-
Akkor én is "papírra" vetem gondolataimat a dupla nyitó résszel kapcsolatban:
[spoiler] Még mielőtt belekezdenék, elmondom, hogy már korábbi (2. évad végi) podcastból kiderült, hogy kb. az első 5 rész foglalkozik ennyire NC-vel, utána mennek tovább :).
Érdekes volt ebben a helyzetben látni a karaktereket. A BSG-ben az egyik dolog amit imádtam/ok az a karakterfejlődés. Eddig ez egészen jól tapasztalható volt. Valóban nagyon jól bemutatták az eltelt 1,5 évet. Ezzel semmi probléma. Viszont ahogy néztem a két részt nekem pár helyen deja vu érzésem volt. "Ezt én már láttam valahol." Aztán beugrott. Az előző két évadban már láttam ezeket. Adama-nak már megint bűntudata van, úgytűnik nem tanul, mert megint Boomer mondja el neki a frankót, csak úgy mint a második évad elején amikor kettészakadt a flotta. Aztán ittvan Kara, ez "fogvatartás" nekem a kórházos részt hozta vissza, csak itt nem megmenekül, hanem hirtelen elfelejti, hogy a csávó egy cylon, a gyerek meg fél cylon. Aztán ittvan maga az okkupáció (sorry, egyszerűen nem jut eszembe a magyar szó). Olyan Irak fílingem van az egésztől. Ez nem biztos, hogy baj mondjuk...
Ellenben tetszik Tigh karaktere, (igaz a fél szemet nehéz megszokni :) ), végre egy komolyabb vezetőt alakít, bár nekem volt egy olyan érzésem, hogy inkább személyes bosszúról van itt szó, mint jól kialakított ellenállásról. Aztán maga a cylon védelmi rendszer nevetséges. Mi az, hogy csak úgy be lehet sétálni valahová egy fegyverrel, vagy robbanószerrel, de eleve vicces, hogy Duck? hogy öltözött át egyenruhába a derekán a robbanószerrel.
Most ennyit sikerült összehozni, majd lesz még ahogy haladunk előre a részekben az tuti. Egyenlőre továbbra is ott tartok ahol a 2. évad végén. Még nem döntöttem el tetszik e vagy sem. Úgyérzem még mindíg mehet jó és rossz irányba is(szubjektívan természetesen). Az mindenesetre tetszett, hogy elkezdték visszahozni a vallási részt, meg a Föld is szóba került.