• [NST]Cifu
    Spoiler!

Noha alapjában véve logikus számomra az 1. verziód, kicsit másképpen csavarnám.

mrzed rávilágított a dolog egyik lényegére: nem biztos, hogy a Kobol az emberíség bölcsője. Talán valamiféle vallási központ lehetett. Szerintem. :)

Egyébként én egy másik verziót is elképzelhetőnek tartok - mi van, ha a Cylon a 13. törzs?

Ami az elnökasszonyra vonatkozó írásodat illeti, lent, a #234-ben már kifejtettem a véleményem ez ügyben, nem ismételném magam, a lényege az, hogy ostobaság volt részéről így kezelni C-Boomert, és ugyanígy ostobaság volt Adama reakciója is Kobolon. Hatalmas lépéshátrányban vannak a Cylon-okkal szemben, ilyen esetben simán megölni C-Boomert szűklátókörűség, ez különösen igaz az öreg Adama-ra, hiszen ha valakinek, neki át kellett volna látnia, hogy a Cylonok tervének megismeréséhez az egyik kulcs Boomer lehet, sőt ha elég előrelátó, még segítségével ki is tudja cselezni a Cylon-okat!

Megjegyzem, érdekes, hogy noha megvetik és nem bíznak C-Boomer-ben, az továbbra is a Galacticán van, nem pedig valamelyik másik, kevésbé fontos hajón.