6292
-
#2642 Akkor én is "papírra" vetem gondolataimat a dupla nyitó résszel kapcsolatban:
[spoiler] Még mielőtt belekezdenék, elmondom, hogy már korábbi (2. évad végi) podcastból kiderült, hogy kb. az első 5 rész foglalkozik ennyire NC-vel, utána mennek tovább :).
Érdekes volt ebben a helyzetben látni a karaktereket. A BSG-ben az egyik dolog amit imádtam/ok az a karakterfejlődés. Eddig ez egészen jól tapasztalható volt. Valóban nagyon jól bemutatták az eltelt 1,5 évet. Ezzel semmi probléma. Viszont ahogy néztem a két részt nekem pár helyen deja vu érzésem volt. "Ezt én már láttam valahol." Aztán beugrott. Az előző két évadban már láttam ezeket. Adama-nak már megint bűntudata van, úgytűnik nem tanul, mert megint Boomer mondja el neki a frankót, csak úgy mint a második évad elején amikor kettészakadt a flotta. Aztán ittvan Kara, ez "fogvatartás" nekem a kórházos részt hozta vissza, csak itt nem megmenekül, hanem hirtelen elfelejti, hogy a csávó egy cylon, a gyerek meg fél cylon. Aztán ittvan maga az okkupáció (sorry, egyszerűen nem jut eszembe a magyar szó). Olyan Irak fílingem van az egésztől. Ez nem biztos, hogy baj mondjuk...
Ellenben tetszik Tigh karaktere, (igaz a fél szemet nehéz megszokni :) ), végre egy komolyabb vezetőt alakít, bár nekem volt egy olyan érzésem, hogy inkább személyes bosszúról van itt szó, mint jól kialakított ellenállásról. Aztán maga a cylon védelmi rendszer nevetséges. Mi az, hogy csak úgy be lehet sétálni valahová egy fegyverrel, vagy robbanószerrel, de eleve vicces, hogy Duck? hogy öltözött át egyenruhába a derekán a robbanószerrel.
Most ennyit sikerült összehozni, majd lesz még ahogy haladunk előre a részekben az tuti. Egyenlőre továbbra is ott tartok ahol a 2. évad végén. Még nem döntöttem el tetszik e vagy sem. Úgyérzem még mindíg mehet jó és rossz irányba is(szubjektívan természetesen). Az mindenesetre tetszett, hogy elkezdték visszahozni a vallási részt, meg a Föld is szóba került. -
r4pt0r #2641 Hopsz elírtam, bocs. :D
Szóval BSGhez kéne:
Valaki tud az első 2 részhez (3. évad) angol feliratot? -
#2640 Öm nah most azonnal vissza is szívom, hogy maradnak még egy darabig New Capricán, mert megláttam a következő hető címet :-) -
#2639 Nálam vegyesek az érzelmek az első nézésre. Amennyire tetszett az első évad mozgalmassága, és második évad csavarjai, annyira nem tetszik a harmadik évad így első blikkre. Igazi pozitívumként csak azt tudom felhozni, hogy készítők továbbra is igyekeznek folyamatosan újítani, változtatni a BSG-n, így nem írom le a sorozatot, de valahogy eltünt az optimizmusom mostanra. :\ -
#2638 Egy kis spoilerrel:
Én nem hiszem, hogy gyorsan felszednék a túlélőket. Az egy dolog, hogy már beküldték Boomert és egy kommandót, de ugye már rajtuk is ütöttek. És még ha ki is űzik a cylonokat, mivel vinnék el őket? A hajók többségét szétszedték, és még ugye elvileg a Pegasus a flotta maradékával megy a Föld felé! -
#2637 Nem a stargate topicot keresed? -
r4pt0r #2636 Valaki tud az első 2 részhez (10. évad) angol feliratot? -
#2635 Na en is megneztem. Tetszett. Eszre sem vettem hogy eltelt 90 perc, csak a vegen a preview "szolt", hogy vege.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Mivel szimbolizalnal jobban egy hirtelen eltelt masfel evet? Hogy tudnad bemutatni, hogy kivel mi tortent kb ez ido alatt? Ha elmeseled, nincs benne poen, es az elso ket resz arrol szolna, hogy XY mit is csinalt a NCaprica-n. De igy latod, hogy Lee elpuhult diszno lett (aki egyebkent tuti megint rendbeszedi majd magat, es ez is jelzi majd akkor, hogy megint komoly valami kovetkezik - csak tipp), Kara hosszu hajat novesztett, es egy orult jatekba kezdett (egyebkent nagyon tetszett az a kis jelenet, amikor hatodjara is "hazajott" :D), Tigh vezeto lett, es olyan eszkozokkel dolgozik, amely hatasos talan, de megis mindenki felkapja a fejet miatta (ongyilkos robbantasok, artatlan civil aldozatok, stb), es meg lehetne sorolni... (tobbi nagyjabol maradt, Ellen tovabbra is egy k**a - igaz most jo ugy erdekeben;] -, Gaeta a szokasos figurajat hozza, Baltar ugyanolyan orult es idiota mint eddig, Chiefben is tombol a duh es a kitorni valo ero - csak most mar mas ok(ok) miatt, mint eddig -, stb...
Es akkor meg a korulmenyek sem a regi Galactica szinten vannak. Szoval hogy a nezo is lassa, tenyleg eltelt masfel ev, nem eleg minden szereplot megnositeni/ferjhez adni (esetleg gyereket szuletni vele;]), esetleg kinevezni uj rangra (Cat lett a CAG, Dee is fentebb lepett, akar csak Halo - leven hogy a legenyseg nagy resze lenn maradt a foldon a cylon invazio utan) hanem a megszokott fizimiskajan is valtoztatni kell. Egyedul talan Gaius aki nem valtozott kinezetre...
Nekem bejott ez az elso ket resz. Ketsegtelen, hogy ezuttal a foldon zajlik a sztori, es elsore talan szokatlan az elozo ket evadhoz kepest. De biztosra veszem, hogy par resz, es ujra az urben talalja magat mindenki, aki tulelo a kovetkezo par hetet. De elobb le kell tisztazni meg NCaprica-n, hogy ki kivel van (melyik ember kinek segit, melyik cylon kinek segit), hogy a vegso konfliktus ki tudjon majd 17-18 resz alatt bontakozni.
A webizodok jol jottek a premier elott, nemi kis pluszt azert csak adnak az elso reszekhez, erdemes megnezni oket. Ellentetben az urcsatakat kedvelokkel, en kivancsian varom a kovetkezo reszt is, foleg az szereplok emberi/gepi oldalaval kapcsolatban. Mert hogy nem lehet tudni mi lesz a kovetkezokben, az hetszentseg...
-
zorden #2634 Egyelore meg en is emesztem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Kar, hogy beleneztem a preview-ba, mert akkor vagy nem lonek halomra mindenkit ("csak" Kellyt, vagy szelektalnak) vagy Roslin cylon :-) Tighne ugyanolyan unszimpatikus, barmennyire is tudja csurni-csavarni.
Ertem, hogy nem lehet egy sorozatot csak arra alapozni, hogy mindig menekulunk, menekulunk es meg egy kicsit menekulunk. Tudom, ez nem Star Trek, hogy minden masodik bolygon ertelmes idegen lenyekbe akadjanak, hogy igy legyen kaland. Szokni kell a gondolatot es talan nem is zavarna ennyire, ha nem igy telepedtek volna le (Adama es Roslin semmit sem tettek, hogy megakadalyozzak a valasztasok utan). Szoval a valaki altal itt felpalyarol kapuraemelesnek aposztrofalt huzas eseten nekem meg mindig csak kozelit a labda, de nem tudom, hogy gol lesz vagy melle. -
vg #2633 Nekem ez így már nem tetszik. Apollo olyan mint egy disznó, Adama mint egy metálénekes, Tigh olyan mint egy tengeri kalóz jelmezbe öltözött télapó, Starbuck idegbeteg, Roslin regényiró, stb... Nevetséges lett az egész. -
#2632 köszönöm szépen, ezt nem tudom miért nem találtam meg,
de tudom, mert én így kerestem miniseries, meg minisorozat, mindenesetre köszönöm szépen...Neked is, meg kBagyula-nak is... -
#2631 Parancsolj, minden verzióhoz. -
#2630 bocsi a lámakérdésért, biztos már volt is, de nem találtam ebben a fórumban, szal:
létezik a (z előzményeket taglaló) minisorozathoz magyar felirat??? és hol, ha igen? feliratok.hu-n nem találtam...
thx, és bocs a nem túl aktuális kérdésért... -
zorden #2629 Nekem van egy kedves baratom, aki sajnos nem (jol) hall, igy nagyon jol jon neki a felirat. Alig birom ki, hogy meg ne nezzem, de megigertem... pedig a masodik evad utolso resze utan azt hittem nem fogom ennyire varni :-) -
#2628 Nem bonyolult a szöveg. Simán érthető. Egyébként szerintem nagyon jó két rész lett. És az egész évad nagyon jó lesz.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Maradunk New capricán az biztos ebben az évadban, vagy legalábbis nagy részében -
zorden #2627 nekem eleg lenne egy angol felirat is... de eppen nem lelek. -
Cat #2626 hogy lenne... kell azért pár nap hozzá.
én is most töltöm, de megvárom mig a 10es webizodot is lefordítják :o -
#2625 Már letöltöttem mindkettőt, esetleg magyar felirat is van már? :) -
zorden #2624 Ket resszel nyitott, vagy csak atveres? Bar a honlapjuk is ket resz tartalmat ismerteti... -
zorden #2623 Mar lehet tolteni... :-) -
#2622 csifi.com-on láttátok már az új bsg-s videót? Nagyon LOL! :D (A new crew in town) -
philcollins #2621 Miért szombat éjféltől számol vissza a banner?
Valamikor szombat hajnalban lesz a 3. szezon nyítórésze... -
_Vegeta_ #2620 Csak probaltam kifejteni a velemenyem az esemenyek alakulasarol. Meg az is lehet jolesz, de ez a Gaius mint gonosz helytarto elegge szivenutott. :) -
#2619 Nemtudom és pont ez a probléma, ugyanis az évad végéig 0 infó (emlékeim szerint) van arról, hogy merre is mennek... -
#2618 No és mennek arrafelé? -
#2617 Hát, pedig kaptak egy jó adag infót Home Part 2-ben. "At least we have a map and a direction." (Apollo)
Én egyébként elég erőltetettnek éreztem a "megmentését". -
#2616 Úgy, hogy nem nagyon tudják, hogy merre menjenek a Föld felé. -
#2615 Irányba sem állította? Hogy érted? -
#2614 De minek haljon meg mikor még irányba sem állította a flottát? ÁÁÁÁ -
Cat #2613 dzsoki juing nem volt gonosz, csak szimplán kapitalista volt. -
#2612 Tévedsz én nem az akciót hiányolom. Én sosem a robbanásokért, meg nagy csatákért, meg lövöldözésekért nézek sci-fit. Én pont a hangulatot hiányolom belőle. Bár valószínűleg annak is a hatása, hogy nálam ez a sokáig nagyszerű sorozat leírta magát azzal, hogy nem halt meg az elnöknő amikor meg kellett volna... Onnantól kezdve egy-két kivételtől eltekintve, az egyes részek szinvonala zuhanórepülésbe kezdett.
Az évadzáró számomra még lesújtóbb volt..Szal én már csak azért várom a 3. évadot, hogy lássam mit hoznak ki belőle, meg mert reménykedem, hogy még valami normálisat ki tudnak belőle hozni, mivel gyakorlatilag mindezek ellenére is ez az egyetlen normális sci-fi.... -
Seten #2611
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!O.k. ez a te véleményed, tiszteletben tartom. Az enyém meg az, hogy ha egy karaktert negatívnak ábrázolnak egy filmben azt valószínűleg azért teszik mert akkor az az! (Vagy Dzsoki Júing nem is volt gonosz csak annak ábrázolták? :)
-
#2610 Ezek az alaphangulatot adják meg a harmadik évadhoz, nem az akcióról szólnak... -
#2609 Részemről sztem egyben nézek meg több részt belőle,
de ez a pár rész nem pótolja kedvenc cylon vadászaim......sajnos... -
#2608 Hát akkor ebben nem értünk egyet... -
#2607 fel eves szunet* -
#2606 De a kozel fel eves vegen nem rossz idokitoltesnek, es amolyan felvezetonek ;] Meg midnig jobb, mintha nem lenne semmi, csak a comingsoon feliratok... -
#2605 Egyébként én egyáltalán nem vagyok elájulva ezektől a webisode-októl......Kifejezetten gyengusok -
#2604 Hogyne lett volna...2 is :) -
#2603 Webisode a héten nem volt?