-
"Ami a babyboom-ot illeti, nos valahogy a háborút követő Mo is megbírkózott vele, nem hiszem hogy nekik ez sokkal komolyabb kihívás lenne (hajónként: ovoda-iskola)."
Nem értek hozzá, ezt leszögezem előre ;] De azért megint más egy háború utáni ország, ahol - külföldi segélyekkel - de megindult az újjáépítés, és ahol nem 40.000en maradtak hírmondónak. Itt a flotta teljesen magára van utalva. Épp hogy fenn tudják tartani a flotta hajóinak az állapotát, és folyamatosan foltozgatni a hadihajókat (BSGt és a harci kötelékeit), és az egyéb hajókat, mert azt ugye feltételezzük, hogy közel 2 éves menekülés alatt azért azok is kopnak és "romlanak". Biztos hogy megoldható lenne a dolog, de az én felfogásomban ez alapjaiban változtatná meg az egész eddigi dolgokat. Az eddigi erőforrásokat (ebbe minden beletartozik, a nyersanyagoktól az üzemanyagok keresztül a gyártó kapacitásokig) többfelé kellene osztani, ami nem biztos hogy egy kihalás szélén álló, menekülő faj szempontjából szerencsés lenne. Hiszen ezzel - szerintem - tovább gyengülne az egész flotta. Nem a gyermekek és a hozzá kapcsolódó változtatások miatt, hanem azért, mert hogy ezt kialakítsák, máshonnan kellene elvonni az erőforrásokat. (a szülő anyák miatt munkaerőkiesés, hajók átépítése a gyerekek miatt, új orvosok és nővérek képzése - ami azért nem 2 hét ;] - stbstb.) Sok olyan új dolog jönne a képbe, amit nem biztos, hogy menekülés közben kellene eljátszani.
De ám legyen, próbálják meg. Akkor csak egy szempontot nézzünk. Mi a helyzet azokkal a szülés kapcsán számításba jöhető nők kiválásával a flotta iparát illetően? Vagy dolgozzanak, amíg el nem folyik a magzatvíz? Aztán a gyors szülés után a gyerekeket hagyják ott bepólyázva a dokinál, majd irány vissza a "szallag mellé", mert a termelés nem állhat le?
Bár hozzáteszem, rengeteg a civil hajó, nem tudni hogy az ottani utasok mit csinálnak. Feltételezzük, hogy mindenki dolgozik valamin, ami a flotta érdeke, és nem csak ülnek a kabinjukban. De ha ott ülnek és malmoznak, akkor nem szóltam, akkor nincs gond... ;]