6292
  • Hoz_Hun
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Arról ne is beszéljünk, hogy az űrben -273 fokot elég jól tolerálták. Ha azt nem vesszük figyelembe, hogy hirtelen 1 bar nyomás veszteségtől a testedről és elpattanának az ereid.
  • CicMax
    Ne is azt frissitgesd, mert elköltözött, http://hosszupuskasub.extra.hu/
    De ezt is frissítgetheted: www.cicmax.atw.hu
    Viszont holnap reggel érdemes elkezdeni, mert ugyan már elkezdtem a fordítást, de csak este tudom folytatni, meló miatt.
  • lokko
    nyah valahol megnyugodtam, ez a rész jobb volt mint az előző :D

CicMax fel lehetne hozzád kérezkedni egy rajongói levlistába? A te fordításodnál nincs jobb , mer a http://hosszupuska.freeweb.hu/ oldalt már unom naponta körömrágva frissítgetni

... én gyengeségem hogy az öreg Adama külföldi motymorgását nem mindig tudom kibogozni fülre
  • BiG G
    azért ez erős volt, valljuk be. kiveti őket a "huzat" és sikerül úgy menőverezni a raptort, hogy pont az ölükbe hulljanak, és még túl is élik? utána Chief simán sétálgat a babával, és Cally-nak is csak a szeme sarka vérzett be?

ez nagyon erős volt :))) de ettől függetlenül BSG rulz
  • zorden
    Hehe... mit ki nem bir egy ember urruha nelkul, mi? :-)))
  • Hoz_Hun
    Ez így van. Szerintem jók a BSG színészek.
  • Hoz_Hun
    Jaja, csak elirtam.
  • Cmdr
    Egy színész akkor éri el a célját, amikor ilyen érzeseket kelt egy emberben!
  • Seten

Sail az Saul akar lenni?

• Hoz_Hun
    Helo a legjobb karakter Sail meg a legrosszabb (én őt utálom a legjobban, és sok sorozatból a nyertes legantipatikusabb). Ez magánvélemény és igen már én is a 3. évadnál járok.
  • Ananova
    Nekem is van egy elméletem a maradék 5 beazonosításával kapcsolatban. Ha a Cylonok bizonyos egy istene mindenképp követni akarja az emberi egyisten vallását, és miért ne akarná követni, akkor nagy a valószínűsége h párosával teremtette meg azt a bizonyos 12 "emberi" cylont. Mert miért is páros a számuk? Lehetett volna akár 11 vagy 13 is. Akkor viszont jól számolva a maradék nem ismert 5 cylon 2 férfi és 3 nő. És kik is lehetnének a "gyanúsítottak"? Gaeta sztem tuti, a másik akár Helo is lehetne /lehet h szándékos a provokálása, hátha kivágják a zsilipen?/ Vagy lehet h Baltar a kivetítések miatt. Akkor viszont marad a 3 nő, az egyik tippem Ellen, Tigh felesége aki furcsa módon került elő, és Baltar sem adott egyértelmű választ a vizsgálatnál / azt mondta Sixnek 1/9 végén, maradjon az ő titka valójában ember e vagy Cylon/. Lehet h meglepetésként még előkerül a 3 évad végén ami eléggé megtépázná Tigh becsületét, /lenne min kínlódnia a 4. évad részeiben/. Akkor marad 2, ami viszont nagy meglepi lesz, bár nekem Lee felesége is gyanús, túl becsületesnek akar látszani és a "tűzhöz" is elég közel van, akár lehetett ő is aki infozott a Cylonoknak, és így a befejezésnél lehetne hepiend Kara és Lee kapcsolata. Az utsó nő pedig biztos h magas pozícíóban van, h elég nagy legyen a filmet lezáró sokkhatás. Nna ennyi lenne, bár lehet h teljesen hülyeség :), csak egy elmélet.
  • Fenrir
    Én láttam minden évadját, nekem tetszett akkor.
  • Cmdr
    A Voyager egy 10 éves sorozat(1995-2001), még is mit vártál? :) Inkább került el a Babylon 5 sorozatot, tuti szétunod rajta az agyad, az Amiga-n készült trükökkröl ne is beszéljünk! :D
  • Fenrir
    Én pont ma néztem meg egy ST: Voyager részt. Ahhoz képest bármelyik BSG rész fényévekkel jobb mint hangulatra, történetre és karakterekre.
  • Cmdr
    Szerintem jó rész volt, nem tudom, hogy mi bajotok van vele... nézzetek meg egy Babylon 5 részt, az is ilyesmi. Kellenek az ilyen részek is.
  • Seten

Te tudnád cancel-ezni az egész sorozatot? Hol melózol? :)

• Cat #3587
    délután én is odakapcsoltam, de valahogy furán szintelen, fakó volt az egész rész. Nálam volt valami szar, vagy tényleg ennyire szar minőségű már a csatornánál lévő kópia?

A Helos rész után remélem, minél hamarabb lezárják a sorozatot, ne kelljen nekem canceleznem... :(
  • Bubbax
    "űrzsidó" "űrnáci" "űrkomcsi" nem vicces
    téma remélem le van zárva.
  • 0Fritz0
    #3274 ;)
  • Bubbax
    Tényleg leadták az első felét. Az ócska szinkron miatt öt perc múlva elkapcsoltam.:( Mindegyik hangot felismertem valahonnan, mind szar volt.:(
  • Cmdr
    Akit érdekel a harmadik évad bakiparádéja
    ezt nézze meg, de FIGYELEM a filmecske közepén elhagzik, hogy ki is az a bizonyos egyik cylon, és mi történik vele!
  • dragon3
    Ja, érdekes...
    Szinte be se volt reklámozzva, az újság elírásokról nem is beszélve...
    Csoda ha nézzte valaki!
  • 5w0rdf15h
    épp most megy :D
  • Seten

Azért mert én nem ölnék más vallású civileket, nem vagyok Dr. Űrmengele/Cain-párti, már le is lettem komcsizva?
    Naszép! :)

• [NST]Cifu
    [spoiler]Egyfelől a menekültek: ahogy nézzük a zsugorodó Capricai flottát, a Galactica jelenleg a legnagyobb hajó, és egyben valószinűleg a legtöbb beltérrel is rendelkező. Valószinüleg az Új Capricai menekültekről van szó, és tegyük hozzá, hogy a Galactica fedélzetén való elhelyezésük eléggé sok problémát vethet fel (akárhogy is nézzük, a Galactica továbbra is hadihajó, márpedig ennyi oda nem való civil a fedélzeten sok gondot jelenthet). Érdekes kontraszt a mostani felvételeken lévő zsúfoltság azzal a képpel, amikor az öreg Adama a Galactica kongó folyósóin magányosan sétált...

Másfelől Halo: Joebácsinak igaza van - és mégsem. A legnagyobb problémája véleményem szerint a túlélő flottának továbbra is az, hogy nincs egy valóban működőképes és kellően határozott, konzekvens vezetése. Demokráciát ilyen körülmények között el kell felejteni. Ugyanakkor a régivágású katonai rendszer sem valószinű, hogy működne, a túl nagy ellenállás és ellenérzés miatt (sokan vannak, akik nem lennének képesek beilleszkedni egy szigorú, fegyelemközpontú, merev rendszerbe, ráadásul a külső kontrol nélkül túlzásokba is eshet -> Cain-féle rendszer).

Ez a rendszer viszont sem egyik, sem másik. Mondok egyszerű példákat: minimális az alakiság. Tisztelgés, fegyelem, egyenruha (figyeltétek, hogy e téren milyen változások vannak a pilot óta?), megszólítás, stb.
    Valahol a mélyben olyan érzés, mintha a Galactica személyzetéből többen aféle félig kiábrándult, laza, már-már nem törődöm szinten élné meg a katonalétet. Az egyenruha, a rendfokozati jelzések olykor szinte már csak jelzés értéküek, hogy mi valami harcosok vagyunk, és ezért megkülömböztetjük magunkat a többiektől. Szerintem Halo (és Kara) viselkedésén is ez látszik. Többé kevésbé az egymás (és a felettesek) iránti személyes tisztelet az, ami még egyben tartja az egészet, nem pedig a kőkemény katonai szabályzat.

Dohánytermesztés: Egy hosszú távú űrhajón a friss élelmiszert csakis növénytermesztés és esetleg állattenyésztés segítségével biztosítható. Valószinüleg valamelyik mesterséges "üvegházban" feketén (de inkább szürkén) foglalkozhatnak dohánytermesztéssel is.
  • QuippeR
    te űrkomcsi :D
  • Seten

Ebben egy kis űrnáci felhangot érzek! :)

• dragon3
    Hát nem tom ebből mi lesz, de a TV2 teletextje szerint már MA beindul a mini...
    Kíváncsi vagyok...
  • Prof William
    Esetleg Helo titokban dohány termeszt egy kabinban és feketén 100 -os haszonnal árulja. :)
  • haxoror
    Hát jah, nem csak cylon felesége van (aki ill. AMI flottatiszt!!!) de még az űrzsidókért is kiáll!
    (plz lökje már ki valaki a zsilipen! )
  • Fenrir
    Szerintem egyáltalán nem volt rossz rész, kell az ilyen is.
  • BladeW
    "A másik furcsaság hogy honnan van még mindíg cigibevaló dohány, persze ez részletkérdés."

LOL ezen mar enis gondolkodtam. Kene egy olyan "toltelek" resz ami majd erre is fenyt derit
  • BladeW
    Szerintem felreertitek Tigh direkt kiprovokalta hogy Helo megusse utana mondta is, hogy latom meg erdekli a baratjai velemenye. Arra volt kivancsi mennyire rugaszkodott el a valosagtol Helo, es ezzel az oklossel bebizonyitotta, hogy megprobal ket labbal a foldon jarni, es igen is ketelyek gyotrik hogy nap mint nap egy nejlonnal hál.
    Nekem egyre szimpatikusabb Tigh pont az ilyen huzasai miatt, amit senki mas nem tenne meg.
    Ez a resz pedig szerintem kifejezetten kellemesre sikeredett. Volt eleje, kozepe, lezarasa, egy korrekt ekeszet nyujtott.
  • Daverip
    Nemcsoda ha néhányan kissé érzékenyebbek, hisz ezek az emberek egy elpusztult civilizáció utolsó tűlélői, amit nem lehet könnyű feldolgozni.
    Az meg még rátesz egy lapáttal hogy a cylonok- akik a legfőbb gonosz az emberek szemében- lagerbe dugták őket 4 szerény hónapra. Meg Helonak sem túl könnyű a sorsa, lehúzott Capricán rohadtsok időt(szinte biztos halott volt hisz mentőakciónak se híre se hamva nem volt), aszthitte meghalt a gyereke, le kellett lőnie a nejét hogy az visszaszerezze a kölyköt, és nem tudhatta hogy látja-e még valaha... Az a minimum hogy leken egyet Tighnak, aki folyton cseszeget mindenkit, de őt kifejezetten.

Amúgy csodálkozom hogy ennyit cigiznek a szereplők, mikor az amcsi filmekben direkt nem bagóznak hogy ezzel is "jó példát mutassanak" az embereknek. A másik furcsaság hogy honnan van még mindíg cigibevaló dohány, persze ez részletkérdés.
  • Seten

(Már) nem vagyok katona. :)
    Viszont ha Adama látta volna az incidenst az igaz, hogy adott volna pár hét fogdát függelemsértésért de ugyanakkor ő is úgy gondolta volna, hogy jogos a pofánverés!

Másrészt Tigh, az evakuálás óta (sőt már korábban is) folyamatosan "tiporja a lelkét" Helo-nak és Athena-nak és szerintem nem ez a dolga.

• joebacsi
    de te nem vagy katona (legalábbis remélem)
    azt mondta, hogy dugja a feleségét minden nap, aki mellesleg nájlonból van...a seregben ennél jóval nagyobb inzultálást is le kell tudni nyelni, és nem ilyen érzelmesen lereagálni
    tight tette a dolgát, kicsit megtiporta a lelkét, ami teljesen normális, mivel ez a dolga :)
    míg helo lehet, hogy nagyon jó ember, de - iszonyat szépen fogalmazva - túl romantikus a sereghez, semmi keresnivalója ott, mert iszonyat nagy veszélyforrás...és engem igazából ez bosszant, hogy még mindig ott van
  • Seten

Miért? Én is bevertem volna neki ha így beszól.

• joebacsi
  • zorden
    Ize, a negyes felallas azert nem volt :-)) De kulon-kulon jol el vannak a masik agyaban :-)
  • PiszkosFred
    Akkor ujra meg kell neznem par reszt, mert nem emlexem ra hirtelen ;] De ez esetben akkor targytalan az a kerdesem.