem szobatársam, hogy nézze meg, legfőkébb a vallási szál érdekelte az egészből. Végig is néztük újra, aztán jöttek a további részek. És ő annála résznél hagyta abba, amikor megmentették Roslint. Ő akkor aztmondta, hogy értelmetlen nézni, mert nyújtják. És visszagondolva hihetetlen mennyire igaza volt. Csak ma reggel esett le: Mennyire kényelmes dolog: Népszerű a sorozat, jön a lóvé, ne zárjuk má le hamar: Mentsük meg Roslint, aztán majd ha úgy érezzük tovább nyújtani már nem lehet akkor majd "visszatér a rákja". LOL.
De nyugi nem fogsz több ilyet olvasni tőlem...