Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Cylonok akarnak valamit. Egyébként úgy porrá bombázzák azt a 30.000 embert 5 perc alatt, hogy köpni-nyelni nem tudnak. Valamit akarnak, lehet hogy a szaporodással kapcsolatban, lehet hogy egyéb, passz. Egy biztos, hogy nem véletlen ez a fajta kommunkáció azok után, hogy kiirották az emberiséget, és végigüldözték õket pár naprendszeren...

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

ott annyi történt, hogy behozták a papot mint szereplõt, igy már capricán láthatod hogy õ valojában egy cylon
valójában tehát nem a pap volt a mellékszereplõ a jelenetben, hanem a fedélzetmester.

"Mondjuk kíváncsi vagyok, hogy hogy lesznek képesek harcolni mikor a személyzet jórésze (a legjobb pilótájukkal együtt) lent csücsül és majd ellenáll 😄."
biztos hogy itt ellenállás lesz? úgyértem, biztos hogy a cylonok támadólag lépnek fel és ellen kell állni nekik? szerintem ezek totál nyitott kérdések, kihozhatják ezt is, azt is.

Zsolo007
Én is kíváncsi vagyok, de nincs az a rajongás ami az 1. és 2. között volt. Döbbenet nálam is megvolt, de az inkább amiatt volt, hogy hirtelen nem tudtam elképzelni, hogy hogyan képesek ennyi marhaságot összehordani...

Annyi minden érdekes dolgot kihagytak, egy példa:

Ottvan például a chief és az öngyilkos hajlama. Nem jött le semmi konklúzió az évadzáróban. Összeházasodtak, ennyi. De ebbõl szerintem ki lehetett volna hozni pár dolgot, ehelyett ugrottak egy évet, lol.

Egyébként van egy sejtésem, hogy mi lesz ebbõl: Egy teljes évadot el lehet ezután csak azzal húzni, hogy hogyan mentik ki az embereket New Capricáról. Mondjuk kíváncsi vagyok, hogy hogy lesznek képesek harcolni mikor a személyzet jórésze (a legjobb pilótájukkal együtt) lent csücsül és majd ellenáll 😄.

És akkor 4. évadban Roslin elnök lesz és elindulnak megint a Föld felé. Aztán újabb bonyodalmak, 5. évad talán, de lehet csak a 6.ban találják meg földet. ÉS akkor jöhet a 7. amikor a földiekkel visszavágnak, és még 4 vadon keresztül visszamennek és elfoglalják a 12 kolóniát, aztán még 1 évad míg kiirtják az összes kenyérpirítót. Elég sötét jövõ. Ne legyen igazam.

PiszkosFred
Hááttttt...ööööö... Nemtudom mit mondjak. Megnéztem, és kb ugyanolyan döbbenet lett úrra rajtam, mint a season 1 végén. Hát nemtudom. Egy biztos, hogy az írók olyan szinten kerülik a hálivúdi kliséket, hogy az már félelmetes. Najó, volt benne az is, de ezek képesek akkorát rúgni a forgatókönyvbe, hogy pár fejezetet átugorik a "tû". Érdekes szezon elé nézünk. Egy biztos. Season2 elsõ pár percét úgy vártam mint egy hülye, nagyon kíváncsi voltam a "zárópoén" folytatására. Most is érdekel mi lesz a folytatás, de valahogy kevésbé.

A helyszíni látványvilág pedig... szóval a Fireflyban elment egynek ez a fajta megjelenítés, mert az a sorozatot nem volt szabad komolyan venni, és akkor egybõl jobban festett a colt, a ménes, és mögöttük egy úrhajó. De ez a bsg egy komoly scifi (-nek indult anno), ez a fajta koncepció szerintem is távol áll az egésztõl.

Meglátjuk mi lesz, én személy szerint skizofrén módon csalódtam is, de egyúttal mégsem csalódtam a 65 perc után ;]

egyetértek, nagyon elbaszták. nemértem miért kell ilyen blade runner szeru "takaróban járkálunk az esõben és a sárban" stilusba átvinni egy urhajós-vadászgépes sci fi sorozatot.

Zsolo007
Nézem én is. Elmegy, néha szórakoztató is. És ennyi. Nem gondolkodtat. Nem vet fel morális kérdéseket. Karakterfejlõdés annyiban merül ki, hogy Tilknek hol van haja hol nincs 😄. Néha vannak jó pillanatai, de alapvetõen olyan semmilyen. A BSG olyat hozott amit eddig nem láttam. Az 1. évadban. A 2. évadban már éreztem valamit, hogy valami nincs rendjén. És ez most csúcsosodott. Lehet hogy fogom nézni a 3. évadot. De ezzel az évadzáróval kiveszett belõlem az a rajongás ami eddig volt. Innentõl kezdve nem fogok mélyen filózni a részeken, karaktereket és plotot elemezni. Nincs értelme. Legalább annyi jó van benne, hogy így nem jelent majd gondot a 3. évad kivárása.

IMYke2.0.0.0
Mindkettõ marketing filmsorozat - a pénzrõl szól.
Bõvebben és érthetõbben: minél tovább húzni, hogy dõljön a lé a reklámjogokkal és a nézettséggel...
Érted...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Mi bajotok sg-vel? Nézem a simát is, meg az atlantist is.

Az a baj, hogy nagyon egyetertek Veled, habar SG-t soha nem neztem, de ezt a vege...

[NST]Cifu
S2E20

Az aknavetõk számítógépes grafikával voltak megcsinálva, ahogy a Cylon Centurionok is. Magyarul csak a desingerek képzelete szabott határt, mit és hogyan csinálnak. A lehetõ leghülyébb megoldást választották. Vagy nem, talán az még szánalmasabb lett volna, ha sima kézigránátokat dobáltak volna a Cylon-ok.

Az egy év ugrás sok volt, picurit még reménykedem, hogy valami olyan csavaros dolog merült fel bennük, ami miatt megérte ez a rizikó, de én is kicsit ki vagyok ábrándulva az alapfelállástól. Viszont sok dolgot eltaláltak. Leharcolt Lee már egy fokkal kevésbé ellenszenves, Dualla egy fokkal vonzóbb lett hosszú hajjal, stb.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Zsolo007
Nem elemzem a részt. Szükségtelen. Ezt elbaszták. Elérték azt, hogy ne várjam a 3. évadot. Grat nekik.

Azt érzem, hogy lesüllyedtek a StarGate szintjére. Egyértelmû mire volt jó ez a húzás: lehet vele húzni az idõt. Több pénzt bezsebelni.

Sajnálom, hogy egy ilyen nagyszerû sorozatot tönkretettek. A 2 évad jó volt, megtartom. De innentõl kezdve nem érdekel.

<s02e20>
Az ilyen kezzel toltos aknavetokon csak mosolygok - biztos a budget az oka :-(. Nekem azert nem tetszett ez az ideiglenes befejezes, mert ugy atugrottak egy evet, hogy azt sem tudtam hol vagyunk. Kozben egy csomo olyan tortenest hagytak megvalaszolatlanul, amit szerintem reszben le kellett volna zarni. A papok (vegulis kiloktek oket?). Sharon-C, aki elegge depresszios lett, de Heloban megvolt a kuzdeni vagyas erte; Helo a Galactican van, mi lett Sharonnal? A fonok szorongasai, amik nem mulhattak el azert, mert felismerte, hogy a pap cylon. A cylonok hirtelen kivonulasa es uzenete, en ezt amolyan valahogy le kell zarni hatasnak tudom be, nem erzem mogotte a valos magyarazatot, mert nem hiszem, hogy feladtak eredeti terveiket. Erre bizonyitek, hogy ujra megjelentek. Zavaros, amit irok, tudom, de meg egy aprosag. Elso esetben "elneztem", hogy a cylonok nem vegeztek tokeletes pusztitast, mert ugye akkor nincs sorozat. De ez a mostani tettuk szamomra nem magyarazhato. Szoval osszessegeben bennem az egesz sorozat eddigi ertekeit kerdojelezte meg ez a resz, es nagyot csalodtam.

geri15
szaladok ;o)

folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.

[NST]Cifu
S2E20

1.: Aknavetõk, hagyományos, kézzel töltõs aknavetõk (!!!) a csúcstechnikás Cylon arzenálban... õõõõ.... hát finoman szólva tré ötlet volt a készítõktõl. Fantáziátlan és ostobaság...
2.: Zene: egyre jobb, a priest-theme nagyon tetszett...
3.: Megvan a következõ Cylon model, mondhatni gyorsan (a feltünéséhez képest), imádon Dean Stockwell-t, mint szinészt, de az, hogy behozták ezt a vallásos Cylon-dolgot, én egy kicsit homlokráncolva néztem, egészen a "there is no God" szövegig. Hatalmas jelenet volt, amikor a két Stockwell-Cylon beszélt.
4.: Baltar vs. Roslin, szép kis oldalvágások mindkét oldalról, vártam mikor vágja Roslin képébe Baltar, hogy neki köszönheti az életét.
5.: Sharon-C: hoppá, úgytünik elvesztették az egyik nagy fegyverüket a flottások. Viszont mi a rák történt vele? Ott rohadt egy évig a Galactikán?
6.: Nagyon durva sötét fellegek megint az égen - Roslin akár törvénytelen módon is hajlandó lett volna Baltart megfékezni. A sötét, korrupt, drogos, erkölcstelen Baltar megjelenése sem kevésbé vészjósló, fõleg az, ahogy ráeszmél mit is tett valójában.
7.: Érdekes III. évadot várhatunk. Bár nem igazán tudom, mit lehet ebbõl a helyzetbõl kihozni, de tény, hogy egyetlen (dupla) rész alatt fenekestõl felfordították az egész sorozatott. Azt nem mondanám, hogy rossz irányba, de kétségkívûl alapos változások voltak.

Zsolo007
OKs, figyelem a topicot 😊

Egyébként feljöhetnél MSNre 😊

geri15
Ha már beregeltél, akkor itt

Jaés take <#smile>

Nalam ennek a DSR releasnek van borzalmasan rossz hangja, es hihetetlen alapzaja.

Zsolo007
öööö, ott hol? van valami külön topic a fordításnak? Mert én nem találok olyat...

Nem birom megallni. Nem az ido keves, sot, szerintem ezt a szokasos 40 perc koruli epizodba is bele lehetett volna suriteni. De lagalabb megkaptam a varva vart uj cylonomat. Ugy tunik a harmadik evad nem a menekulesrol szol majd, de nekem nagyon-nagyon nem tetszik a tortenet alakitasa, ugy erzem, mintha az egesz eddigiek elarulasa lenne, igazabol konnyu lesz kivarni a harmadik szeriat.

Nalam 66:51 az ido (a mocskok a reklamok idejet is beleszamoltak). Kivancsi leszek a velemenyekre, az enyemet meg direkt nem irom. Ha lesz angol felirat linkelhetnetek, koszi.

geri15
Gyere a BSG Hun fórumra, ott lesz megbeszélve minden 😊

IMYke2.0.0.0
Nekem is 2 és fél óra - BH-ról nem töltök, mert rossz a f/l arányom.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Zsolo007
LOL <#taps>

kezd tv2n, megnézem hogy most mit basztak el a fordításban 😊

Zsolo007
Most olvasom, hogy valójában nem is 90 perces hanem csak 68-69....A reklámot is beleszámolták a kis <#mf3>

Zsolo007
2 és fél óra és lentvan. Már várom nagyon! <#vigyor2>

Zsolo007
Fordítás hogy lesz? Úgy szeretnék fordítani 😊

Az jo hir. En tegnap olvastam hivatalosnak tuno helyen...

IMYke2.0.0.0
A 3. szezon forgatása már februárban megkezdõdött - korábban még a forrást is belinkeltem.

Ezert erdeklodtem, hogy a 90 perc az netto vagy reklamos... Fenebe :-( Irtak a honlapokon, hogy meg igy is keves az ido, nem fognak tudni mindent lezarni, es leginkabb egy "cliffhanger" befejezes lesz, azaz valami biztosan fuggoben marad. A 3. szezon forgatasa allitolag aprilisban kezdodik... Na, mar csak egy ora es itt van :-)

geri15
Nekem kemény 40-el száguld lefelé 😊 Csak pont akkor kell elmennem mikorra leér, így asszem esti program lesz belõle...

Mininovan is el. Es nagyon szepen folyik lefele. :-)

geri15
Mondjuk nem dupla rész, hanem csak másfél, mivel a reklámok nélküli tiszta játékidõ az 1 óra 6 perc volt a SciFi tévén tegnap - állítólag 😊

geri15
A season finálé kinnvan bithun, aki tag töltse gyorsan :o) Máshol még nem láttam, de lassan mindenhova felkerül szerintem.

Zsolo007
Biztos nincs benne.

Bezzeg engem "lehurrogtatok", hogy nem is duplaresz ;-) Vagy a 90-ben a reklamok is benne vannak? Holnap okosabbak leszunk.

PiszkosFred
Hál'istennek. Ettõl féltem - írtam is korábban - hogy annyi szál nyitott a (szezon)vége elõtt, hogy 45 percbe ezt belezsúfolni csak úgy lehet ha össze van csapva, vagy még tovább bonyolítjuk, lezárások nélkül. 90 perc elégnek tûnik, de még így is necces lesz..de bízok bennük ;]

geri15
/bow?
wowos-e vagy? 😛

geri15
jihhá mostantól van spolier parancsunk 😛

😄ÁHÁ

PiszkosFred
Ideje volt, köszönet aki kidolgozta itt is. /bow

Zsolo007
Érdekes, találtam egy ilyet:

The next episode, Lay Down Your Burdens, Part II, a 90 minute episode that ends the season, will air Friday, March 10rd at 10/9 Central on the SciFi Channel.

És a scifi oldalán is 90 percesnek írják, szal ezért olyan "érthetetlen" az elsõ rész, mert csak elkezdi a dolgokat, de nagyon messze van a befejezéstõl...

Sziasztok
Leszedtem az orenjis verziót már 2 helyrõl is de nincs egyáltalán hangja...
Valami ötlet?
minden más filmnek van...

Na ugye, hogy van vörös világítós gerinc ott. :-D
Egyébként nekem is dvdrip van.

[NST]Cifu
Bizony, köszönjük szépen! 😊

Zsolo007
Ideje volt <#eljen><#nyes>

Punker
SPOILER
Ha olyan információkat akarsz megosztani egy játékról vagy filmrõl, ami rontaná a dolog élvezhetõségét azok számára, akik a késõbbiekben fogják megnézni, feltétlenül használt ezt a taget. A szöveg így láthatatlanul, háttérszínnel fog megjelenni, így csak az olvashatja el, aki kijelöli.
Spoiler szöveg

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Zsolo007
Szerintem meg van jelentõsége, tény hogy nem egetrengetõ. De én a deleted scenesben is nem egy olyat találtam amit szerintem kár volt kivágni...

IMYke2.0.0.0
Ilyen jelenetek - melyek ráadásul nem befolyásolják a történetet - miatt eszemben sincs megszerezni újra az egészet, nemhogy még megvenni DVD-n...

Vagy letorrentezni :-)

Zsolo007
Megkukkantottam a Deleted Scenesben sincs benne, szal érdekes. Így oldják meg, hogy érdemes legyen megvenni a DVDt? 😄