-
nyikolaj #2714 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!tegnap megnéztem én is az új részt, nagyon király volt.
Egy pillanatra én is azt hittem feláldozzák W. Adamát, de há ez mégis csak elképzelhetetlen lett volna :), ebből a részben is jól látszott BSP-nek mennyivel nagyobb és hatékonyabb tűzereje van, mint BSG-nek.
Hajók:
Azért a bsp-t áldozták föl mert annak az evakuálását Lee szépen megtervezte, bsg esetén ez nem jöhetett szóba.
Jó lehet stratégiailag a bsp föláldozása hiba volt, de ha megnézzük hogy 1 hajó föláldozásával 3 (+1?? - 4.-t én nem láttam sehol a végén, vagy elugrott vagy annak is annyi) csillagbázist intéztek el, hát ez elég komoly katonai győzelem, nézve azt, hogy a cylonok sem dúskálnak az ekkora hajók terén, mivel új caprikárais 4 Basestar-ral jöttek, így feltételezem max 5 lehetett nekik, vagy annnyi sem, így jelenleg 1 vagy 2 basestarjuk van össz, persze kérdés mennyi idő alatttudnak építeni újat, ha tudnak.
Magyarán Lee tette komoly katonai siker. Súlyos csapást mért a cylon flottára
Story: Innen a történet megint két szálonfut sztem tovább:
1) flotta, ahol minden visszaállt látszolag abba az időszakba mielőtt bsp beugrott volna.
2) cylonok + baltar + gyerek
személyek:
- Roslin megint elnök lesz minden szavazás nélkül, ez nem hinném, hogy kétséges, s mivel a daganatos betegségeknek meg van az a szar tulajdonsága, hogy sikeres sugárkezelés, műtét után is kiújulhatnak bizonyos idővel (1.5 év telt el kb a gyógyulása óta!), mibe fogadjunk, hogy ismét beteg lesz, s ő lesz így a haldokló vezér...
- Két Adama: érdekes hogy mindkettőt le kéne fokozni :) - ifj Adama: nincs hajója, nincs parancsnoki rang; id. Adama: nincs flotta nincs admirálisi rang - elvileg!
Gyakorlatilag egyiket sem fokozzák le majd, hanem a bsg zászlós hajó lesz (hajó méretétől függetlenül az a hajó amin a flotta parancsnoka tartózkodik), tehát
id. Adama: admirális, s LEMOND a bsg közvetlen vezetéséről,
ifj. Adama: BSG parancsnoka
XO: Tigh, vagy ha nem vállalja (ha nem tud katona személyisége felülemelkedni civil énjén, sztem öngyilkosis lehet akár, eléf komoly erkölcsi válságba keveredett...bár sajnálnám ha kiirnák, egyik emblematikus figurája sorozatnak), Agathon (Halo), vagy ha Lee-t mégis lefokozza öreg akkor ő lesz, utobbi kető csak akkor lehet ha Tigh nem vállalná.
- Boomer: csatában bizonyította hűségét -> flotta teljes jogú tagja
- Starbuck: velejól kiszúrtak :) - kiváncsi leszek mi sűl ki belőle.
egyenlőre ennyi jutott hirtelen eszembe :)