Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha jonnem az emberek, lesz egy felig halott base starjuk? Beroffentik es hajra elore? :-)))

En nem erzek konfliktust!

#2927 elejere reagalva egy kicsit finomabban, mint Te: nincs igazad. Mindenkit megol a virus. Es ismet szetneztem egy kicsit a hivatalos oldalon: "Having reached the nebula, the Cylon scout ship transmits back a garbled distress call. It has been infected with a virus that kills all Cylon life."
Kizart, hogy levegoben terjed, ez szepen belemaszik az aramkoreikbe, csakugy, mint Ragnaron a sugarzas. Mintha az lenne felturbozva.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Inkább a te hagyományos értelemben vett vírus-elméleteddel van konfliktusban a rész 😊

Az emberi cylonok eleg szepen elhullottak azon a hajon

"The data set indicates that as soon as the hybrid was infected, the centurions started shutting down."

Ez az én olvasatomban nem azt jelenti hogy a hibrid lekapcsolta a centurionokat hanem azt, hogy a hibrid fertõzõdése után a centurionok elkezdtek leállni.
Vagyis azok is megfertõzõdtek.

Zsolo007
Viszont éredekes, hogy önmagával is konfliktusban van a rész 😊. Nemsokkal Boomer mondata után (lejebb). Six Baltar "álmában" azt mondja: What are the chances that a human could catch something that infects a centurion or a raider.

Sõt késõbb hasonlót állít a néger csávó is. Fura.

UI.: Sorry az elõzõ post hangneméért. Fáradt vagyok <#vigyor5>

Zsolo007
Bazd meg már tényleg.<#vigyor3> Hányszor írjam még le, hogy a centurionok és a raiderek azért álltak le/kapcsoltak le/haltak meg, mert a hibrid kapta el a vírust!!!

Én nem mondtam, hogy cylon.

Ebben mondjuk van valami: Másik, hogyha a levegõben terjed, akkor bármelyik cylon odamehetne egy ûrruhában. <#rolleyes>

As soon as the hibrid was infected the centurions started shutting down 😊. Ezt mondja Boomer.

Egyébként egy fura dolog van, hogy feltételezik(!) azt, hogy az újraéledéssel magával viheti a fertõzött cylon a vírust. Ez fura, a tudata, hogy fertõzõdik? <#fejvakaras>

Ha Baltar cylon lenne, nem engedik oda (vagy utána vissza), mert fertözõtten rájuk is veszélyt jelentene.
Másik, hogyha a levegõben terjed, akkor bármelyik cylon odamehetne egy ûrruhában. No meg a centurionok GÉPEK, NEM LÉLEGEZNEK, szóval nehézkesen kapnak el egy "levegõben terjedõ" vírust. (Elég nehéz errõl a dologról beszélni, tul sok az ismeretlen tényezõ)

Zsolo007
Nemérted 😊. Nem megfertõzte õket, lekapcsolta õket 😊. Emlékszel arra mikor Xena 😊 belecsapott a vízbe és felsikoltott a hibrid? Valószínû fertõzõdése után elvesztette a kontrolt és szépen lekapcsolta õket. Attól még, hogy önálló tevékenységre is képesek nem jelenti azt hogy teljesen autonómok.

Boomer(Athena a neve!!! jegyezd meg! 😄) nem kaphatta el két okból sem: 1. az emberi cylonokat nem irányítja, nincs velük közvetlen kapcsolatban (lásd azok nem haltak meg...nemúgy mint a raiderek)
2. Addigra már bõven halott mire õk megérkeztek oroszlánvadászatra 😊

#2923: Igen, van valami Baltarban...nekem az jutott eszembe hogy õ valami következõ evolúciós lépcsõfok 😊, hiszen megy neki ez a projekció.. 😊

Jut eszembe... azert Sharon egesz csinos "thai chi" kozben :-)

Majd visszanezem, csak gyanus volt a legures terben lebego "halott" raiderek sokasaga.

Six valasztasahoz szerintem meg tobb is kotodik, mondja is, hogy isten valasztasa volt. Biztosan tobben is dolgoztak a vedelmi miniszteriumban es tuti volt meg egy-ket okos user, akinek hozzaferese volt a vedelmi forendszerekhez (pl. dr. Amarak - ha jol emlekszem).

A raiderek autonóm egységek (lásd Scar) szal legfeljebb dokkolásnál kaphatták volna el ha mind beállnak egyszerre a depóba de egy részük mindig kint járõröz szal, az hogy szinte azonnal leáltak inkább a sugárzás/számgép vírus verzió szerintem, a fertõzött hibrid a szokásos rádió adással adthatta át nekik.
És így Boomer is elkaphatta, kár lenne kihagyni a harcoljunk-a-fertõzött-cylon-haverért ziccert 😊

Zsolo007
Nem sugárzás, ha füleltél mondta, hogy amint a hibrid elkapta a vírust a raiderek, centurionok azonnal leálltak 😊. Levegõben terjed az 😊. Nézd csak vissza mikor Baltar jól belenéz...annak tartálya van, abból jött ki...stb..

Six küldetéséhez azért õt választották, mert a Védelmi Minisztériumnak dolgozott és hozzáférése volt a Központi Védelmi Rendszerhez..

Nekem a Baltar vonal most kezd gyanus lenni - mondatja velem jol fejlett paranoiam :-))) Eddig apro jeleket lehetett kapni, hogy nem cylon, most meg ugy erzem erosen probaljak azt alatamasztani, hogy tenyleg nem az. Valami sugarzas utjan terjedhet a virus, hisz a kint levo raiderek is kaptak belole. Azon tul, hogy nagy koponya, biztos volt magyarazata, hogy Six kuldetesehez ot valasztottak. Vagy legalabbis remelem, hogy lesznek meg itt nem nyilvanvalo osszefuggesek :-)

Zsolo007
Miért lenne Boomer(Athena) fertõzött? Ez nem ilyen mindenen keresztül megfertõzõ vírus, valószínûleg levegõben terjed, és abból a valmaibõl jött ki. Szerintem csak valamilyen vallásos iratból idézett, ahogy korábban is tette már...

Honnan gondolod hogy nem volt zsilipelés? Vagy hogy esetleg máshogy van megoldva? Természetesen volt bent levegõ...Baltaron azért volt ûrruha, hogy ne szívja be a fertõzött levegõt.

1. Tigh szerintem is ki van irva.
2. Ezt nem irta még senki: az utolsó mondatokból szerintem nagyon valószínû, hogy Boomer is fertõzött lett - ha csak gyengén is. Másik lehetõség, hogy már látott ilyet, és ismét bekövetkezni látta.
3. Baltar nem cylon, most már egyértelmû. Egyrészt a cylonok részérõl nem lett volna értelme odaküldeni közéjük, hisz meghal, vagy ha visszajön, akkor ugyanugy fertõzõ lesz, és õk is meghalnak.
4. A projekcióval tul sokat foglalkoztok: azok csak a cylonok belsejében léteznek, a kamera azt mutatja, amit az emberek látnak. Ez csak addig volt érdekes, hogy felmerült egy ideig hogy Baltar cylon-e - de persze most már egyértelmû hogy nem az.
5. Vajon miért mondja a légmentes urruhában lévõ Baltar a fertözött Hatosnak, hogy "lélegezz", amikor nincs is ott levegõ (hisz a koloniai hajó csak ugy berepült simán, nem volt zsilipelés). Hogy beszél, ha nincs ott levegõ? Hogy hallja a csaj az urruhában? 😊 Persze ezek csak kötözködések...

Érdekes rész volt a mostani, egyet értek, hogy sok minden kisülhet még ebbõl. Tigh és Starbuck leváltásaszámomra meglepõ volt, azt hittem az Öreg majd levág vlmi erkölcsi dumát, s erre mindkettõ megtörik majd, de nem így lett.
Ezredes valószínûleg nem éli meg a sorozat végét - öngyilkos lesz
Azt viszont jó voltlátni, hogyStrabuck rálépett a pozitiv fejlõdés útjára, illetve, hogy Lee ismét formába kûzdötte magát, s ismételten viperbe ült .

Gondoltam Boomernek - leven cylon - az elso evadban mast mutattak a falak.

joebacsi
õõ...izé...én csak józan(?) paraszti ésszel(?) próbáltam kitalálni a folyamatot, de úgynézki pöttyet akkor mégis mellélõttem 😊
így viszont még hatványozottabb elismerés a teljesítményedért <#worship>

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Zsolo007
Pedig ilyen részek is kellenek, sõt az igazság az, hogy ha én magamnak csinálnék sorozatot akkor csak ilyen részek lennének benne, sokat mozdul elõre a story, van karakterfejlõdés, izgalom, és az ember el tud gondolkozni a történteken. Egy csatás részen nincs mit gondolkozni, az embernek leesik az álla egyszer, esetleg még1x visszanézi, de többször nem, egy jó drámai/történetmozgató/elgondolkoztató részt akár sokkal többször is meg lehet nézni....

Asszem ezzáltal egyértelmû, hogy melyik értékesebb szerintem 😊)

Zsolo007
Rosszul értetted a projekciót õ az erdõre értette amit mutattak a falak a kék/piros vonalakkal maga a hajó. Egyébként közben már rájöttem, amikor mutatják a raptor leszállását a basestar-ra, lehet látni, hogy valami olyasmi (organikus) az a rész, mint amit az elsõ évad végén láttunk..

Azert ez a resz is tobb volt ennel, nagyon sok lehetoseget alapozott meg, en kivancsian varom merre fognak tovabbmenni az esemenyek. Es ezt az eltelt egy ev kulonelest valahogy ujra ossze kell dolgozni. Osszessegeben nekem tetszett, persze jo lesz latni majd akciokat is :-)

ja végre megszabadult a hajától, ideje volt! 😄
kb ennyi volt érdekes ebbõl a részbõl, már megint kezd elmenni woodoo-ba :/

Latom mar megvan a mondat.

Hat, ismet ott allunk, hogy barhogy alakulhatnak a dolgok, tul korai lenne szezonzarorol beszelni, de akar be is fejezhetik a sorozatot. A vegen meg kiderul, hogy mi a cylonok leszarmazottjai vagyunk :-))

Engem nagyon foglalkoztat, hogy mikent kezdtek a skinjobok a piritok mellett. Nem hiszem, hogy egy pirito alkotta oket, akkor tobb modell lenne, a fejlesztesek lepeseikent. Na meg tul vallasosak ezek a gepek. Vagy van koze egymashoz a 13. kolonianak es a cylonoknak?

Kara vegre megtette, levagta. Nagyon ideje volt mar. Tigh nagyon az ongyilkossag fele halad, Ellen itelete sokat lenditett a szakadek fele vezeto uton.

A basestar belseje szerintem nem valtozott, hanem mas-mas projekciot lattunk - ha jol ertettem a mukodest.

Zsolo007
When God's anger awakens, the mighty shall fall. Ezt mondja 😊

Zsolo007
Megnéztem az új részt:
Érdekes rész annyi szent. Kapunk egy képet a cylon technológiáról, illetve helyzet van Baltar cylon-e vagy sem fronton. Én személy szerint továbbra sem tartom cylonnak, már csak azért sem mert az túl egyszerû lenne ebben a sorozatban, valami más van itt a háttérben. Végre nyíltan kimondták, hogy õk is keresik a Földet, ideje volt...

Aztán ittvan ez az akármi ami emberi eredetû, asszem ez még tartogat meglepetéseket, kíváncsi vagyok vajon tényleg a 13. törzs hagyta-e hátra.

Érdekes viszont, hogy hogy változott a basestar belseje az 1. évadhoz képest. Vajon miért?

A Galacticán belüli afférokról: Van egy olyan gyanúm, hogy Tigh-t kiírják nagyon hamarosan. Nagyon lefelé halad, nem úgy néz ki mint akibõl aktív tiszt lesz megint.Azt tudnám, hogy hogy van neki ennyi szép palackozott itala?? Van hivatalos ital fõzdéjük és palackozójuk is? 😄 Viszont Kara hál' istennek elindult a normálissá válás útján.

Ha valakinek van/lesz esetleg angol felirata a részhez, írja le pls, hogy Boomer aki már Athena mit is mond a végén, mert mondatának csak második felét értem akármennyire is fülelek (....the mighty shall fall).

demokrácia:

sztem sem célravezetõ a jelen szituban, de azt se feledjük az embereknek már van negatív élményük - Tigh örjüngése 😊 a szükségállapottal, meg elnöknõ bebörtönzésével...szal Adama lázadástól tartva nem meri bevezetni katonai diktatúrát.

Mondhatnátok de hát a lázadást le lehet verni, ez igaz, de mikor csupán 40e ember van, azok közül le akarunk még lövetni néhányat lázadás vádjával, had fogyjunk még tovább...Adama részérõl taktikai lépés, hogy nem lett diktátor,
egyébként vagy az elejétõl diktátor lesz, vagy késõbb mársokkal nehezebb bevezetni, hisz eleján emberek meg vannak ijedve, elfogadják diktártort. De késõbb mikor látják, demokrácia is mûködik azért, már elutasítják diktátort!!

Néhány megjegyzést fûznék az orvosi ellátáshoz, gyerekekhez:
Kétségtelen ha a faj életben akar maradni, gyerekeket kell nemzeni, tetszik nem tetszik. Folyamatosan veszítenek emberket (korábban támadások folytán, természetes halál utján, betegségek, öbíráskodások - lásd megtörlõ 6 fõs itélõtanács 😊 ), a népesség tehát gyorsabban csökken mint ahogy növekszik (fertilitási ráta negatív...).

Tenni kell vlmit, elsõ lépés volt hogy betiltotta elnöknõ az abortuszt.

Orvosi ellátás - elvileg csak az öreg szivaros orvos van, de ne feledkezzünk meg a Pegasus orvosáról sem, igaz õt sosem láttuk, de annak a hajónak is kellett lennie orvosának + orvosi személyzetének.

Kiesõ emberek - szülés miatt, nem a hajóból 😄 : ne feledjük két BS-re elegendõ képzett legénység tartózkodik a túlélõ között (Galactica és a Pegasus volt legénysége) szal ha nõk elmennek szülni Adama behívja Pegasus férfi tagjait oszt joccakát 😊 - ráadásul ígynõknek nem is kell visszamenniük melozni foglalkozhatnak gyerekkel

Gondolom halom szintetikus elelmiszert is elo tudnak allitani. Elnezve a mai itthoni kinalatot, vannak olyan termekek, amik meg nyomokban sem tartalmaznak termeszetes dolgokat :-)

:-) volt... de biztos van meg mas is. :-)

Zsolo007
De ez még az elsõ évadban volt....azóta fogytak 😄

Pharaoh
Baltar szerint hetente kell 82 tonna gabona, 85 tonna hús, 19 tonna gyümölcs, 304 tonna zöldség. Ezt azért nehezen termelik meg. Igaz ez a számítás egy kicsit túlzó. pl így fejenhént 2 kg hús jut egy hétre, és szûkös idõkben nem kell minden nap húst enni.

Pharaoh
Úgy emlékszem ott csak virágok meg park volt, semmi mezõgazdaság.

kBagyula
Kár, hogy felrobbant.... <#whatever>

\"One Group. One Spirit.\" Steam: kBagyula BF2: RogerNyul; BF2142: RogerNyul; CoDWaW: RogerNyul; MW2: RogerNyul; BFBC2: RogerNyul; WoT: RogerNyul

Amit mi. Tenyleg! :-) Vannak nagy allat mezogaazdasagi hajo, a Cloud 9-en micsoda zold pompa van :-)

Egymást. <#vigyor>
Pharaoh
Amúgy mit eszik ez a 40 ezer ember?

Ez igaz, de a helyzet szerintem itt nem egészen ez.

Nem egy mûködõ demokratikus békés rendszer átalakulásáról van szó mert vki hatalmat akar vagy változást az életmódban hanem egy vegyes társaság együtt menekülésérõl amikor a cél tisztán látszik (túlélés) ráadásul totális háború van.

Adama mint katonai vezetõ már megtanulta hogy hogyan kell kvázi teljhatalommal irányítani embereket és szerintem MINDENKIT flottairányítás alá venni, na ez lett volna a leglogikusabb megoldás, mindenki katona és pont.
Végülis EZ a háború nem hadseregek hanem "fajok" háborúja ahol a vesztesnek game over szal...

Ja tényleg 😊

Helyesbítek: túl ritkán látok ilyesmit

Ennek ekes peldaja volt amikor a keves "cylonbarat" felkelo befeszkelte magat a barba, ahol Leet jol meglotte Kara. Furak vagyunk mi emberek... es errol szol a BSG is :-)

[NST]Cifu
A másik probléma, hogy az embereknek el is kell fogadniuk, hogy nincs többé semmiféle beleszólásuk a sorsukba, az irányításba. Egész eddigi életükben egy ismert rendszerben éltek (nem tudok róla, hogy lett volna más vezetési rendszer a világban, legalábbis a közelmúltban). Most pedig le kell(ene) nyelniük, hogy mondjuk egy keménykezû katonai diktatúra irányítja minden cselekedetüket. Ez magában hordozza alapból az ellenállás, a felkelés vagy akár forradalom helyzetét (ne feledjük, most is vannak ilyenek!).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Ja meg ami nagyon megfogott a sorozatban az az ûrharcok (relatív) realizmusa, nem úgy röpködnek a vadászok mintha légkörben repülnének hanem néha teljesen elfordulnak a menetiránytól és a tehetetlenség viszi õket tovább egyenesen, ilyet más scifiben még nem láttam 😊

Babylon 5; 2001; 2010; Space 1999...

Nekem sem szimpi a demokracia, mert ilyen helyzetben mukodeskeptelen. abban viszont van valami, hogy ha valaki megerzi a hatalmat, akkor eroskezu vezetobol veres diktator lesz (kevesen tudnak ennek ellenallni) es egy ember korul fog forogni a vilag. Ez nagyon veszelyes, tobbszor volt ra pelda a tortenelemben, hogy balul sult el. Viszont valamennyire korlatozni kellene ezt a fene nagy szabadsagot...

[NST]Cifu
Tudjuk, hogy a Capricai (és valószinüleg a többi kolóniai) túlélõkkel terveik voltak. Talán majd egyszer megtudjuk, mi lett ezeknek az eredménye. Lehet, hogy itt egy új megközelítést akartak a Cylon-Ember kapcsolatok terén. Lehet, hogy a Six-ek érték el, hogy így cselekedjenek.

Erre meg lehet magyarazat, hiszen valamit kiotlottek a cylonok az emberekkel kapcsolatban, amit ugy tunik kezdtek nagyon megbanni. Viszont regen morfondiroztam azon, hogy ha a cylonok tenyleg logikusan mukodnenek, akkor el sem kezdodott volna sorozat, mert tobb modelt csinalnak, beszivarognak (tobb ido alatt es kulcspoziciokba), majd a tizenket koloniat egy pillantas alatt irtjak ki. Esetleg eljatszadozhatnak, hogy ha vezeto szerephez jutnak, akkor egymas ellen jatszak ki a koloniakat (a Sagit amugy is kizsakmanyoltak, Zarek ezert is lazadt fel). :-)

Ja meg ami nagyon megfogott a sorozatban az az ûrharcok (relatív) realizmusa, nem úgy röpködnek a vadászok mintha légkörben repülnének hanem néha teljesen elfordulnak a menetiránytól és a tehetetlenség viszi õket tovább egyenesen, ilyet más scifiben még nem láttam 😊
Viszont olyat már igen hogy a szétlõtt ûrhajók "lezuhannak" a csatához képest, az baromira látványos csak komplett hülyeség 😞

Például ez, a megszállás helyett a cylonoknak le kellett volna bombázni a felszint.
Vagy lesz még késõbb valami ami majd megmagyarázza hogy az egész megszállós-elszökõs izének mi volt az értelme (legalább is remélem lesz)

Hja, én is csak azért vagyok ilyen kritikus mert eleinte még kb ésszerû döntések voltak az elsõ részekben és EZ tényleg ritkaság a mai sorozatokban és most hogy kezd elmenni az egész a szokásos demokrácia über alles vonalra, na ez nem tetszik 😞

mrzed001
Azok már rég halottak, csak még maguk sem tudják.
Hatalmas földi és ûr túlerõvel néznek szembe, és folyamatosan morzsolódnak (egy gyerek meg ugyebár sokáig tart mire fegyverforgató korba ér, szóval egyszerûen túlszaporodják a konzervek õket).
Annak esélye hogy 5 évig kihúzzák/elbujdokoljanak konvergál a nullához.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

ha viszont igy van, akkor totál értelmetlen volt a new capricai cseszegetése az embereknek, és az erõltetett leoben szál a gyerekkel és a szerelemmel. Ott van sokezer "betört" capricai (egyéb koloniai), akik semmilyen segítségre nem számíthatnak, nincs lázadási esély, remény, hogy jön valaki megmenteni õket. Másokkal sokkal egyszerübb lett volna, mint egy lázadó, a cylonokkal szemben sikerélményekkel rendelkezõ, komoly katonai erõvel és szakértelemmel bíró közösséggel szemben, akik meg vannak szervezve, van elnökük, kidolgozott szabályrendszereik és elveik amikre támaszkodhatnak.

Nem is ragozom tovább.