A cylonok rengeteg embert megöltek a 12 kolónián de nem mindenki halt meg!
Adama a kolóniákon túlélőket magára hagyta hogy a 70k embernyi flottával új életet kezdjen, Cainnak nem volt egy új életre elegendő emberanyaga és a Föld mítosz sem volt jelen nála szal számára az otthon a 12 kolónia amit bármi áron vissza kell szerezni mivel ez az egyetlen esély az emberiség túlélésére, én ezt így látom és nem úgy hogy eszellős bosszúvágytól hajtva céltalanul támadja a cylonokat.
Az, hogy az Adama flottával való találkozás után Cain mit csinált volna soha nem derül ki, valszeg kettéosztja a flottát hogy duplázza a túlélés esélyeit vagy a Pegasussal hátráltatni kezdi a cylonokat hogy Adama időt nyerjen.
Az elnökasszonyt az udvartartásával együtt valszeg úgy vágta volna ki a légzsilipen hogy ihaj, szerintem ezt Adamának már a legelső pillanatban meg kellet volna tennie és SOKKAL keményebben fellépni a cylonbarát mozgalommal szemben stb, a börtönhajó Zarekkel együt szintén "elveszett" volna az egyik ugrásnál ha Cain a főnök.
Ez az egész "menekült demokrácia" a szememben nonszensz, első szavazás majd a letelepedés után addig meg kuss mindenkinek, a flottát az admirális vezeti és nincs a civileknek belepofázása a folyamatba.
Ha katonák kellenek akkor kényszersorozás, az emberi jogok, abortusz meg ilyesmi ráérnek addig amikor már nem a kihalás szélén áll az emberiség.
szerintem, na lehet utálni...
Persze mindez egy filmsorozatban megvalósíthatatlan mert az emberek nem ezt akarják látni hanem azt hogy a jó és a demokrácia mindig győz blablabla :P