Nekem is van egy elméletem a maradék 5 beazonosításával kapcsolatban. Ha a Cylonok bizonyos egy istene mindenképp követni akarja az emberi egyisten vallását, és miért ne akarná követni, akkor nagy a valószínűsége h párosával teremtette meg azt a bizonyos 12 "emberi" cylont. Mert miért is páros a számuk? Lehetett volna akár 11 vagy 13 is. Akkor viszont jól számolva a maradék nem ismert 5 cylon 2 férfi és 3 nő. És kik is lehetnének a "gyanúsítottak"? Gaeta sztem tuti, a másik akár Helo is lehetne /lehet h szándékos a provokálása, hátha kivágják a zsilipen?/ Vagy lehet h Baltar a kivetítések miatt. Akkor viszont marad a 3 nő, az egyik tippem Ellen, Tigh felesége aki furcsa módon került elő, és Baltar sem adott egyértelmű választ a vizsgálatnál / azt mondta Sixnek 1/9 végén, maradjon az ő titka valójában ember e vagy Cylon/. Lehet h meglepetésként még előkerül a 3 évad végén ami eléggé megtépázná Tigh becsületét, /lenne min kínlódnia a 4. évad részeiben/. Akkor marad 2, ami viszont nagy meglepi lesz, bár nekem Lee felesége is gyanús, túl becsületesnek akar látszani és a "tűzhöz" is elég közel van, akár lehetett ő is aki infozott a Cylonoknak, és így a befejezésnél lehetne hepiend Kara és Lee kapcsolata. Az utsó nő pedig biztos h magas pozícíóban van, h elég nagy legyen a filmet lezáró sokkhatás. Nna ennyi lenne, bár lehet h teljesen hülyeség :), csak egy elmélet.