6292
-
nyikolaj #2722 Sztem az Öreg terve az volt, hogy villámgyorsan beugranak, majd kikapják embereket, s már tűznek is, minden komolyabb csata nélkül, egy ilyen akcióhoz nem kell két bs, sőt még csak teher is lehet, gyors akcióhoz kevés egység kell, csak hát beesett az a fránya két további basestar :)
Személy szerint nem értem az öreg miért nem számolt a két további bs-vel mikor tudta, hogy 4 bs-vel jöttek cylonok...de hátamikor egy sorozatból ki akarnak irni vlmit, vlkit néha irreális dolgokat is megengednek maguknak rendezők (ha a rész nem arra ment volna ki hogy kiirják bsp-t fogadjunk öreg számolt volna 4 basestarral :) ) -
#2721 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mint minden haditerv, ez is jelentős kockázattal járt. De ha már eldöntötte az öreg, hogy márpedig akkor is csinál egy mentőakciót, akkor illogikus volt megfeleznie a katonai erejét. Az elég nyilvánvaló volt, hogy túlerő ellen megy, de láttuk már, hogy a két BattleStar kombinált ereje elég komoly ütőerő. Ha már egyszer eldöntötte, hogy kockáztat, és támad, akkor mindent egy lapra célszerű felrakni. Ha belebukik, belebukik.
Emlékeztető: anno otthagyták az FTL hajtómű nélküli űrhajókat, amelyek szabad prédái lettek a Cylonoknak. Azokat ott tudta hagyni. Itt nem tudta otthagyni a New Capricaiakat? Mi értelme egy roppant kockázatos akciónak, amely nagy esélyel az egyik BS elvesztéséhez vezethet.
Megint II.VH-s példa: a Midway-i csata. Mindhárom hordozójukat bevetették az amerikaiak, nem volt semmi hátrahagyva. Ha elvesznek, elveszik a remény is arra, hogy megállítsák a Japánok ázsiai egyeduralmának kiépítését. Betli volt, de nyertek.
Ha már úgy döntött W.Adama, hogy ezt lépi meg, akkor alapból vinnie kellett volna mindkét Battlestart. Lee is így látta, ezért szegte meg az öreg parancsát. -
#2720 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Oooo... ;] Rosszul volt megtervezve? Az a gond a BSG sztorijaval, hogy nincs save/load funkcio ;] Na most ha az emberiseg jovojerol van szo, akkor bekockaztatnad mindket hajot? Mi van ha valami kozbejon, es ott pusztul mindket BS? Game over... Muszaj volt azt a hajot meghagyni biztonsagban, es elinditani a Fold fele, amelyik a ketto kozul a jobb, a megbizhatobb erre a feladatra. Ez volt a BSP. Itt most nem csak egy katonai manover volt Adama reszerol, hanem egy biztonsagi megoldas is. En is a BSGt vittem volna le az Oreg helyeben. Mas kerdes, hogy tenyleg elszamolta magat az Oreg, es nem szamolt a 4 Cylon BS hajojaval. Szoval az a hajo ment (volna) a maradek flottaval a Fold fele, amelyik jobban meg tudta volna vedeni oket. Mas kerdes, hogy a vegen ismet maradt a jo oreg BSG, felteve hogy hamar sikerul osszefoltozni ;]
-
#2719 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az emberi flotta magját kb. 120-130 Battlestar alkotta a támadás idején, ennyi hajó (még a rendszereik kiiktatásával is) túl sok lett volna néhány Basestar-nak.
(Igaz, a Raiderek is vihetnek magukkal atomot)
Mivel az űr mondhatni igen tágas és a Cylonoknak felügyelniük kell a 12 kolóniát + a saját bázisaikat + a bányászterületeket, stb..., ezért szerintem sokkal több hajójuk van, mint amennyit eddig összesen láttunk.
-
#2718 fent van hosszúpuskán a 4.hez a felirat! Gyors volt :) -
#2717 [spoiler]Gyakorlatilag rosszul volt megtervezve az New Caprica-i evakuálás , az öreg jól elszámolta magát, és ahelyett, hogy mindkét Battlestart vitte volna, magányos akcióba kezdett. Ha két Battlestar van indulásnál, megkockáztatom, hogy jobb végeredményt érhettek volna el.
A Basestarok számáról már korábban vitáztunk, szerintem több tucatnyi lehet a Cylonoknak, tehát kétségkívűl komoly csapás volt ugyan ez, de nem kiheverhetettlen.
Roslin nem sugárkezelés, hanem cylon vér segedelmével menekült meg, nem valószínű, hogy újabb rákos daganattal kellene megküzdenie (elég hülyén jönne ki).
Ami a rendfokozatotkat és beosztásokat illeti, szvsz minden visszakerül a pre-BSP állapotba, vagy ahhoz nagyon közelibe. -
#2716 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!És akkor még nem említetted Kat-et aki a BSG CAG-je lett, most hogy visszatért Starbuck érdekes lesz, hogy ki lesz vagy marad a CAG. XO kérdés is nagyon érdekes lesz majd, jöjjön már a jövőhét péntek :) -
nyikolaj #2715 ops félrairtam, nem Halo hanem Helo :D -
nyikolaj #2714 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!tegnap megnéztem én is az új részt, nagyon király volt.
Egy pillanatra én is azt hittem feláldozzák W. Adamát, de há ez mégis csak elképzelhetetlen lett volna :), ebből a részben is jól látszott BSP-nek mennyivel nagyobb és hatékonyabb tűzereje van, mint BSG-nek.
Hajók:
Azért a bsp-t áldozták föl mert annak az evakuálását Lee szépen megtervezte, bsg esetén ez nem jöhetett szóba.
Jó lehet stratégiailag a bsp föláldozása hiba volt, de ha megnézzük hogy 1 hajó föláldozásával 3 (+1?? - 4.-t én nem láttam sehol a végén, vagy elugrott vagy annak is annyi) csillagbázist intéztek el, hát ez elég komoly katonai győzelem, nézve azt, hogy a cylonok sem dúskálnak az ekkora hajók terén, mivel új caprikárais 4 Basestar-ral jöttek, így feltételezem max 5 lehetett nekik, vagy annnyi sem, így jelenleg 1 vagy 2 basestarjuk van össz, persze kérdés mennyi idő alatttudnak építeni újat, ha tudnak.
Magyarán Lee tette komoly katonai siker. Súlyos csapást mért a cylon flottára
Story: Innen a történet megint két szálonfut sztem tovább:
1) flotta, ahol minden visszaállt látszolag abba az időszakba mielőtt bsp beugrott volna.
2) cylonok + baltar + gyerek
személyek:
- Roslin megint elnök lesz minden szavazás nélkül, ez nem hinném, hogy kétséges, s mivel a daganatos betegségeknek meg van az a szar tulajdonsága, hogy sikeres sugárkezelés, műtét után is kiújulhatnak bizonyos idővel (1.5 év telt el kb a gyógyulása óta!), mibe fogadjunk, hogy ismét beteg lesz, s ő lesz így a haldokló vezér...
- Két Adama: érdekes hogy mindkettőt le kéne fokozni :) - ifj Adama: nincs hajója, nincs parancsnoki rang; id. Adama: nincs flotta nincs admirálisi rang - elvileg!
Gyakorlatilag egyiket sem fokozzák le majd, hanem a bsg zászlós hajó lesz (hajó méretétől függetlenül az a hajó amin a flotta parancsnoka tartózkodik), tehát
id. Adama: admirális, s LEMOND a bsg közvetlen vezetéséről,
ifj. Adama: BSG parancsnoka
XO: Tigh, vagy ha nem vállalja (ha nem tud katona személyisége felülemelkedni civil énjén, sztem öngyilkosis lehet akár, eléf komoly erkölcsi válságba keveredett...bár sajnálnám ha kiirnák, egyik emblematikus figurája sorozatnak), Agathon (Halo), vagy ha Lee-t mégis lefokozza öreg akkor ő lesz, utobbi kető csak akkor lehet ha Tigh nem vállalná.
- Boomer: csatában bizonyította hűségét -> flotta teljes jogú tagja
- Starbuck: velejól kiszúrtak :) - kiváncsi leszek mi sűl ki belőle.
egyenlőre ennyi jutott hirtelen eszembe :) -
#2713 Nincs 100%-os megbízhatóságú rendszer, ez bele van kalkulálva. De még mindig jobb, mint ha semmi ilyesni nincs. A II. VH-ban a vadászrepülőgépek veszteségeinek nem elhanyagolható részét a baráti tűz okozta (A Pearl Harbour elleni japán támadás egy kevésbé felemlegett része az, hogy 14 amerikai vadászgépet lőttek le - ebből 10-et a saját légvédelmük!), ma már ez marginális szintre lett csökkentve az IFF rendszerek által. De természetesen ezeknél is előfordul műszaki vagy emberi hiba, és ilyenkor megesik a baj... Ez benne van a pakliban. -
#2712 Ismerem az IFF-rendszereket (Sok Top Gun olvasás rulz), viszont erről mindig egy öbölháborús vicc jut az eszembe:
- Tudja, hogy mi a különbség az Iraki és az Angol katonák között?
- Nem
- Isten hozta az amerikai légierőben! :)
Szóval jó kis rendszer ez, feltéve, hogy működik és hogy egyáltalán figyelembe veszik a jelzéseit.
Az amcsiknak például ez nem mindig jön össze. :) -
#2711 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez technikai szinten mókás, mert egyfelől láttuk, hogy a második évadban (?) ezek a rakéták követték a célpontokat. Másfelől a barát-ellenség azonosítás szintén alap dolog, hiszen Boomer G is e segítségével jutattot el egy nukleáris fegyvert egy Baseship-re.
Tehát ez sem lehet probléma. (megj.: ma sem az, az IFF (Identification Friend or Foe - Barát vagy Ellenség Azonosítás) rendszer a célbavett jármű felé egy rádiójelet küld, amely kódolt üzenetben megkérdezi, hogy velünk vagy-e. Ha a célba vett jármű baráti IFF berendezéssel rendelkezik, akkor a kódolt kérdésre egy megfelelő kóddal válaszol, hogy ne lőjj már te bumburnyák, én veled vagyok. Ekkor az ürge elött a célkereszt átvált X-be, és a rakétaindítást vagy lövést nem lehet kiváltani. Ha az IFF kérésre nem érkezik válasz, vagy nem megfelelő, akkor a tüzelésnek nincs semmi akadálya.) -
#2710 Csajszi kis extrával? -
#2709 Csaj, viheted Isten hírével :P -
Kalinka #2708 ha csaj lennél elvennélek :D
ezer hála :) -
#2707 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Lehet, hogy voltak, csak a lázadók már kiiktatták őket. :)
Egyébként sem lett volna szerencsés légvédelmi rakétákat lőni, mivel több Raider volt az égen, mint Viper.
Pláne úgy, hogy szvsz a Cylonok rakétáikban egy szem mesterséges intelligencia sincs, ami azért a robotok részéről elég ciki.
A Galactica-t és a Pegasus-t is sokszor elvétette már a csillagokból kilőtt rakettya, pedig egyik sem mondható aprócska célpontnak.
Én azt nem értem, hogy miután az öreg visszaugrott az űrbe, a vadászai hogy a fenébe érték utol.
Benyomták a nitró oszt élvezték a panorámát? :D
-
#2706 Isohunt
Torrentz
Mininova -
Kalinka #2705 úr isten kijöttek már az új részek??
Nem tudna vki adni egy torrent oldalt sos-ben pls -
#2704 Kat-nak lesz majd egy saját része, ő azért nem halhatott meg :) -
#2703 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a kézzel töltős nejlon gránátvetők után ilyenen már nemkell csodálkozni :)
de ha ilyen szinten marad a dolog, hogy csak te veszed észre a topikból az ilyen fiaskókat, akkor addig nincs baj :)
ebben a részben sztem nagyon jól eltalálták a "valóság" - hálivúd egyensúlyt
-
#2702 no megnéztem énis
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hát nemtudom miért vagytok annyira oda...elején az a vágáshiba Deenél, meg a Raptorokban a Logitech Attack 3 joy...hihetetlen mennyire ultraszánalom ez a sorozat
(amúgy kb most nézem meg 10edszerre a Galactica bevágódását a légkörbe, meg úgy az egész rész...isten(ek)telenül über ez a rész, még mindig nemtérek magamhoz a döbbenettől...szóval csak nem komolyan venni a hozzászólásom első részét :)) -
#2701 [spoiler]Ami a Pegasus vs. Galactica esetet illeti, szvsz nem kérdéses, hogy melyik rendelkezik a nagyobb harcértékkel. Számomra sem logikus, hogy beáldozzák, de így tettek az adott esetben. Sokkal nagyobb kérdés a számomra, hogy miért nem volt a Cylon-oknak rendes légvédelmük. Ugye ilyet már láttunk a korábbi részekben (egy relative kis méretű állványra telepített rakéták formájában), és ott nagyon hatásos volt. Itt nyomát sem láttuk viszont ezeknek.
Azonban nagyon korrekt rész volt, csatlakozom az elöttem szólókhoz, a 3. évad rácáfolt mindenkinek a negatív előérzetére. -
zorden #2700 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyet magyarazzatok meg meg nekem, valahogy nem vettem le rendesen. Miert aggodtak, hogy Xena felrobbantja az atomot es mondta Gaius, hogy ha o meghal, oda az emberi faj? Hiszen ekkor mar reges-regen elugrott a hajjok tobbsege... -
zorden #2699 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amit nekem eddig a BSG adott, amiert szerettem az benne volt az utolso par percben. Starbuck dobbenete Casey miatt, Gaeta duhe, csalodottsaga, idoljainak vegleges ledolese, az XO sajnalata a szemelyes vesztesege miatt, amit szerintem hatvanyozott, hogy Ellen iranta erzett mely szeretete vegre megmutatkozott, Adama reszvete iranta, ami keveredik az orommel, hogy Lee erte ment, es a flotta elteti... annyival tobb ez, mint egy sci-fi, hogy... na de nem omlengek... :-)))) -
zorden #2698 Igen, ebben egyetertunk. Koltoi volt a kerdesem :-) -
vg #2697 A sorozat egyik eddigi legjobb része volt a 4es! -
#2696 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
hát, szerintem nem szándékosan van gyengén felfegyverezve, hisz a történet szerint több mint hatvan évvel ezelőtt építették, s akkor a legfejlettebbnek számított. a háborúnak vége lett és hatvan évvel utána már épp készültek leszerelni, amikor jött a szopóka.
ugyan arra nem emléxem, hogy a pegasust mikor építették, de arra igen, hogy mondták, hogy a fegyverei meg a páncélzata is fejlettebb mint a galacticaé.(mondjuk ez felveti azt, hogy a cylonok, hogy nem tudták lekapcsolni, még az elején)
amúgy értem mire akarsz kilyukadni, galacticát már valóban jobban kiismerték, s ez nagyban befolyásolja egy csata kimenetelét. (b@szhatod, hogy nálad van az életmentő fegyver, ha azt sem tudod mit hol kell megnyomni.) -
#2695 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Van ket vezetod, a ket Adama. Az oreg a rangidos, aki ugy ragaszkodik a hajojahoz, mint anya a gyermekehez. Ha ket hajo kozul fel kell aldozni egyet, akkor egyertelmu hogy a Pegasus huzza a rovidebbet. Foleg annak tudataban, hogy a BSG szandekosan(!!) nem rendelkezik olyan fejlett rendszerekkel, mint a tobbi BS, koztuk akar a Pegasus, am ezzel cseppett sem szamit gyengebbnek, vagy rosszabbnak mint a masik, ezt mar tobbszor is bizonyitotta. Ezt meg anno Adama is leszogezte, es ugye nem hiaba maradt meg a kezdetek kezdeten sem a BSG egyedulikent a flottabol, muzealis, ozonvizelotti technikajaval. (leszamitva a Caint es a BSPt, de ok mas teszta, jo helyen voltak, jo idoben).
Szoval ha van egy vezetod, es ket hajod, az a hajo fog megmaradni, amelyiket a vezeto a legjobban ismeri, es ezaltal amelyikre jobban ra meri bizni az eletet, akar a magaet, akar az emberiseget. Hogy miert kellett a BSPt bealdozni, es nem lehetett volna e azt is megnenteni - ez mas kerdes, ezt passzolom (szerintem jo igy, megint egy BS-ral). De hogy miert a BSG maradt meg, az nem illogikus dontes - szerintem. Adama helyeben en is igy dontottem volna ;]
-
#2694 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Huhh... Szoval eskuszom, volt egy jo fel perc, amikor eltemettem Adamat, es szabalyos padlotfogva gondolkoztam, hogy ezt a vezeraldozatot hogy a picsaba merik meghuzni a keszitok. Altalaban minden filmben latom elore - tobbmillio masik rutinos filmnezo tarsammal egyetemben - hogy mi az a szitu, ami ugy is megfordul a vege elott 1 seccel. De msot tenyleg elhittem, hogy bucsut veszunk az Oregtol ;] Aztan talan eletemben eloszor orultem, hogy jott egy "klise", es a Pegasus kamikaze modszerrel megmenti a BSGt.
Hozzateszem, ami az elso harom reszbol kimaradt CG, az most hatvanyozottan kaptuk vissza. Nagyon tetszett a csata, jol megcsinaltak, ujfent. Nem is baj, hogy nincs belole minden reszben, igy sokkal jobb, es nagyobbat ut.
Ami Ellent illeti, szerintem vegleg bucsuzunk tole, bar a cylon dolog is bejohet, ketsegtelen. Bar szerintem a legujabb cylon a gyerek lesz, Casey (vagy hol kell irni), es ez volt a legsimabb modja, hogy bekeruljon a kozpontba. Mert hogy Thrace folyamatosan fog vele foglalkozni, es esetleg jatszani vele a BSGn a tisztek kozott, ahonnan jo kis infokat lehet majd szipkazni. Meg vmikor masfel eve, az elso szezon kozben irta valaki, hogy Gaeta is cylon. Na most kiderul majd ;]
Es hal'stennek Kat nem halt meg. Van olyan fontos szereplo, hogy mutattak volna a halalat, ugyhogy remelem epsegben visszatert a hajora, csak epp nem volt mar ido mutatni a raptorok es viperek legenyseget, a tobbi "menekult" ujjongasa miatt.
Kivancsi leszek mi jon most. Mert igy most egy kerek egesznek lett vege, es valami uj kezdodik. Kivancsian varom, hogy mennek tovabb a dolgok. (es persze az uj rangok es kinevezesek meddig tartanak, amit az egy ev alatt kaptak a fentiek, es mi lesz a korabbi rangokkal a lentiek eseteben;])
Szoval jo volt, az utolso 5-6 resz reszemrol majdnem uberel minden eddig latott scifit, kis tulzassal ;]
-
#2693 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
elsőnek leszögezném, hogy eszméletlen jó rész volt, nem hittem volna, hogy ilyen jól ki tudnak majd jönni ebből a szálból, de (hál' istennek) nagyot tévedtem
zorden"Egy picit azon ertetlenkedem, hogy miert a Pegasus-t aldoztak be,"
csak a sötétben tapogatózok, de valószínűleg azért, mert a sorozat címe battlestar galactica, nem pedig pegasus egyébként szerintem is illogikus lépés volt, hisz a pegasus sokszorta "ütősebb" volt mint az a roncshalmaz.
-
zorden #2692 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jah, az azert nem kicsit tetszett, hoyg Casey embergyerek, mar annyira elhulyitettek a keszitok, hogy a trivialis lehetosegre nem is gondoltam, mindenkeppen cylon-ban gondolkodtam :-))) -
zorden #2691 Nekem ez most lett goool! - ha emelekztek meg a #2113-ra. :-)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Egy picit azon ertetlenkedem, hogy miert a Pegasus-t aldoztak be, de csak picit. Meg azon - csak hogy kotekedjek -, hogy a baseship-ek miert nem ugrottak el Lee "tehetsegtelen" manoverezese elol :-)))
Az utolso jelent nagyon szep keretbe foglalta a 2. szezon utolso reszevel elkezdodott szalat. Gondolom most 'az irany a foldre' es a 'talaljuk meg Herat' dilemma kezdodik.
A csuggedesemet, nemtetszesemet, bizonytalansagomat es nem keves bizalmatlansagomat olyan elemei erovel soportek el a keszitok, hogy magam is meglepodtem. :-)
-
#2690 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azt nem értem, hogy a Pegasus miért nem ugrott el? Elvileg a Galactica sokkal ramatyabb állapotban FTL-ezett el, ők miért nem ugrottak ki? Galactica inkább beesett a légkörbe, de jól nézett ki, para lehetett nézni alulról :D -
#2689 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Csak néztem, amikor a Galactica beugrott a légkörbe és kidobta a meglepiket. :)
Csak most tűnt föl, hogy a Báziscsillagok valójában semmivel sem nagyobbak, mint egy Battlestar.
Lee-nek meg el kéne venni a jogsiját, mivel neki még az űr sem elég tágas, hogy kikerüljön néhány fémkupacot. Még csak nem is indexelt...
Most már szinte kötelező, hogy Ellenről kiderüljön Cylon mivolta.
Asszem a körmére nézne a férjecskéjének. :D
-
#2688 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Komoly volt ez a negyedik rész is, elbúcsúztunk Ellentől, Pegasus-tól és Gaeta is eltünt jól, de legalább az öreg Adama leszedte a bajszát :D -
Seten #2687
Ja, moslátom, hogy a S03E03-é is rajta van.
-
#2686 eszem a zuzádat -
Seten #2685
S03E02 magyar felirat(ha még nincs):
http://www.freeweb.hu/hosszupuska/index.php
-
#2684 Boomer volt egy stargate részben is, asszem daniel-el akart is szexualizálni
-
#2683 Michael Ironside / Top Gun, voice of Splinter Cell's Sam Fisher
Billy Dee Williams / Empire Strikes Back, Colt .45 Spokesperson
Josh Holloway / Lost, CSI
Tricia Helfer / Battlestar Galactica, CSI
Grace Park / Battlestar Galactica, L.A. Law: The Movie
Ivana Bozilovic / Wedding Crashers, Van Wilder
Shanon Cook / CNN reporter
John Huck / Las Vegas Fox News anchor
Shauntay Hinton / former Miss USA
Joe Kucan / Command & Conquer series