Van ket vezetod, a ket Adama. Az oreg a rangidos, aki ugy ragaszkodik a hajojahoz, mint anya a gyermekehez. Ha ket hajo kozul fel kell aldozni egyet, akkor egyertelmu hogy a Pegasus huzza a rovidebbet. Foleg annak tudataban, hogy a BSG szandekosan(!!) nem rendelkezik olyan fejlett rendszerekkel, mint a tobbi BS, koztuk akar a Pegasus, am ezzel cseppett sem szamit gyengebbnek, vagy rosszabbnak mint a masik, ezt mar tobbszor is bizonyitotta. Ezt meg anno Adama is leszogezte, es ugye nem hiaba maradt meg a kezdetek kezdeten sem a BSG egyedulikent a flottabol, muzealis, ozonvizelotti technikajaval. (leszamitva a Caint es a BSPt, de ok mas teszta, jo helyen voltak, jo idoben).
Szoval ha van egy vezetod, es ket hajod, az a hajo fog megmaradni, amelyiket a vezeto a legjobban ismeri, es ezaltal amelyikre jobban ra meri bizni az eletet, akar a magaet, akar az emberiseget. Hogy miert kellett a BSPt bealdozni, es nem lehetett volna e azt is megnenteni - ez mas kerdes, ezt passzolom (szerintem jo igy, megint egy BS-ral). De hogy miert a BSG maradt meg, az nem illogikus dontes - szerintem. Adama helyeben en is igy dontottem volna ;]