-
OFF:
mermalior:
Szerényebben kisöreg, vagy húzz el innen valami anyázós topicba.
Vagy észérvek, vagy szádbalépek.
VILÁGOS ??
:OFF
A mostani Battlestar Galactica nem ugyanaz, mint régi, de még csak nem is a folytatása a régi sorozatnak. Remake
Ha olvasgattad a fórumukat, akkor olvashattad, hogy ők sem voltak biztosak benne, hogy most mit is csinálnak. Olvasgattam olyanokat, hogy az eredeti BSG folytatása, de olyat is, hogy a felújítása.
Hogy mi, az majd kiderül (én is azt írtam, hogy folytatás hülyeség).
Ami Kobolt illeti, fentartom, hogy logikailag nem megalapozható, amit írtál, és hatalmas logikai bukfencek vannak benne.
Miértis? Hogy is nevezhették el a Kobolon élő népek/törzsek magukat egy soselátott bolygó soselátott csillagképei alapján (és persze a csillagkép a zászlójukban is szerepel, tehát látniuk kellett)
Gondolom az is teljesen egyértelmű, hogy ha a Kobolon alakult ki a civilizáció (még ha el is jutottak páran a fölre, meg vissza), akkor sem egy üres harmadrangú elhagyott bolygó senkiáltal nem ismert csillagjegyei alapján nevezik el a trözseiket.
Ez teljesen inlogikus.
Az, hogy a törzsek szinbólumai földi eredetűek egyértelműen azt jelenti, hogy a törzsek is földi eredetűek [pont]
Variációd 1:
A történet jelenlegi állása szerint SEMMI alapja, abszolút fantazmagória. Ez az elhagyták a testüket zagyvaság olyan, mintha az SG1-ből szedted volna (ebben az univerzunban a próféciákon és a barlangon kívül eddig semmi "természetfölötti" nem mutatkozott, szóval nem tudom honnan szeded. Utalj részekre.)
Variációd 2:
Megnyugtatlak, a 13. faj a földi. Többször is elhangzik a sorozatban, felesleges ezzel bármit is kombinálni.
Levezetés 1:
Bizony, Kobol ősi hely, már csak mint mítoszt ismerték. Erről talán elég ennyi is.
2. Mi történt Kobolon?
Lényegében foggalmunk sincs. Annyit tudunk, hogy innen indult el a 12 törzs, és hogy meghagyták itt az utat a 13. törzshöz.
Minden más rossz következtetés, és túl élénk fantáziára utal
Ki cylon és ki nem:
Nos, hol is bukik meg az egész elméleted?
A legelején.
Ahhoz, hogy valakit le lehessen klónozni, talán csak egy hajszálra van szükség. Ergo bárkit leklónozhattak a Cylonok, 1-2 napra az eredetit elrabolva emlékeit átültethetik a másolatba, és kész.
Aki visszatér már a klón (a cylon), és senki sem veszi észre, még a saját apja sem (viselkedése is az eredeti marad).
Boomer1 is teljesen meg volt győződve róla, hogy ő Boomer, emlékezett az összes régi emlékére, és az szerint cselekedett (ameddig nem jött rá, hogy ki is, akkor instabil lett)
Szóval, röviden: foggalmuk se lehet, hogy ki Cylon, és ki nem (ezt csakis a Cylondetektorral lehet megállapítani)
Egy biztos Tighné nem Cylon
A 2x7-es rész:
Kiderült, hogy ő nem egy cylon chip
Nem egy fém alapú szervetlen chip, az biztos, de lehet organikus chip, vagy csak egy program. Miért is lehet egy program?
Mert talán az első részben attól a lökéshullámtól Baltar-nak meg kellett halnia (az nem védhette meg, hogy belekapaszkodott a Cylon szukájába, nos azzellen nem véd :)) -> ergo, Baltar egy klón (lehet, hogy már hamarabb kicserélték, és ezért vezettette be a BattleStar-ok vesztét okozó rendszer hálózatosítást)
Six nem Isten angyala. Az angyalok feladata, hogy segítsék, óvják és felügyeljék az emberi fajt (ala Biblia).
Bár nem túl sokat olvasgattam, de annyit még én is tudok, hogy az angyalok lélek nélküli lények, akiket nem egyszer ölni küldenek
Adama megint zseniális volt, a végén a tapssal elérte, hogy azok, akik őt követték és esetleg haragudtak Roslinra azért mert szétszakította a flottát és családi kapcsokat, most érezzék, hogy Ő valóban támogatja az elnökasszonyt, és az egész dolog nem csak egy kényszerű egyezség, kompromisszum, hanem hogy Adamai szavaival éljek "visszaadta" nekik a kolóniák elnökét, az elnököt, a civilek vezetőjét
Teljesen egyetértek
Zarek sem hülye. Azzal, hogy azt mondta a barátjának, hogy most nem teszünk semmit (mikor feltünt Adama), látta, hogy ezzel a látogatással, amit Adama tett a Kobolra, az ő pozíciója nagyban gyengült és a lehető legrosszabb húzás lenne most lépni.
És pl elég rossz húzás lenne az apja előtt lelövetni a fiát.
A karakterelemzésed egyébkét jó.