Igazabol buta vagyok a katonai dolgokhoz, csak egy ket hozzafuzni valom lenne. Az, hogy az Oreg nem ket Battlestart vitt toketeletesen megertem, hiszen az emberi faj fennmaradasa illetve kiirtasa a tet, es o nem isten, hogy ezt a kockazatot valalhassa, gyakorlatilag dontson az emberi fajrol. Biztos, hogy szamolt elore nem lathato esemenyekkel, ilyennel mindig szokas, ezert sem kockaztathatta meg a BSP-vel kozos tamadast. A felszabaditasi akcio a meglepetesen, a gyorsasagon es a megtevesztesen mult. Sajnos az elore nem lathato esemeny a plusz het Basestar megjelenese kicsit osszekuszalta a dolgokat. Lee dontese, hogy utanamegy, utkozopalyara teszi a BSP-t ezaltal megmenti a BSG-t erzelmi dontes volt, es habar jol sult el, nem szabadott volna meglepnie. A BSG-nek nem volt veszforgatokonyve, csak egyfelekepp vegzodhetett a kuldetes-e, a BSP egesz jo menekulesi tervvel erkezett a csataba. A cylonokat nem ertem, mert robotok, tehat elvileg egy program szerint cselekednek, igy reszukrol a BSG elpusztitasa lett volna logikus es utana a BSP megtamadasa. Sot, ha mar logikat, erzelmek nelkuli logikat keresunk, akkor a tamadas elso jelere fenyegeto uzenet a BSG-nek, miszerint ha tovabb jon, atomot robbantanak a felszinen. Ha jon, bumm, es vege a sorozatnak :-)
Meg egy reakcio aa regebben otthagyott hajokkal. Akkor meg ugy hagytak ott a sublightos hajokat, hogy keszultek a visszavagasra, nem tudtak, hogy nincs mar emberiseg, csak akik a hajon vannak. Most mas volt a szitu.