-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sokan meghaltak Ellen árulása miatt. Biztos hogy vannak páran, akik ezt nem bocsájtották volna meg, és vérbosszút esküdtek volna ellene. Ezért aztán igaza volt a srácnak (mindig elfelejtem a sportoló nevét ;]), hogy jobb ha Tigh végzi el a piszkos munkát, kíméletesen, mint valaki más, kegyetlenül. Hozzáteszem, látva azokat az (radikális) elveket, amelyeket Tigh követett lenn az ellenállás ideje alatt, ő sem mehetett el szó nélkül e mellett. Kegyetlen és meglepő húzás, de máshol ilyenkor azonnal főbelövik az illetőt. Tigh megoldása mégiscsak humánosabb volt, e tekintetben. (a Kobolon, Crashdown majdnem fejbelőtte Callyt, csak mert nem kezdett el értelmetlenül támadni - Gaius mentette meg, azzal, hogy lelőtte Crasht. Pedig ez csak egy apró hezitálás volt, enyhe parancsmegtagadás... Hát akkor mi jár egy olyan embernek, aki elárulta a sajátjait, még akkor is, ha esetleg a szerettéért tette. Ez egy embernek, Tighnak, talán elég mentség, de azoknak, akik emiatt vesztettek el barátot vagy családtagot, nem nagyon lenne elég...)
A sztori miatt meg jó, mert így előtérbe kerülhet Ellen cylon mivolta. A season 1ben, amikor az Öreg megtalálta Ellent, és elhozta a BSGre, akkor még működütt a detektor - Boomert ki is mutatta. Csak aztán Gaius megunta, és átengedett mindenkit a szűrőn, nem volt kedve párszáz évig tesztelgetnie ;] Vagyis úgy ment át Ellen a szűrőn, hogy az már csak hasraütés szerűen végezte Gaius. (asszem ekkor volt az, hogy mind Adama mind Roslinn azt hitte a másikról, hogy cylon ;])
Ha most felbukkan Ellen újra, jön egy újabb fordulat. Vagy legalábbis bonyodalom...
Másik dolog. Vmelyik nap belenéztem az első szezonba, és ekkor tűnt fel, hogy van egy szerelő (Apollo szerelője volt a s1ben, asszem, elég sok részben játszott, epizódszerepeket), aki ugyanaz a fickó, aki a cylon rendőrség tagja lett (resistance 1-10ben), és aki a s3 elején elengedi Cally-t, a kivégzőosztag elől... Eddig azt hittem, hogy új a szereplő a srác, sz'al nekem újdonságként hatott, hogy ez a srác már harmadik szezon óta itt van velünk. Azóta potenciális cylon nálam :D (Gaeta mellett)